Komercinių patalpų nuoma: vien stogo virš galvos nebeužtenka | Diena.lt

KOMERCINIŲ PATALPŲ NUOMA: VIEN STOGO VIRŠ GALVOS NEBEUŽTENKA

  • 3

Norint išnuomoti prekybinį plotą dabar neužtenka nuomininkui pasiūlyti plikas sienas ir reguliariai pasiimti pinigus. Daugėjant nuomojamo prekybinio ploto, klientai renkasi ne tik palankią prekybai vietą, bet ir žiūri kokią pridėtinę vertę suteikia nuomotojas.

Toji pridėtinė verti gali būti labai įvairi – nuo dalinio ar netgi visiško patalpų įrengimo iki konsultacijų pradedant verslą.

„Dar prieš keletą metų nuomotojai per daug nesuko galvos dėl klientų. Turiu patalpas ir laukiu – vis tiek kas nors paims anksčiau ar vėliau. Pagrindinis nuomotojo darbas būdavo stebėti, kad būtų laiku mokami pinigai už nuomą. O visa kita – paties nuomininko rūpestis“, - pasakoja Tomas Marčiukaitis, daugiau kaip dešimtmetį dirbantis NT srityje.

Dabar, pasak jo, stiprėjanti konkurencija daro savo. Lietuvos didmiesčiuose, ypač Kaune, dygsta daug naujų biurų pastatų, kartu su jais atsiranda ir daugiau prekybinio ploto. Be to, mažėjant gyventojų, prekybininkai gerai pagalvoja prieš atidarydami naują prekybos vietą. Nemažai jų jau išmoko daug pamokų ne kartą bankrutuodami, tad dabar naują verslą pradeda atsargiau ir atidžiai ieško kuo geresnių nuomos sąlygų.

„Vieni savininkai patalpas maksimaliai pritaiko tam tikrai veiklai, tarkim, restoranui. Nuomininkui belieka tik interjerą pabaigti įsirengti sudėliojant paskutinius akcentus pagal savo skonį. Kiti sutinka iš pradžių neimti pinigų, kol verslas įsivažiuos. Dar kiti siūlo įvairią pagalbą tvarkant dokumentus ir netgi konsultuoja verslo įsteigimo klausimais, jei įsikurti nori naujokai“, - teigė pašnekovas.

Prekybos miestelis „Urmas“ turi didžiausią prekybinį plotą Kauno regione, čia įsikūrusios daugiau kaip 2500 parduotuvių. „Urmo“ marketingo vadovas Jonas Plenta sako, kad dabar daugelis nuomininkų skiria didelį dėmesį kokybei dėl to, kad ir pirkėjai, klientai nori kokybiško produkto. O kartu ir komfortiškos aplinkos.

„Palyginti neseniai Vakarinėje mūsų miestelio galerijoje įsikūrė ištisas butikų kvartalas, kuriems reikėjo gerai įrengtų patalpų, labai kokybiško apšvietimo ir kitų komfortiškų sąlygų. Dabar mūsų pikėjai labai pamėgo šias stilingas ir madingas drabužių bei aksesuarų parduotuvėles“, - sakė J. Plenta.

Kitas dalykas, kurį pabrėžė pašnekovas – nuomotojo lankstumas ir sugebėjimas atsižvelgti į nuomininko specifiką.

„Kartu su nuomininku ieškome geriausios vietos jo verslui. Iš savo patirties žinome, kur kokioms veikloms geriausiai sekasi, patariame, kaip pritraukti žmonių srautą pas save. Kadangi esame

didelis pirkėjų traukos centras, pas mus kuriasi ir daug naujų verslų. Tokiais atvejais padedame jiems susitvarkyti su steigimo rūpesčiais“, - apie darbą su nuomininkais pasakojo „Urmo“ atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

minde

prekiu ner ka pirkt bagaziniu turguj gersnes o firmines .cia kitaicu nes antrarusiu prekiu salis visa suda i lietuva nes mes nieko negaminam/

Kęstas

Kiek Lietuvoje uždirba dauguma? Vidutinis atlyginimas nieko neparodo, nes kai kurie iš mūsų yra lygesni už lygius, turi daug naudingų giminių bei pažįstamų, todėl gauna stebėtinai didelius atlyginimus ir iškreipia statistiką, nors tokių, gerai uždirbančių, yra nedaug. Todėl įdomu, kiek Lietuvoje uždirba dauguma? Daugiausia darbuotojų Lietuvoje dirba pardavėjais. "„Sodros“ duomenimis, vidutinis pardavėjo atlyginimas, neatskaičius mokesčių, šį spalį buvo 435 Eur. Visa tokio darbuotojo darbo vietos kaina būtų apie 570 Eur per mėnesį." Kainos Lietuvoje ir Vakaruose yra panašios. Todėl šis atlyginimas yra stebėtinai mažas. Iš kitos pusės, jei turite darbo patyrimo, pavyzdžiui, Afrikoje ir žinote, kaip sukurti ką nors naudingo, remiantis gana žemos kvalifikacijos darbuotojais, tai yra jūsų šansas: tokie darbuotojai Lietuvoje vis dar yra gana pigūs. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

aha... pakausykite tu ''galimai'' aferistu

kai reiks nutraukti nuomos sutarti ,na sakykim del nepavykusio wiarsliuko , tada ir pamatysite tikra weida...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS