Kviečia uždegti žvakutę ir ant apleisto kapo | Diena.lt

KVIEČIA UŽDEGTI ŽVAKUTĘ IR ANT APLEISTO KAPO

  • 7

Kasmet Vėlinių laikotarpiu vykstame į kapines pagerbti artimųjų ir dažnai galime atkreipti dėmesį į kapavietes, kurios apleistos. „Re Verum“ grupės laidojimo namai didžiausiuose Lietuvos miestuose, tarp jų – ir Kaune, vykdo socialinę akciją, kuria kviečia uždegti žvakutę ne tik ant savo artimojo, bet ir ant neaplankyto ar užmiršto kapo.

„Vėlinės – tai rimties, susikaupimo ir prisiminimų metas, suteikiantis galimybę sustoti ir prisiminti tuos, kurių jau nebeturime šalia. Kviečiame nelikti abejingiems ir skirti vos vieną minutę pagerbiant ir uždegant žvakutę ne tik ant savo artimojo, bet ir ant pamiršto arba dėl svarbių priežasčių neaplankyto kapo“, – kviečia akcijos idėjos autorius, laidojimo namų „Tylos namai“ vadybininkas Tomas Urbšas.

Kauniečiai bei miesto svečiai, norintys uždegti žvakutę ant mirusiojo kapo, žvakes gali paimti Aukštosios Panemunės Švč. Mergelės Marijos Vardo ir Šv. Antano Paduviečio bažnyčiose įrengtuose stenduose.

Kaune akcija vyks spalio 30 – lapkričio 1 dienomis.

Taip pat Kaune prie Kauno laidojimo rūmų „Tylos namai“, esančių Jonavos g. 220, bus uždegamos žvakutės, sudėliotos į M raidės formą (nuo žodžio „Memoria“ (išvertus iš lotynų kalbos – „atminimas“)). Akcija vyks spalio 31 – lapkričio 1 dienomis.

Akcija taip pat vyks Vilniuje bei Šiauliuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kaunietis

Žvakelių liepsnomis pagerbkime už laisvę kovojusių atminimo vietas

kvaišiai nelaimingi

O kas prašė valkiotis po svetimus kapus ir degioti ten žvakutes? Patys klykiate visuose portaluose, "edukuojate" iki apsivėmimo dėl ekologijos, tvarumo, darnumo, judumo ir kitokių nesąmonių. Patys užknisat iki gyvo kaulo su savo žvygavimais, kad "gyviesiems tų žvakučių reikia - ne mirusiems". Tai kas jums negerai, kokios ligos kamuoja, kad lakstote po svetimus kapus su savo "labdara". Nors kapines palikit ramybėj su savo komjaunuoliškom akcijom!

Net kapuose akcija?

Dėkite, dėliosite. Į akcijas dalyvauti eisite. Užmirštų kapų ieškosite, kur nusirašyti duomenis paskui bėgsite įrodinėti, kad tai jūsų giminaitis ir esate iš Lietuvis, tik paskutinius 20 ar 50 metų gyvenote kur geriau ir dirbti nereikia, nes pašalpos tokio dydžio, kad pasijutote turtingi paskui už porą šimtų eurų iki Turkijos nuvažiavę. Dabar visi į Lietuvą atbildėjo. Net beprotės iš Ukrainos, kur visuomenė išmetė kaip brokuotas. Net rusų išsigimėlės su žydpalaikių pasais atšliaužia. Ieško kur geriaubir kur dar kokių kompensacijų duoda. Šitiek klykia ir visame pasaulyje reketuota duoti pinigų ukrams po vasario 24. Bet žiūrėkit, kas susilaužė tų paramų pasiimti Gerai įsižiūrėkit. Ir TV pasižiūrėkit kai kiaulė nutukus su papais lyg moters ir mažas karapyzas zelenskis savo idioto rolę atlieka kasdien vis prašydamas, nu, duokit dar pinigų, duokit dar to, ano. Matomai, prastai jam analinį kažkas daro, vis prašo ir prašo. Tikra ukrainietiška rubuilė bobšė verkšlenanti, kad niekas neduoda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS