Koronavirusas vėl bando prisikelti: uostamiestyje ligonių skaičius patrigubėjo | Diena.lt

KORONAVIRUSAS VĖL BANDO PRISIKELTI: UOSTAMIESTYJE LIGONIŲ SKAIČIUS PATRIGUBĖJO

Uostamiestyje pastebimas užsikrėtimo koronavirusu atvejų augimas ir pacientų, kuriems reikalinga medikų pagalba, skaičiaus didėjimas. Lyginant su birželio pradžia, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje šiuo metu šių ligonių skaičius patrigubėjo. O vien per liepą nuo COVID-19 Klaipėdoje mirė keturi žmonės.

Gegužę koronavirusu sergančiųjų Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) buvo gerokai sumažėję ir jų skaičius nesiekdavo dešimties (pavyzdžiui, gegužės 19 d. buvo gydomi tik 5 pacientai), o šiandien jų yra kur kas daugiau.

Ligoninės atstovė Aistė Noreikaitė patvirtino, kad vakar įstaigoje buvo gydomi 22 COVID-19 sergantys pacientai, du iš jų – Reanimacijos skyriuje.

Medikai prognozuoja, kad ligonių ir toliau daugės iki rugpjūčio antros pusės.

"Nors visą liepą tas skaičius didėjo labai lėtai – po vieną ar du ligonius kasdien, vis dėlto stebimas pacientų skaičiaus augimas. Nors jis ir nėra labai žymus, medikai prognozuoja, kad ligonių ir toliau daugės iki rugpjūčio antros pusės. Beje, per šį mėnesį užfiksuotos keturios mirtys, visi mirę pacientai buvo virš 90 metų, trys jų buvo neskiepyti", – patikslino A.Noreikaitė.

Liepos 27 d. duomenimis, Klaipėdoje per parą buvo užfiksuoti 99 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 80 žmonių susirgo pirmąkart, 18 – antrą kartą, o vienas žmogus COVID-19 susirgo trečiąkart.

Lietuvoje tą parą užfiksuoti 1 273 COVID-19 atvejai. 964 žmonės susirgo pirmą kartą, 300 – antrą, o 9 žmonės koronavirusu užsikrėtė trečią kartą.

Lyginant su Lietuvos dviejų savaičių vidurkiu (460 atvejų 100-ui tūkst. gyventojų), Klaipėdoje šis skaičius yra didesnis ir siekia 507 atvejus 100-ui tūkst. gyventojų.

Statistiškai daugiausia užsikrėtimų šalyje per pastarąsias dvi savaites užfiksuota Palangoje – 925 atvejai 100-ui tūkst. gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Siaip

,,mirę pacientai buvo virš 90 metų, trys jų buvo neskiepyti", – patikslino A.Noreikaitė.,, Anit statistikos departamento Lietuvoje vidutine gyvenimo trukme 76.4 netu. Aciu, COVIDUI. Tuoj gyvensim amzinai....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS