Kiek žmonių kreipėsi dėl patalpų saviizoliacijai Kaune ir Kauno rajone? | Diena.lt

KIEK ŽMONIŲ KREIPĖSI DĖL PATALPŲ SAVIIZOLIACIJAI KAUNE IR KAUNO RAJONE?

  • 4

Suteiksime patalpas dviem asmenims. Vienas atvyko iš Ispanijos, laukia Vilniaus oro uoste, automobilyje. Netrukus iš Norvegijos parskris kitas. Abu be simptomų, – antradienio pavakarę portalui kauno.diena.lt sakė Kauno rajono savivaldybės mero patarėjas Edmundas Mališauskas. 

Pridūręs, kad skambučių buvo daugiau, bet žmonės rado galimybių izoliuotis patys, E. Mališauskas vardijo, kad atvykėliams – vyrui ir moteriai – bus įteiktos specialios atmintinės su instrukcija ir kontaktais.

„Juos globos seniūnija ir atsakingas asmuo iš savivaldybės“, – sakė savivaldybės atstovas.

Iki 20 val. abu parvykėliai savivaldybės pagalba jau buvo pasiekę savo izoliacijos vietą. 

Iš užsienio atvykę, ir neturintys galimybių izoliuotis Kauno rajono gyventojai, gali kreiptis tel. 8 679 16813.

Vakar skelbta, kad Kauno mieste dėl pagalbos, kur apsistoti saviizoliacijai, yra kreipęsi ir apgyvendinti keturi asmenys.

Kauno miesto savivaldybės mero patarėjas Tomas Jarusevičius antradienio pavakarę negalėjo patikslinti duomenų, tačiau teigė, kad „kol kas nesikreipusius galime suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Kol kas tai yra pavieniai vyrai“.

Saviizoliacija nėra formalumas, šiuo metu tai yra būtinybė.

Kauniečiai dėl stogo virš galvos saviizoliacijos metu kviečiami kreiptis nemokama Koronos karštąja linija 1808 arba į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą.

„Saviizoliacija nėra formalumas, šiuo metu tai yra būtinybė. Labai prašome pasidalinti šia informacija su visais artimaisiais, draugais ir kolegomis, kad ji pasiektų visus, kurie grįžo iš užsienio ar galimai turėjo kontaktų su užsikrėtusiais žmonėmis“, – nelikti abejingais ragino Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras. 

Koronaviruso tyrimų punktas Kauno kempinge

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Saviizoliacijos metu žmogui griežtai draudžiama išeiti iš namų, ar kitaip palikti izoliavimo vietą 14 dienų nuo buvusio kontakto su ligoniu ar grįžus iš užsienio. Apie lankymąsi parduotuvėse, vaistinėse ar kitose viešose vietose taip pat negali būti kalbos. Svečių, draugų ar artimųjų vizitus taip pat teks pamirši bent dviem savaitėms“, – sakė Kauno miesto poliklinikos direktorius Paulius Kibiša.

Ką dar reikia žinoti apie saviizoliaciją?

NVSC specialistai atlieka aktyvų asmens stebėjimą (su stebimu asmeniu susisiekia telefonu, el. paštu ir užrašo sveikatos būklę):

* privaloma būti pasiekiamam visą izoliavimosi laikotarpį telefonu ir el. paštu;

* saviizoliacijos metu asmuo privalo kasdien matuoti kūno temperatūrą, stebėti sveikatą;asmuo informuojamas, kad sveikatos stebėjimo metu, jei išsivysto ligos simptomai (karščiavimas, kosulys, apsunkintas kvėpavimas), nedelsiant skambintų nemokama Koronos karštąja linija 1808 – pranešti apie susirgimo aplinkybes ir vykdyti medikų nurodymus.

* jei per 14 dienų izoliavimosi laikotarpį ligos simptomai nepasireiškia, asmuo toliau nelaikomas turinčiu susirgimo riziką.

BŪTINA:

* izoliavimo metu, neišvengus kontakto su kitais asmenimis, laikytis atstumo ir laiko taisyklės: bendrauti ne arčiau kaip per 2 metrus (du dideli žingsniai) ir ne ilgiau kaip 15 min.

* visą izoliavimosi laikotarpį nepamiršti rankų higienos reikalavimų (plovimas su muilu ir vandeniu, dezinfekanto naudojimas);

* dažnai vėdinti ir drėgnu būdu valyti patalpas, o esant galimybei jas ir dezinfekuoti;

* jei žmogus nuolat vartoja vaistus, dėl recepto į savo šeimos gydytoją kreiptis nuotoliniu būdu, t. y. nesilankant gyvai;

* perkelti visus suplanuotus vizitus pas gydytojus, odontologus ar iš anksto numatytas procedūras, kol nesibaigs saviizoliacijos, karantino laikotarpis.

LEIDŽIAMA:

* namuose ir izoliavimosi vietoje būti be medicininės kaukės (jei nėra ligos simptomų);

* ji būtina pasireiškus kvėpavimo takų infekcijos simptomams (kosulys, dusulys ir kt.);apsirūpinti maistu ir kitomis būtiniausiomis prekėmis nuotoliniu būdu (internetu);

* maisto prekes gali pristatyti šeimos narys, draugas, kuriam netaikoma saviizoliacija: prekes pristatant kurjeriui ar artimiesiems, rekomenduojama pasinaudoti galimybe gauti jas „ne į rankas“, t. y. pirkinius paliekant prie durų;su artimaisiais, draugais bendrauti nuotoliniu būdu – telefonu ir kitomis ryšio priemonėmis;

* dirbti griežtai tik nuotoliniu būdu.

GALERIJA

  • Kiek žmonių kreipėsi dėl patalpų saviizoliacijai Kaune ir Kauno rajone?
  • Kiek žmonių kreipėsi dėl patalpų saviizoliacijai Kaune ir Kauno rajone?
  • Kiek žmonių kreipėsi dėl patalpų saviizoliacijai Kaune ir Kauno rajone?
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Tuoj ir Krabas savame dvare 'saviizoliuosis' (kam jam ta rizika?), o Kaunas ir kauniečiai - te jie ryškia liepsna dega!

cioce

kur Kaune karantinuojami?

besikreipiančių kaip ir nėra ?

o patrauklias patalpas atsiras pretekstas valdiškais pinigais sutvarkyti, o paskui prichvatizuoti ????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS