Koronavirusas – ir Respublikinės Kauno ligoninės pacientei: tai nėra geras ženklas | Diena.lt

KORONAVIRUSAS – IR RESPUBLIKINĖS KAUNO LIGONINĖS PACIENTEI: TAI NĖRA GERAS ŽENKLAS

Vienas iš keturių antradienį naujai patvirtintų koronaviruso atvejų nustatytas Respublikinėje Kauno ligoninėje, antradienį BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

„Gauta informacija vakar vėlai vakare. Pacientė priklauso rizikos grupei dėl amžiaus“, – sakė NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Kiek žinau, lyg į slaugą buvo ruošiamasi ją kelti ir nebepavyko to padaryti, nes buvo nustatytas užsikrėtimas“, – pridūrė ji.

Anot R. Lingienės, dar nėra aišku, kaip pacientė užsikrėtė.

„Dabar kolegos šiuo metu intensyviai dirba su ligonine“, – sakė NVSC atstovė.

Čia nėra geras ženklas.

Kaip teigia R. Lingienė, „nebūtų nuostabu“, jei ši gydymo įstaiga taptų dar vienu ligos židiniu.

„Čia nėra geras ženklas. (...) Labai tikiuosi, kad netaps židiniu, bet jei tokiose įstaigose atsiranda, tai reikia ypatingų priemonių imtis“, – teigė ji.

Dėl galimo kontakto saviizoliacijoje – 90 medikų

Kaip BNS sakė Respublikinės Kauno ligoninės Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vyresnioji specialistė Jūratė Kuzmickaitė, koronavirusu užsikrėtusi moteris į gydymo įstaigą atvežta balandžio viduryje, ji karščiavo, buvo pneumonijos požymių, tačiau, atlikus tyrimą dėl koronaviruso, gautas neigiamas rezultatas.

„Esame nežinioje. Gali būti toks atvejis, kad virusas buvo inkubacinėje fazėje, todėl iš karto tyrimas neparodė, kad ji serga“, – antradienį teigė ji.

Pasak ligoninės atstovės, gavus neigiamą atsakymą, moteris buvo perkelta į bendrą palatą su dar keturiomis pacientėmis, kurios šiuo metu gydomos atskirai.

Skaičiuojama, kad pacientė galėjo turėti sąlyti ir su 90 medikų. Visiems su šia moterimi kontaktavusiems asmenims atliekami testai dėl koronaviruso.

„Šiuo metu 90 personalo darbuotojų – ir slaugytojų, ir gydytojų – yra saviizoliacijoje. (...) Pacientė pas mus gydoma buvo pakankamai sudėtingos būklės, tyrimų reikėjo daug, procedūrų reikėjo daug (...). Per tą laiką tų tyrimų atlikta tikrai nemažai, pamainos keitėsi, budėtojai keitėsi, žodžiu, su ja kontaktavo daug personalo“, – kalbėjo  J. Kuzmickaitė.

„Kadangi dar neatnaujinome planinių procedūrų, šiuo metu izoliuotus darbuotojus tiesiog pakeitė kiti ligoninės darbuotojai“, – pridūrė ji.

Pacientei koronavirusas, anot ligoninės atstovės, nustatytas prieš perkeliant ją į Slaugos kliniką.

„Perkeliant į slaugos sektorių būtinai turim atlikti pakartotinį testą, nes jis šiuo metu toks probleminis yra. Atlikus testą, buvo nustatytas teigiamas rezultatas“, – sakė J. Kuzmickaitė.

Šiuo metu sergančioji pervežta gydyti į Kauno klinikinę ligoninę.

Antradienio duomenimis, koronavirusu Lietuvoje užsikrėtė 1423 asmenys, mirė 47 žmonės.

Gairės: Respublikinės Kauno ligoninės pacientė, koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, koronavirusas Kaune, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Mano

Visos ligoninės turi vienodus pavadinimus,gal sugalvokite kitokią sistemą.

Lina

Tikrai netikiu kad tiek gydytojų ir visi būtu vieną ligonę žiūrėja čia kaip į priimamaji atvažiuoji tai gydytojo reikia su žiburiu ieškoti tai kaip eilini kartą meluoja ir save vaduoja nori parodyti kad jie labai ir atsakingai dirba kada to visai nėra greit užmiršo tuos paprastus ligoniukus kuriuos apžiūrėdavo ir pasakydavo jiems kad nieko nėra ir kad gali namo eiti o tik užvėre ligoninės duris paėje keleta žingsniu jie suklupdavo ir be abejo mirdavo nes jie paprasti žmogeliukai bet visa tai buvo prieš šį virusą

Anonimas

Nuotraukoje tai ligonine Hipodromo garveje, tai ir neaisku kurioje nes visos dabar respublikines
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS