R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį | Diena.lt

R. BRUDER: KONKURSAS „METŲ KAUNIETĖ“ PADEDA SKLEISTI GĖRĮ

Tapytoja Rebeka Bruder, Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus vadovė, svariai prisidedanti prie vietinių kūrėjų ir kultūros sklaidos, tapo vienuoliktąja Metų kauniete.

Suteikė postūmį

„Finalo dalyvės daro tai, kuo tiki. Tai yra tos moterys, kurios žengė papildomą žingsnį, papildomą mylią. Nė viena neliko savo vietoje. Padarė daugiau, nei reikėjo, kad visiems būtų geriau“, – prieš paskelbdama nugalėtoją pastebėjo 2021-ųjų Metų kaunietė gydytoja vaikų neurologė, visuomenininkė Milda Dambrauskienė. Ji – ir Lietuvos vaikų neurologų asociacijos pirmininkė, kasdien savo darbe susidurianti su itin retomis ligomis sergančiais vaikais.

Visas dėmesys – Metų kaunietei ir kitoms finalo dalyvėms: A. Arutiunovai, A. Kuktienei, R. Bruder, V. Dabrišienei, E. Šiugždinytei ir I. Dovydaitytei./ Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr. 

M. Dambrauskienė pasidžiaugė, kad Metų kaunietės titulas jai pačiai suteikė dar stipresnį polėkį, o valdininkų koridoriuose suteikė svarumo jos balsui, kai kartu su vienų metukų Milanos Patenko, sergančios spinaline raumenų atrofija, tėvais kovojo dėl mažylės inovatyvaus gydymo bent dalinio finansavimo kompensavimo. Tai pavyko pasiekti.

„Metų kaunietės“ projektas dar ir prie visuotinio naujagimių tikrinimo plėtros prisidėjo“, – pridūrė medikė.

Didžiuojasi būdama kauniete

Apie tai, kad palaikymas suteikia jėgų ir dar didesnę motyvaciją dirbti, laikytis vidinio kompaso, dar prieš finalą kalbėjo ir R. Bruder. Išgirdusi, kad nugalėjo, neslėpė nuostabos ir jaudulio, dėkojo už galimybę menininkams būti labiau išgirstiems.

Akcentas: Kauno valstybinio muzikinio teatro artistai paruošė specialią muzikinę programą. / Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr. 

Anot jos, jeigu menininkai turėtų galimybių plačiau skleisti savo kūrybą, nuo to praturtėtume visi. Apžvelgdama pernykščius savo metus, juos pavadino dosniais. „Tapau Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus vadove, už tai esu dėkinga kolegoms. Gavau galimybę pažinti dar daugiau žmonių“, – sakė diplomuota menininkė, teisininkė ir Generolo Jono Žemaičio karo akademijos absolventė.

Dar kalbėdama kaip finalo dalyvė ji pabrėžė, kad didžiuojasi būdama kaunietė. „Nėra kito miesto, kuriame jausčiausi tokia sava“, – teigė R. Bruder. Ji atsigręžė ir į rinkimų „Metų kaunietė“ organizatorius. „Dienraštis „Kauno diena“ vis dar išeina penkis kartus per savaitę ir jame visada yra vietos kultūrai“, – pabrėžė R. Bruder ir pridūrė, kad tokios iniciatyvos kaip „Metų kaunietės“ rinkimai „įneša šviesos į mūsų pilką padangę“.

„Gėris, profesionalumas, pagarba žmogui turi triumfuoti. Mano nuomone, šis projektas pelnytai sulaukia plataus ir pozityvaus atgarsio. Tai šviesos gija niūriuose informacijos srautuose“, – sakė R. Bruder. Apie tai kalbėjo ir kitos projekto dalyvės.

Atvyko: nevyriausybinės organizacijos „Blue / Yellow“ įkūrėjas J. Ohmanas kalbėjo, kad „kai reikia moterys prisiima atsakomybę ir veikia“./ Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr. 

Pagarba ir padėkos

Šventėje daug dėmesio sulaukė visos finalininkės, tarp kurių – įtraukiojo ugdymo vaikų dienos centro „Vilties spindulėlis“ įkūrėja Asta Kuktienė, teisininkė, mediatorė Eglė Šiugždinytė, sesuo salezietė, pedagogė, Palemono vaikų dienos centro koordinatorė Irutė Dovydaitytė, Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė Marija Arutiunova ir socialinių mokslų daktarė, matematikos vadovėlių, mokomųjų knygų autorė, mokymo sistemų bendraautorė, matematikos mokytoja Vilija Dabrišienė.

Dirigavo: šventę vedė aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis. / Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr. 

Dėkodamas moterims bendrovės „Diena Media News“, leidžiančios dienraštį „Kauno diena“, direktorius Tadas Širvinskas atkreipė dėmesį į gėrio sąvoką.

Gėris, profesionalumas, pagarba žmogui turi triumfuoti. Mano nuomone, šis projektas pelnytai sulaukia plataus ir pozityvaus atgarsio.

„Gėris niekada nepasiduoda, jis kaupia jėgas. Turbūt istorijoje dar niekada neturėjome galimybės be supergalių ar Dievo apvaizdos tapti gėrio kariuomenės pagalbininkais ar net pačiais kariais. Užtenka tiesiog paaukoti. Paaukoti Ukrainai. Netikėkite tais, kurie sakys, kad tai neturės jokios naudos ir nieko nepakeis. Netikėkite tais, kurie sakys, kad jūsų auka yra per menka“, – ragino T. Širvinskas.

Jis pasiteiravo, ar susirinkusieji žino, ko be ginklų praėjusią žiemą trūko karo zonose? Degtukų. „Jų dėžutė mums beveik nieko nekainuoja, o vienas degtukas gali užkurti laužą, kuris sušildys griuvėsiuose pasislėpusį vaiką. Gali uždegti žvakę apkasuose. Beje, žvakės gali būti iš Kauno, pagamintos kauniečių rankomis. Uždegta žvakė yra ir šviesa, ir viltis. Aukokite, skleiskite gėrį. O gėris toks jau yra – užkrečiamas“, – sakė T. Širvinskas ir pastebėjo, kad per vienuolika metų, kai gyvuoja projektas „Metų kaunietė“, veiklių, gerus darbus darančių moterų tik daugėja.

Sužavėti: gerų žodžių moterims ir projektui nestokojo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir Kauno vicemeras Andrius Palionis./ Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr. 

Nevyriausybinės organizacijos „Blue / Yellow“ įkūrėjas Jonas Ohmanas, sveikindamas moteris ir iniciatyvą jas pagerbti, kalbėjo apie kūrybos žmogaus gyvenime svarbą, apie norą siekti daugiau, pasiryžimą ginti šalį, kurioje gyveni, pagalbą apsiginti kitiems. „Kai reikia, moterys prisiima atsakomybę ir daro“, – iš patirties kalbėjo J. Ohmanas.

Ne tik Kovo 8-ąją

Kviesdamas vieną iš projekto finalo dalyvių – I. Dovydaitytę – į sceną, Kauno arkivyskupo metropolito generalinis vikaras kunigas Evaldas Vitulskis visas moteris, merginas pasveikino jų šventės proga ir pastebėjo, kad dėmesio, gerumo ir meilės jos tikisi visomis dienomis, ne tik Kovo 8-ąją.

Pasitiko: Kauno rajono meras V. Makūnas pristatė finalo dalyvę matematikos mokytoją, vadovėlių autorę ir startuolio bendraautorę V. Dabrišienę./ Regimanto Zakšensko , Vyčio Šulinsko nuotr. 

„Sesuo Irutė savo meilę dalija vaikams. Meilė gali daug ką. Jos misija – vaikus padaryti geresnius. Džiaugiuosi jos misija, džiaugiuosi, kad vaikai apgaubti meile, kurios jiems galbūt trūksta namuose“, – teigė E. Vitulskis.

Sesuo salezietė savo kalbą pradėjo nuo to, kad už matomų darbų slepiasi ir labai daug nematomų gerų žmonių. „Prie viso to, ką darome mes, seserys, prisideda labai daug gyventojų. Prisidėkite, svajokite, pamatykite. Ačiū“, – dėkojo Palemono vaikų dienos centro koordinatorė.

„Metų kaunietė 2022“ apdovanojimų svečiai

Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

Kitą pretendentę į Metų kaunietės titulą pristačiusi Lietuvos sporto universiteto rektorė Diana Rėklaitienė sakė tikinti, kad projektas „Metų kaunietė“ niekada neišsikvėps, nes yra labai daug veiklių, talentingų, darbščių, atsidavusių moterų.

Renginys: tarp apdovanojimų „Metų kaunietė“ iškilmių dalyvių – ir „Kauno dieną“ leidžiančios bendrovės „Diena Media News“ akcininkas Mindaugas Mickevičius su žmona Monika./ Regimato Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr. 

Į sceną pakilusi įtraukiojo ugdymo vaikų dienos centro „Vilties spindulėlis“, skirto visiems vaikams, taip pat ir su specialiaisiais poreikiais, įkūrėja A. Kuktienė dėkojo visiems ją palaikantiems ir linkėjo turėti tokį darbą, kurį dirbdami jaustumėtės būdami ten, kur širdis.

Įkvepiantys pavyzdžiai

Projekto mecenato „Mano būstas“ Kauno regiono vadovas Valentinas Jerošenko, pristatydamas didelio kauniečių palaikymo sulaukusią E. Šiugždinytę, pabrėžė teisinių ir mediacijos paslaugų prieinamumo svarbą, o ši kaunietė tokias paslaugas teikia dar ir nemokamai.

„Neretai ginčo nebūtų, jeigu ginčo šalys tiesiog pasikalbėtų. Raginu visus susėsti ir pasikalbėti. Padedu tarsi išversti, ką viena šalis nori pasakyti kitai pusei, padedu komunikuoti. Džiaugiuosi, kad žinia apie mediaciją sklinda, bet linkiu, kad net ir jos neprireiktų“, – kalbėjo teisininkė ir mediatorė E. Šiugždinytė.

Palaikymas: pagerbti veiklių Kauno moterų atvyko projekto mecenato „Mano būstas“ direktorius Mindaugas Genys su žmona Roma ir „Mano būstas“ Kauno regiono vadovas Valentinas Jerošenko./ Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, pristatydamas dar kitą finalo dalyvę – pedagogę V. Dabrišienę, kalbėjo, kad ji yra vienas gražiausių pavyzdžių. „Pastebi visus, suteikia tokių žinių, kad mokiniai į gyvenimą išeina saugūs, o savo profesiją pasirenka kaip ir jos – matematikos mokytojo“, – kalbėjo V. Makūnas.

Socialinių mokslų daktarė, matematikos vadovėlių, mokomųjų knygų autorė, 2022 m. Kauno metų mokytoja, švietimo lyderė, 2021 m. inovatyviausia Lietuvos matematikos mokytoja V. Dabrišienė prakalbo apie bendrystę.

„Jūs žiūrite į mane, aš žiūriu į jus, bet iš tiesų visi mes žiūrime į tą patį dangų. Labai smagu, kad visame chore, raginančiame mylėti save, jūs mus renkate už artimo meilę. Ačiū jums. Mylėkite ir padėkite vienas kitam“, – dėkojo finalo dalyvė.

„Metų kaunietė 2022“ nugalėtoja

Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

M. Arutiunova, kurią pristatė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, tikra to žodžio prasme ant scenos jautėsi kaip namie. „Noriu padėkoti už įvertinimą. Visas mano kelias nebūtų buvęs toks sėkmingas, jei ne gausybė žmonių, kurie buvo ar tebėra su manimi“, – vardijo svarbius gyvenimo ir dainavimo kelyje žmones Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė.

Sveikino Prezidentas

Į „Metų kaunietės“ rinkimus įsitraukė ne tik kauniečiai, bet ir kitų miestų, rajonų gyventojai, net šalies vadovai.

Eidama prezidentės pareigas renginį globojo Dalia Grybauskaitė, o pastaraisiais metais renginį globoja Prezidentas Gitanas Nausėda.

Norėčiau nuoširdžiai padėkoti konkurso dalyvėms už tai, kad einate atsidavimo ir pašaukimo keliu. Už skleidžiamą grožį ir įkvėpimą, prasmę ir atsakomybę.

„Džiaugiuosi, kad šiandienos pasaulyje vis dar esama vietos stabilumui, gražioms ir prasmingoms tradicijoms. Drąsių, veiklių, ryžtingų, talentingų, kūrybingų ir empatiškų moterų pagerbimas – viena iš tokių. Rusijos agresijos Ukrainoje kontekste šios savybės įgauna dar didesnę reikšmę ir prasmę. Esu tikras, kad šiemetinio konkurso dalyvės, skirdamos savo laiką ir energiją valstybei, miestui, bendruomenei ir paprastam žmogui, kartu įkvepia ir aplinkinius. Padėti kitiems, tarp jų – ir ukrainiečiams. Tiek kovojantiems mūšio lauke, tiek gyvenantiems nuolatinės grėsmės akivaizdoje, tiek pabėgusiems nuo karo, prisiglaudusiems Lietuvoje ar kitose šalyse“, – atsiųstame sveikinimo laiške kreipėsi G. Nausėda.

Atjauta, supratimas, ištiesta pagalbos ranka ar suteikiama viltis, pasak šalies vadovo, yra tai, kuo mes didžiuojamės kaip visuomenė ir kuo pagrįstai gali didžiuotis valstybė.

Dovana: Dakaro čempionas motociklininkas Arūnas Gelažninkas nugalėtojai R. Bruder pažadėjo asmeninę treniruotę, pažadą užtvirtino Metų kaunietė 2021 M. Dambrauskienė./ Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr. 

„Būtent tokiems žmonėms priklauso ateitis ir kasdienybė, kurioje gerovę jaučia kiekvienas. Norėčiau nuoširdžiai padėkoti konkurso dalyvėms už tai, kad einate atsidavimo ir pašaukimo keliu. Už skleidžiamą grožį ir įkvėpimą, prasmę ir atsakomybę. Už tai, kad esate, kad stengiatės, kad teikiate džiaugsmą ir šilumą, kad puoselėjate tikrąsias vertybes. Norėčiau paprašyti ir toliau skleisti gėrį ir šviesą, kuriais galėtų mėgautis visi be išimties bendruomenės nariai. Ačiū jums už tai, ką darote. Linkiu kuo geriausios sėkmės ir niekad neblėstančio įkvėpimo“, – linkėjo G. Nausėda.

Skambus muzikinis desertas

Desertas prie sveikinimų, padėkų ir apdovanojimų – Kauno valstybinio muzikinio teatro artistų paruošta speciali muzikinė programa.

Renginio režisierius – Kęstutis S. Jakštas, dirigentas Jonas Janulevičius. Vedėjas – aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Šventės programoje – dainos iš operečių, pasaulinio garso miuziklų ir kino filmų, orkestrinės ir choreografinės miniatiūros, kurias atliko solistai Adrius Apšega, Marija Arutiunova, Egidijus Bavikinas, Martynas Beinaris, Gabrielė Bielskytė, Akvilė Garbenčiūtė, Iveta Kalkauskaitė, Ingrida Kažemėkaitė, choro ir baleto artistai, teatro orkestras.


Vienuoliktoji Metų kaunietė

Pernai Metų kaunietės titulą pelnė Kauno klinikų Nervų ir raumenų ligų centro gydytoja neurologė M. Dambrauskienė, užpernai – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Akių ligų klinikos profesorė, visuomenininkė Jūratė Jankauskienė, dar ankstesniais metais – šešiolikmetė Andrėja Veličkaitė, kuri, pamačiusi viešojo transporto stotelėje susmukusį ir, kaip vėliau paaiškėjo, netekusį sąmonės ir nebekvėpuojantį vyrą, nesutriko ir darė viską, kad jo gyvybė būtų išgelbėta.

Metų kaunietėmis yra tapusios ir Kauno klinikų Kardiologijos klinikos Išeminės širdies ligos skyriaus vadovė profesorė Olivija Gustienė, tuometė Vytauto Didžiojo universiteto mokslininkė, humanitarinių mokslų daktarė, Lietuvos kultūros tarybos narė ir pasaulinės ICOMOS organizacijos Lietuvos biuro viceprezidentė Ingrida Veliutė.

Metų kaunietės titulą taip pat jau yra pelniusios olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, tekstilininkė, Kalėdų eglių kūrėja Jolanta Šmidtienė, Kauno apskrities vyrų krizių centro viena iš steigėjų ir vadovė psichologė Dovilė Bubnienė, Kauno senamiesčio draugijai vadovavusi Aistė Grybauskienė, profesionali vargonininkė ir J. Gruodžio konservatorijos dėstytoja, viena iš seniausių Lietuvos istorinių vargonų restauravimo iniciatorių Dalia Jatautaitė.

Iškilmių vaizdo transliaciją kviečiame žiūrėti kovo 11 d., šeštadienį, nuo 17.45 iki 19.45 val. per TV1.

GALERIJA

  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
  • R. Bruder: konkursas „Metų kaunietė“ padeda skleisti gėrį
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Kaunietis

Belieka tik užuojauta ''mylimuko ''rinkėjoms

Anonimas

Labai puiki šventė,surengta per kovo 8-ąją Muzikiniame teatre.O nugalėtoja ir ijos darbai nelabai aiškūs.

Kauniete

Domiuosi kiek imanoma Kaunu ,bet tokios menininkes kazkaip negirdejau,Matomai ji turejo laimeti Mano nuomone turejo laimeti vienuole,kuri tarnauja zmogui ,gerumui, uzuojautai .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS