SAM patikslino informaciją dėl infekuoto mediko iš Ukmergės darbovietės | Diena.lt

SAM PATIKSLINO INFORMACIJĄ DĖL INFEKUOTO MEDIKO IŠ UKMERGĖS DARBOVIETĖS

Ukmergės ligoninės medikas, kuriam ketvirtadienį patvirtinta koronaviruso infekcija, dirba Kauno klinikose bei Vilniaus „Kardiolitos“ klinikoje, ketvirtadienio vakarą pranešė Sveikatos apsaugos ministerija. Vėliau Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Visuomenės informavimo grupė pateikė patikslintą informaciją apie koronavirusu užsikrėtusio asmens - mediko iš Ukmergės - darbovietę.

Naujame pranešime nebeminima, kad medikas dirbo Kauno klinikų skubios pagalbos skyriaus konsultuojančiu gydytoju ir Vilniaus "Kardiolitos" klinikoje.

Tarp kovo 19 dieną jau nustatytų koronavirusu apsikrėtusiųjų asmenų - medikas iš Ukmergės, dirbantis Ukmergės ligoninėje. Tikėtina, kad asmuo turėjo tiesioginį kontaktą su kolegomis, anksčiau keliavusiais Italijoje, Egipte, Afrikoje ir Dubajuje.

Šiuo metu asmuo izoliuotas ir gydomas Santaros klinikose.

Šiuo metu nustatyta virš pusantro šimto galimų jo turėtų kontaktų.

Minėtieji užsienyje keliavusieji mediko kolegos ir kartu su asmeniu gyvenantys šeimos nariai taip pat atvyko į Santaros klinikas ir tiriasi dėl galimo užsikrėtimo koronaviruso infekcija. Išsiaiškinta, kad asmuo turėjo kontaktą ir su kitais giminaičiais, tad jie vertinami kaip dideles rizikos sąlytį turėję asmenys, su jais bendrauja NVSC specialistai. Detalesnė informacija bus pateikta vėliau.

Medikas dirba Ukmergės ligoninėje. Šiuo metu nustatyta virš pusantro šimto galimų jo turėtų kontaktų, šis skaičius ir aplinkybės tikslinami.

Ukmergės ligoninės administracija informuota apie būtinus prevencinius veiksmus, toliau bus bendraujama su kiekvienu sąlytį turėjusiu asmeniu. Pirminiais duomenimis, darbovietėje vyko posėdis ir mokymai, darbuotojai bus informuoti apie tolimesnius sprendimus ir eigą.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gairės: koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, virusas, medikas, Kauno klinikos, Kardiolita, SAM, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Šiaip

Medikai užkratą parsiveža iš vojažų užsienio šalyse, dosniai ir neatsakingai pasidalina su kolegomis visose medicinos įstaigose kuriose dirba ir uždarbiauja.

kauniete TO NUOMONĖ

NE MEDIKAI ŽIOPLI O TU SU SAVO NUOMONE NEŽIOPLAS GAL PATS EIK DIRBTI I KARŠTUS TAŠKUS O NE PLIURPK ANT MEDIKU O TAI LIEŽUVIS TAVO GAUSVIRUSA JAU SENAI LIETUVOJE TRUKSTA MEDIKU IŠVAIKE JUOS KONSERVINIAI O TIE KURIE PASIŠVENTE RIZIKUOJA VERTI DIDELĖS PAGARBOS PASUK SAVO PRIŠIKTA MAKAULE MASTYTOJAU

nuomone

Manau nereiketu kaltinti ,Verygos ,del mediku zioplumo ,ne jis juos padare, ne jo zmona juo pagimde.Keista kad medikai nori sedeti ant triju kedziu vienu metu ,Manau ateityje tures buti svarstomi mediku etatai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS