Kovo 11-ąją Kauno autobusai ir troleibusai veš nemokamai | Diena.lt

KOVO 11-ĄJĄ KAUNO AUTOBUSAI IR TROLEIBUSAI VEŠ NEMOKAMAI

  • 11

Šeštadienį minėsime Lietuvos Nepriklausomybės dieną, ta proga Kauno viešasis transportas keleivius veš nemokamai.

Bilieto nereikės

Kovo 11-ąją bus įvairių šventinių renginių, į kuriuos kauniečiai ir miesto svečiai galės keliauti nemokamai, nes visą dieną autobusuose ir troleibusuose bilietėlio žymėti nereikės.

Atvykti į miesto centre vyksiančius minėjimus viešuoju transportu bus gerokai paprasčiau, nes nereikės sukti ratus ir ieškoti laisvų parkavimo vietų. Taip pat dėl Kovo 11-osios renginių būna dalinai ribojamas automobilių eismas, todėl nuosavu transportu tenka važiuoti ne pagrindinėmis centro gatvėmis.

Šventės akcentai

Minint 33-iąsias mūsų šalies nepriklausomybės atkūrimo metines, kauniečiams parengta gausi šventinė programa.

Šeštadienio rytą 10 val. kauniečiai rinksis Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje ir Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje. Po Šv. Mišių dvi šventinės eisenos pajudės Vienybės aikštės link: Vilniaus gatve žygiuos moksleiviai ir visuomeninės organizacijos, o Laisvės alėja – trispalvių šimtine nešini šauliai.

Tradiciškai pagrindiniu šventės akcentu taps iškilmingas minėjimas Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Priešpiet kariliono varpų muzikos koncertą kauniečiams dovanos Austėja Staniunaitytė-Proietta.

12 val. aikštėje skambės sveikinimo kalbos, Donecko srityje gimusio baritono Eugenijaus Chrebtovo giedama Tautiška giesmė, Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės jaunųjų šaulių pasižadėjimas ir šaulių priesaika. Prie Nežinomo kareivio kapo tradiciškai pakils Vyčio kryžiaus ordino vėliava. 1921 metais gimusia ir tęsiama tradicija pagerbiami už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę žuvę tautiečiai.

Iš karto po oficialiosios renginio dalies kauniečių lauks šventinis koncertas. Programoje – Vytauto Didžiojo universiteto tautinių šokių ansamblio „Žilvitis“, Eugenijaus Chrebtovo, Ievos Zasimauskaitės ir Monikos Liu pasirodymai.

Be to, šventinę dieną mieste veikiantys muziejai taip pat paruošę nemokamų ekskursijų, renginių, bei užsiėmimų, tad kiekvienas galės turiningai pažymėti Kovo 11-ąją.

Visą programą galite rasti čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

autobusas gerai....

bet nors ir nemokamai as nevaziuosiu.... as emigruoju...cemodanus kraunuos...turta issiparduodu i varau i europa opa opa... ubagaut.... pavargau dirbt elektrikams aferistams... pavargau privalomus bankus ir privacius pensijinius fondus sert...vsio dedes i tatos aferistai uzteks mano gerove rupintis......

Ir \\\\\.../////

antrarūšius labusus?,tik xoxolams tokia laimė suteikta.

Kiek toli Rusija?

Dirbu visą savaitę, išlaikau namus, šeimą ir tik staiga, vau, mūsų geradariai siūlo šeštadienį uždyką pasivažinėti troleibusu. Šeštadienį 6 ryto kelu šeimą ir važiuosim penkis ratus, ačiū jums, brangūs geradariai ir žurnalistai, kad pranešėt. Baikit mėgdžioti Rusiją, dar po maišą kruopų padalinkit. Gėda
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS