Kodėl kauniečiai nori seną butą keisti į naują? | Diena.lt

KODĖL KAUNIEČIAI NORI SENĄ BUTĄ KEISTI Į NAUJĄ?

  • 15

Išaugusios išlaidos už šildymą smarkiai aptirpdė gyventojų santaupas. Vos pasibaigus šildymo sezonui žmonės ima skaičiuoti, kiek pabrangs gyvenimas kitą rudenį ir žiemą. Gyvenantiems senuose daugiabučiuose tai – itin aktualus klausimas, kurį reikia spręsti jau dabar. Vienas iš sprendimų – seną butą keisti į naują.

„Užtenka tiesiog palyginti panašaus ploto seno ir naujo buto išlaidas tiek šaltuoju metų sezonu, tiek per visus metus, kad galėtume aiškiai pamatyti, kiek galima sutaupyti gyvenant naujos statybos bute. Taigi, žvelgiant į ateitį verta pasvarstyti, kam labiau norėtumėte išleisti savo pinigus: didelėms sąskaitoms už šildymą ar naujam, jaukiam būstui ir patogesnei aplinkai“, – sakė nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Juda NT“ bendraįkūrėjas Juras Sadauskas.

NT projektų vadovas Tadas Galminas pridurė, kad verslas atrado galimybę pirkėjams pasiūlyti naujos statybos butus prie Kauno, kurie kainuoja panašiai kaip seni butai mieste. Pavyzdžiui, pietinėje miesto pusėje vystomas modernios statybos daugiabučių projektas „Namučiai“ – jauki aplinka, erdvios žaliosios zonos, vaikų žaidimų aikštelės, daugiau gamtos ir vos 15 minučių automobiliu iki Kauno centro.

Mūsų pardavimų komanda su žmonėmis bendrauja atvirai – imam ir skaičiuojam, kiek viskas kainuoja, lyginame įvairias išlaidas, kitus pliusus ir minusus.

Skirtumus parodo paprasta aritmetika

J. Sadauskas pastebėjo, kad dalis senuose daugiabučiuose gyvenančių žmonių pritartų savo namo renovacijai, tačiau negauna kaimynų pritarimo. Be to, trikdo ilgi biurokratiniai ir administraciniai procesai, jau nekalbant apie pačius renovacijos darbus ir jų priežiūrą. „Tačiau, jeigu vien renovacija padeda sumažinti išlaidas už šildymą kone perpus, tai kokie dideli tuomet galėtų būti naujos statybos, A+ energinės klasės, būsto privalumai“, – dėmesį atkreipė J. Sadauskas.

„Mūsų pardavimų komanda su žmonėmis bendrauja atvirai – imam ir skaičiuojam, kiek viskas kainuoja, lyginame įvairias išlaidas, kitus pliusus ir minusus“, – dalijosi NT ekspertas.

Siūlo įvertinti poreikius

Pastaraisiais metais itin aktyvią ir dinamišką NT rinką analizuojantis J. Sadauskas pasakoja, kad būsto išlaikymo kaštų skirtumai nėra vienintelė priežastis, skatinanti kauniečius keisti gyvenamąją aplinką. „Bėgant metams, šeimos poreikiai keičiasi. Tarkim, vaikai užauga ir išsikelia gyventi į kitą vietą. Tėvams tenka spręsti, ar verta išlaikyti 3–4 kambarių butą, kai tiek vietos jau nebereikia“, – pavyzdį pateikė „Juda NT“ bendraįkūrėjas.

Sunkiai sugyvenami, netvarkingi kaimynai, taip pat nuolatinės pastangos vakare rasti vietą automobiliui pastatyti – irgi gali perpildyti žmonių kantrybės taurę. „Kitiems tiesiog nusibosta visur matyti asfaltą ir betoną, norisi žalumos – ir jie kreipiasi, domisi“, – atskleidė J. Sadauskas, pastebintis, kad vis daugiau miestiečių nori gyventi aktyviai, judėti ir sportuoti gamtoje, o namuose – mėgautis ramybe, atsiriboti nuo pašalinių garsų iš gatvės ir kaimynų.

Anot pašnekovo, todėl vis daugiau būsto pirkėjų domisi ir garso izoliacijos kokybe, ir galimybėmis turėti sandėliuką, kur saugiai laikyti dviračius, vaikų vežimėlius ir kitus daiktus.

NT eksperto teigimu, individualiai reguliuojamas grindinis šildymas, šilumos kolektoriai, trijų stiklo paketų langai, rekuperacijos sistema – tai dar keli naujų butų privalumai, kurie yra šių laikų standartas, užtikrinantis didesnį komfortą. Senos statybos butuose ilgą laiką gyvenę žmonės šių privalumų neįvertina, kol nepersikrausto.

J. Sadauskas pridūrė, kad naujas butas gali būti visiškai įrengtas, su pilna apdaila. „Anksčiau senų butų privalumas buvo tas, kad į juos buvo galima keltis ir gyventi iškart. Dabar šis principas galioja ir naujam butui. Žinoma, reikia išsirinkti konkretų projektą. Pasiūla tikrai yra“, – teigė NT ekspertas ir atkreipė dėmesį, kad senas būstas po investicijų į remontą ir naują apdailą, gali tapti ne ką pigesnis už naują.

Statytojų nuotr.

Žingsnis į aukštesnę gyvenimo kokybę

Ekonomistai yra pastebėję, kad Lietuvos ekonomika sparčiai vejasi kitas ES šalis – auga atlyginimai, pragyvenimo lygis. Tad žmonės natūraliai ieško gražesnės, jaukesnės aplinkos, modernaus, šiuolaikiško būsto. O patogią aplinką sudaro įvairūs dalykai, pradedant nuo kokybiškų statybinių medžiagų ir profesionaliai atliktų darbų, baigiant aplink esančia viešąja infrastruktūra, mokyklomis ir vaikų darželiais, parduotuvėmis, galiausiai, parkais, žaliosiomis zonomis. „Baigėsi laikai, kai vaikams buvo smagu žaisti tiesiog ant asfalto, tarp automobilių. Naujai statomuose kvartaluose – ir žaidimų aikštelės, ir poilsio zonos, apšviesti kiemai, takeliai, namų fasadai“, – sakė J. Sadauskas ir kaip pavyzdį pateikia „Namučių“ projektą, vystomą Jonučių II gyvenvietėje.

Senuose daugiabučiuose gyventojus neretai kamuojančius rūpesčius dėl prastos garso izoliacijos ar automobiliais perpildytų kiemų čia bus galima pamiršti. Savo ruožtu „Namučių“ projekto vadovas T. Galminas dar pridūrė, kad persikėlimas į naują, šiuolaikinį būstą didina gyvenimo kokybę ir pasitenkinimą, o efektyvios technologijos padeda ir sutaupyti, ir tausoti aplinką, gamtos išteklius. Pasak jo, šiuo metu Jonučiuose formuojasi nauja gyvenvietė, kuri sulaukia vis daugiau verslo ir savivaldybės investicijų, kurios gerina infrastruktūrą ir leis patenkinti visus naujakurių poreikius.

NT paslaugų bendrovė „Juda NT“ jau dabar padeda klientams, kurie nori parduoti savo seną butą ir išsirinkti sau tinkamą „Namučiuose“. Brokeriai suformuoja tinkamiausią seno NT pardavimo pasiūlymą ir, atsižvelgdami į individualius poreikius bei galimybes, padeda išsirinkti naują būstą vos keliolika minučių automobiliu nuo miesto centro.

GALERIJA

  • Kodėl kauniečiai nori seną butą keisti į naują?
Statytojų nuotr.
Gairės: Juda NT, Namučiai, NT
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

ačiū

todėl,kad nori mažų butų už didesnę kainą:)) Ir nori išsikelt kur nors į pakaunės tyrus:))

supuve tie seni namai

Tik neskieskit apie senų namų kokybę .....Vien laiptiniu smarvė bėgt iš ten verčia.

nu nu...

Tai kad jau pažįstu keletą jaunų iki 30 metų žmonių, kurie nusipirkę ir pagyvenę kelis metus gailisi ir bėga lauk pardavę tas dėžutes laukuose.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS