Kvietimas: patirk atsinaujinusį Ąžuolyną | Diena.lt

KVIETIMAS: PATIRK ATSINAUJINUSĮ ĄŽUOLYNĄ

  • 0

Ąžuolynas po pusantrų metų trukusios rekonstrukcijos oficialiai atveriamas visuomenei. Rugpjūčio 27-osios vakarą kauniečiai kviečiami iš naujo atrasti šią unikalią vietą nemokamame renginyje. Žalioje oazėje lankytojų lauks pramogos, kūrybinės dirbtuvės, o sutemus – šviesų instaliacijos ir lauko kinas.

Didžiausias Europoje miesto teritorijoje esantis ąžuolynas atsinaujino, tačiau išsaugojo savitumą.

Kauniečiai kviečiami atrasti mišką mieste ir patirti šią erdvę šventiniame atidarymo renginyje kitą šeštadienį.

Veiklos startuos 18 val. Ekskursijas rengsiantys gidai kauniečiams ir visiems svečiams vaizdžiai pasakos apie šį unikalų mišką mieste, o jį patirti visi šventės dalyviai galės specialiame orientavimosi žaidime.

Organizatoriai siekia pristatyti Ąžuolyną kiek kitokiu, nekasdienišku kampu, todėl ir renginio laikas pasirinktas neatsitiktinai. Vakarinėje dalyje, nuo 21 val., lankytojus stebins šviesų instaliacijos ir fotografijų projekcijos. Jomis nušvis šalia įeigos į mišką esantys ąžuolai.

Prožektoriai išryškins ir vieną iš Ąžuolyno simbolių – skulptūrą „Stumbras“, erdvę aplink ją. Temstant į tankmę vaizdu ir garsu žiūrovus vilios audiovizualinė instaliacija ant medžių „Skambantys raštai“. Dėmesį prikaustys ir kiek neįprastas reginys Ąžuolyne – šokantys fontanai.

Esant palankioms oro sąlygoms, nuo 22 val. prasidės kino seansas po atviru dangumi. Kviesdami patogiai įsitaisyti priešais lauko ekraną, organizatoriai ruošia sėdmaišius, tačiau prašo ir pačių žiūrovų pasirūpinti pledais, užkandžiais vakaro filmui.

„Ąžuolynas yra šventa vieta – tai, kuo kiekvienas turime didžiuotis. Bet vien grožėtis juo neužtenka – reikia pasirūpinti, kad ilgaamžiai ąžuolai dar ilgus šimtmečius žaliuotų mūsų anūkams ir tolesnėms ateities kartoms.

Kai kas labai mėgsta daug kalbėti apie gamtos saugojimą, puoselėjimą, o mūsų miestas ima ir daro konkrečius darbus, nes vien žodžiais – nieko nepasieksi. Aukščiausio lygio profesionalai dirbo prie šio projekto ir dabar atėjo laikas pasidžiaugti jo rezultatais. Kviečiu visus kauniečius į Ąžuolyno atidarymą. Mėgaukimės poilsiu ar aktyviu laisvalaikiu šioje išskirtinėje Kauno erdvėje“, – kviečia meras Visvaldas Matijošaitis.

Ąžuolynas – į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą ir Europos saugomų teritorijų tinklą „Natura 2000“ įtrauktas objektas. Viena didžiausių jo vertybių – augmenija ir gyvūnija. Dėl to rekonstrukcijos darbai organizuoti itin atsakingai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS