Kęstučio gatvę kol kas paliks ramybėje | Diena.lt

KĘSTUČIO GATVĘ KOL KAS PALIKS RAMYBĖJE

  • 16

Gatvių rekonstrukcijos virusui įsisukus į sraunias E.Ožeškienės ir Žemaičių gatves, ne vienas kaunietis vis klusteli, o kaip situacija Kęstučio gatvėje.

Ją taip pat žadėta remontuoti šiemet. Transporto eismą ėmus riboti ir šioje svarbioje susisiekimui arterijoje, eismo sąlygos miesto centre taptų nepavydėtinos.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis "Kauno dienai" teigė, kad Kęstučio gatvės remontą nuspręsta nustumti į kitus metus. "Šįmet miesto centre veiksmo ir taip netrūksta, todėl nesinori dar labiau apsunkti gyvenimo vairuotojams", – kalbėjo A.Pakalniškis.

Anksčiau planuota, kad dar šiemet Kęstučio g. ir jos prieigos bus pertvarkomos iš esmės. Kalbėta apie visų šios gatvės reguliuojamų sankryžų rekonstrukciją, taip pat turėtų būti įrengta nauja reguliuojama pėsčiųjų perėja greta Muzikinio teatro.

Gegužės pabaigoje eismas imtas riboti E.Ožeškienės gatvėje, kuri neseniai jau buvo tvarkyta. "Gatvės atkarpa patenka į Laisvės alėjos rekonstrukcijos projekto ribas. Tai reiškia, kad šioje vietoje būtina atnaujinti požemines komunikacijos, viešojo transporto kontaktinį tinklą, visa tai ilgus metus tarnaus kauniečiams", – yra sakęs A. Pakalniškis.

Šioje atkarpoje bus rekonstruojama vandentiekio trasa, įrengiama lietaus nuotekų sistema, keičiamos viešojo transporto kontaktinio tinklo atramos, vėliau atnaujinama danga.

Eismas remontuojamoje Žaliakalnį su Centru jungiančia Žemaičių gatve nuo šios savaitės draudžiamas, ja leidžiama važiuoti tik vietiniams gyventojams. Bus tvirtinamas šios gatvės šlaitas, atskirtos buities ir lietaus nuotekų sistemos, įrengti gatvės ir šaligatvio pagrindai, klojamas naujas asfaltas, įrengti nauji šaligatviai ir apšvietimas.

Atskirti nuotekų sistemas būtina, kad didelių liūčių metu vanduo kuo mažiau vandens tekėtų nuo kalno ir nesemtų Laisvės alėjos.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Dikas

Lansbergis gime KAUNE,istorineje Lietuvos vietoje.Kad,isimimilejo Sakalo "mylimimaja"isvyko i Vilniu,o tevas i Australija.

Arvys

Prie ko čia Landsbergis idiote, tau paranoja, laikas gyditis...

Jaugelis Telega

Kęstučio g. laikinai pabus gyvu paminklu lansburginių epochai. Tipo - "buvusio Kauno mero ulyčia"...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS