KTU patvirtintas naujas koronaviruso atvejis | Diena.lt

KTU PATVIRTINTAS NAUJAS KORONAVIRUSO ATVEJIS

Kauno technologijos universiteto (KTU) Cheminės technologijos fakulteto studentei nustatytas koronavirusas. 

„Mergina šiuo metu yra saviizoliacijoje namuose, į universitetą nuo praėjusios savaitės grįžusi nebuvo, – portalui kauno.diena.lt sakė universiteto atstovas žiniasklaidai M. Lapinskas. – Turime pasirengę aiškius planus ir tvarkas, kaip elgtis atsiradus COVID-19 atvejui. Nuolatos bendradarbiaujame su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru (NVSC), teikiame visą reikalingą informaciją tiek NVSC, tiek bendruomenei bei studentams. Imamės numatytų saugumo priemonių – dezinfekuojame/uždarome patalpas, informuojame galimai kontaktavusius asmenis.“

Anot pašnekovo, universitetas taip pat imasi ir prevencinių priemonių – periodiškai dezinfekuoja gyvenamas ir studijų aplinkos patalpas, siekia užtikrinti minimalų studentų ir darbuotojų judėjimą tarp padalinių, riboja žmonių skaičių užsiėmimuose ar susibūrimuose, taip pat laikosi visų NVSC rekomendacijų.

Šis atvejis nėra pirmasis universitete – nuo COVID-19 pandemijos pradžios universiteto bendruomenėje nustatyti šeši atvejai. „Trys užsikrėtę asmenys vasaros metu neturėjo jokio kontakto KTU aplinkoje, nes tuo metu atostogavo, nesilankė KTU patalpose ir nebendravo su kolegomis ar bendrakursiais“, – sakė M. Lapinskas.

Lietuvoje – 11 naujų COVID-19 atvejų 

Kaip jau buvo skelbta, per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 11 naujų koronaviruso atvejų, bendras susirgimų skaičius Lietuvoje siekia 3397.

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 1202 žmonės, 2094 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 87 asmenys, dėl kitų priežasčių mirė 14 užsikrėtusiųjų.

Izoliacijoje yra 8044 žmonės.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje nustatyti 229 įvežtiniai atvejai.

Per praėjusią parą laboratorijose ištirta 4619 ėminių, iš viso iki šiol ištirta 700 tūkst. 140 ėminių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

To Seimas

Visam pasaulyje covidas labiausiai griebia nepriviligijuotus sluoksnius: juodadarbius, emigrantus, darbininkus, jų vaikus, privilegijuoti sluoksniai suserga tik jeigu piktybiškai nesisaugo.

Kawenskas

Kiek skaitau tiek covid griebe tuos kurie už seimo sienų! Kaip čia yr? Visi paprasti apsikreče tik ne seimo narei!

siaip

Cia gal rugsėjo 9 d. renginio rezultatai pradeda rysketi, kuriame visi aisku laikes saugaus atstumo ir devejo kaukes.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS