Kilnūs darbai: savanorės gelbsti prislėgtoms moterims | Diena.lt

KILNŪS DARBAI: SAVANORĖS GELBSTI PRISLĖGTOMS MOTERIMS

„Pagalbos moterims linijos“ savanorės kauniečiams pristatė Pagalbos moterims liniją, dalijo korteles su pagalbos numeriu Kauno senamiestyje bei pasakojo apie savo patirtis.

Savanorių susitikimas prasidėjo Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros Kaune sodelyje papasakojimu apie Lietuvos prezidentų žmonų savanoriškas, labdaringas veiklas.

Vėliau „Pagalbos moterims linijos“ savanorės Senamiestyje praeivėms dalijo korteles su pagalbos numeriu, kad prireikus moterys žinotų, kur kreiptis. „Niekada nežinai, kada, kam ir ko reikia, tai ta kortelė galbūt tau šiandien nereikalinga, bet jau žinosi, kad esi apie tai girdėjęs“, – apie savanorių tikslą pasakojo pusantrų metų „Pagalbos moterims linijoje“ savanoriaujanti Vilma. Anot jos, niekada nėra buvę taip, jog telefoninio pokalbio metu ji nežinotų, ką pasakyti pagalbos ieškančiai moteriai. Pasak savanorės, kartais ir tyla reiškia labai daug, nes dabar yra daug šnekančių aplinkui, bet labai nedaug tų, kurie nori iš tikrųjų išgirsti ir padėti.

„Gal turėčiau verkti ir galvoti apie žmonių problemas grįžusi namo, tačiau esu laiminga, kad žmogus pokalbio pabaigoje pasako: džiaugiuosi, kad jūs esate“, – apie savo patirtį pasakojo šioje linijoje savanoriaujanti slaugytojos padėjėja Asta.

Savanorė Aleksandra – 76-erių metų moteris, kuri į savanorystę atėjo prieš trejus metus pamačiusi skelbimą ant autobuso lango. Ji prisipažino iš šio savanoriavimo gavusi daugiau nei davusi. „Pajutau tautos dvasią, pamačiau, kaip gyvena žmonės. Nesitikėjau rasti tiek nevilties, liūdesio ir vienišumo. Buvo liūdna, bet svarbiausia – nepasiduoti liūdesiui“, – taip apie savanorystę pasakojo Aleksandra. Ji kalbėdama su moterimis visada bando pakreipti taip, kad pačios skambinančiosios rastų sprendimą. „Kadangi durys uždarytos, ieškokime lango“, – išmintingai pagalbą pasiūlo savanorė Aleksandra.

Kadangi durys uždarytos, ieškokime lango.

Kita moteris pasakojo esanti pensininkė, savanoriauti atėjusi su drauge. Padėdama kitoms moterims kaunietė sakė vis dar priklausanti visuomenei – ši veikla jai padeda jaustis reikalinga, nes savo sukauptas žinias gali panaudoti darydama gerus darbus. Pašnekovė gyrė linijoje savanoriaujančias moteris ir teigė, kad daugelis iš jų turi darbus ir šeimas, bet vis tiek randa laiko šiai kilniai veiklai.

Visos savanorės pasakojo, kiek daug gerų emocijų suteikia ši veikla, kaip visas jas suartino. Taip pat pabrėžė, kad viena iš pagrindinių problemų mūsų visuomenėje yra vienišumas, neturėjimas su kuo pakalbėti.

„Pagalbos moterims linija“ – tai nemokama anoniminė emocinė parama telefonu ir laiškais moterims, patiriančioms smurtą ir kitas krizines situacijas. Šiuo metu Kaune yra renkama nauja savanorių grupė. Susitikimai vyks rugsėjo 18 ir 19 d. 18 val. Registruotis galima puslapyje pagalbosmoterimslinija.lt. Savanoriauti kviečiami asmenys nuo 18-os metų.

Nemokama emocinė pagalba moterims teikiama tel. 8 800 66366.

GALERIJA

  • Kilnūs darbai: savanorės gelbsti prislėgtoms moterims
  • Kilnūs darbai: savanorės gelbsti prislėgtoms moterims
  • Kilnūs darbai: savanorės gelbsti prislėgtoms moterims
  • Kilnūs darbai: savanorės gelbsti prislėgtoms moterims
I. Krunglevičiūtės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Bobų velnias negriebia. (kitaip jos tokią 'pagalbą' toli-toli pasiųstų)

sunia07

paskaitai antrašte ir supranti kad žurnalistė baigus 4 klases ..bausti negalima pasigaileti

Klausimas

Ką tos savanorės gelbsti prislėgtoms moterims, niekaip nesuprantu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS