Netikėta: moteris po mirties Lietuvos zoologijos sodui paliko 30 tūkst. eurų | Diena.lt

NETIKĖTA: MOTERIS PO MIRTIES LIETUVOS ZOOLOGIJOS SODUI PALIKO 30 TŪKST. EURŲ

Dar pavasarį Lietuvos zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas sulaukė jį labai nustebinusio skambučio. Į jį kreipėsi notarė, vykdžiusi vienos kėdainiškės paskutiniąją valią. Moteris buvo nusprendusi sodui ir jo gyvūnams testamentu palikti net 30 tūkst. eurų.

Pinigai į zoologijos sodo sąskaitą įkrito prieš porą savaičių, tačiau sodas dar neskuba jų leisti. Sprendžia, kurių konkrečiai gyvūnų poreikiams juos panaudoti, be to, nežino, kiek konkrečiai jų galės išleisti, nes nežinia, ar nereikės nuo palikimo sumos sumokėti mokesčių, o gal ir nieko nereikės mokėti.

„Sodą rugsėjo 9 d. jau pasiekė visa palikimo suma – 29 tūkst. 332 eurai“, – teigė A. Didžiokas. 

Pasiteiravome, kaip direktorius reagavo į notarės skambutį. „Šoko nebuvo, maloniai nustebino. Pati pirma žinia atėjo balandžio 12 ar 17 d. Moteris pasimirė sausį. Tris mėnesius vyko testamento skaitymas, o balandį mus pasiekė, kad yra toks žmogus, toks palikimas“, – prisiminė direktorius.

Jis pasakojo, kad mirusi moteris nebuvo nurodžiusi, kam konkrečiai ji norėtų, kad būtų skirti jos pinigai. „Aš jos nesu matęs, jos nežinau. Ji nebuvo užrašiusi kokiam konkrečiai veiksmui skiria zoologijos sodui. Spėliojame, kam būtų geriausiai juos skirti, atsižvelgiant į mirusios moters valią. Panašu, kad ji mylėjo paukščius. Todėl gal paukštukams daugiau dėmesio skirsime su tais pinigais“, – svarstė A. Didžiokas.

Vadovas prisiminė, kad prieš šešerius metus vienas privatus asmuo skyrė 5 tūkst. tuomet dar litų liūtų atvežimui. Viena bendrovė yra skyrusi 20 tūkst. litų begemotės atvežimui.

Šoko nebuvo, maloniai nustebino.

„Tačiau čia yra pirmas atvejis, kad sodui būtų paliktas palikimas. Staigmena nemaža“, – sakė A. Didžiokas.

Zoologijos sode Kaune gyvena apie 2 tūkst. gyvūnų. Stringančiai sodo renovacijai reikalingi apie 18 mln. eurų, didžiausios šios sumos dalies tikimasi iš ES, o dar 3 mln. eurų gelbės valstybė.

Vasarą pradėtas įgyvendinti vienas rekonstrukcijos etapų – įkasta kapsulė 1,2 mln. eurų vertės veterinarijos gydyklos statybai.  

Visam rekonstrukcijos projektui galutinė data yra 2023 metų sausio 1 diena.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Prisitaikė

labai gaila liūtuko... Neišleiskite pinigus lyg niekur nieko

Manau

Labai gerbtinas poelgis.

...

Tai gal išties dabar Kauno ZOO dramblį pirks?.. :s
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS