Kaunui rūpi vaikų užimtumas: kviečia stovyklų organizatorius aktyviai dalyvauti | Diena.lt

KAUNUI RŪPI VAIKŲ UŽIMTUMAS: KVIEČIA STOVYKLŲ ORGANIZATORIUS AKTYVIAI DALYVAUTI

Pradinukai šį antradienį baigia mokyklas, vyresniems mokiniams užsiėmimai (nuotoliniai) dar tęsiasi, tačiau atostogų lūkesčiais gyvena tūkstančiai mažųjų kauniečių. Kad jos būtų prasmingos ir įdomios, rūpinasi ir įvairių stovyklų rengėjai.

Pasak Savivaldybės atstovų, kadangi ne visos Kauno miesto savivaldybės biudžeto lėšos, numatytos neformaliojo švietimo organizavimui, panaudotos, paskelbtas kvietimas teikti paraiškas vasaros ir rudens stovyklų organizavimui. Suklusti raginamos švietimo, kultūros ir sporto įstaigos, nevyriausybinės organizacijos – iš jų dokumentų laukiama nuo šios savaitės iki tol, kol bus paskirstomos visos nepanaudotos neformaliojo vaikų švietimo (NVŠ) lėšos. Prioritetas – nemokamos stovyklos. Jų veiklai atostogų metu numatyta paskirstyti dar 200 tūkst. eurų.

„Šiemet tėvelių aktyvumas, registruojant savo atžalas į vasaros stovyklas, viršijo lūkesčius – vienu metu savo mažamečius į nuotaikingas veiklas bandė įrašyti daugiau kaip pusantro tūkstančio tėvelių. Iš viso sulaukėme beveik 6 tūkstančių registracijų, nors vietų buvo bemaž triskart mažiau – 2,2 tūkst. vaikų. Turėdami papildomų lėšų, galėsime į vertingą užimtumą įtraukti dar keletą tūkstančių Kauno mažiausių. Labai kviečiame vaikų stovyklų organizatorius aktyviai dalyvauti, kad dar liepos pabaigoje būtų galima pradėti naujas veiklas“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

Šiemet tėvelių aktyvumas, registruojant savo atžalas į vasaros stovyklas, viršijo lūkesčius.

Jos teigimu, pirmenybė teikiama vasaros stovykloms, tačiau vaikų užimtumas gali būti organizuojamas ir rudens atostogų metu. Tikimasi, kad ruošiant programas didžiausiu prioritetu taps vaikų fizinis aktyvumas, edukacinės veiklos ir emocinių bei asmeninių kompetencijų ugdymas. Pirmenybė teikiama toms veikloms, kurios siekia integruoti mokinius, turinčius didelius ir labai didelius specialiuosius ugdymosi poreikius, taip pat mažamečius, paliestus negalios, bei tuos vaikus, kurie dėl nepalankių aplinkos sąlygų atsiduria socialiai jautresnėje situacijoje. Šių vaikų tėveliams stovyklos nieko nekainuos.

Užtikrinant vaikų dalyvavimą veiklose, organizatoriai pasilieka teisę rinkti piniginį užstatą (15–25 eurus), kuris bus grąžintas pasibaigus stovyklai, primenama Kauno miesto savivaldybės pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

švietimo įstaigos nelaimingos-reiks vasarą eit darbą:))

Nuoširdus ačiū

Šaunuoliai Vieningas Kaunas. Rūpinasi ne tik gatvėmis, bet ir vaikais. Ne tik savo, bet ir kitais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS