Iš keturių savivaldybių Vilniui ir Kaunui perskirstoma 2,9 tūkst. vakcinų | Diena.lt

IŠ KETURIŲ SAVIVALDYBIŲ VILNIUI IR KAUNUI PERSKIRSTOMA 2,9 TŪKST. VAKCINŲ

  • 5

Iš keturių savivaldybių Kaunui ir Vilniui ketvirtadienį perskirstoma atitinkamai 2,5 tūkst. ir 400 vakcinų dozių, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Pasak ministerijos, toks sprendimas priimtas skatinant greitesnę imunizaciją ir efektyvesnį vakcinų naudojimą.

Klaipėdos miesto savivaldybė nesutiko perduoti turimų vakcinų, patikinusi ministeriją, kad per artimiausias dvi dienas vykdo skiepijimo akciją ir planuoja panaudoti turimus vakcinų likučius.

Į Kauno miesto polikliniką 1,5 tūkst. vakcinų pristatoma iš Vilniaus rajono centrinės poliklinikos, po 500 vakcinų – iš Alytaus rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro ir Visagino pirminės sveikatos priežiūros centro.

Iš Šalčininkų pirminės sveikatos priežiūros centro paimama 400 dozių, jos bus pristatytos į Centro polikliniką Vilniuje.

Ministerija akcentuoja, kad vakcinos perskirstomos savivaldybėms ne tik pagal gyventojų skaičių, bet ir atsižvelgiant į skiepijimo tempus. Tai reiškia, kad savivaldybės, kurios greičiau skiepija gyventojus, gaus daugiau vakcinų.

Esant poreikiui, joms taip gali būti perskirstomos vakcinos iš tų savivaldybių, kuriose dėl lėtesnio skiepijimo susikaupia vakcinų likučiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Tai jau taip;gaunu žinutę-esate registruotas Astra Zeneca vakcina šiandien 15...val. Jokio klausimo,ar nori to brudo,ir ar gali tuoj atvykti.Tai vadinasi prioritetinė vakcinacija,ar prievarta brukama pigi ir rizikinga vakcina?

Nesuvokiu

Prikausau rizikos grupei, bet esu jauno amziaus. Noriu registruotis vakcinacijai, bet jau kuris laikas Kaune siuloma tik vienos firmos vakcina. Kodel negaliu pasirinkti? Ar tai nera mano prigimtine teise rinktis kuo noriu skiepytis??? ir kas duos garantija, kad galimai nebus blato, kad gauti tokia ar kitokia vakcina?

jonas

Koks progresas kaune be zenekos nieko negausi.Kas jos nenori turi laukti Susikiskit ta zeneka i gera vieta Jei kiti miestai jos nenori Kaunas per prievarta nori noreti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS