Labai skirtingos, todėl vertos palyginimo: Vilniaus ar Kauno eglė jums patiko labiau? | Diena.lt

LABAI SKIRTINGOS, TODĖL VERTOS PALYGINIMO: VILNIAUS AR KAUNO EGLĖ JUMS PATIKO LABIAU?

  • 41

Šeštadienio vakarą ne viename šalies mieste suspindo Kalėdų žaliaskarės. Visos jos įspūdingos, tačiau labai skirtingos. Į Kauną atėjo saldžios Kalėdos, o štai Vilniuje įžiebta siurrealistinė eglutė, kuri, kaip prognozuojama, gali tapti net gražiausia Europoje. Kuri iš jų pelnė didesnes jūsų simpatijas?

Įžiebta „morenginė“ žaliaskarė

Šeštadienio vakarą nuotoliniu būdu įžiebta pagrindinė Kauno miesto kalėdinė eglutė. Rotušės aikštėje suspindėjo tūkstančiai lempučių, kauniečių lauks morengus primenančios dekoracijos bei jaukumo akcentus sudėlioję avinėliai.

Šiais metais dėl karantino organizuoti masinių renginių nebuvo galima, tad pagrindinė Kauno eglė įžiebta nuotoliniu būdu. Visgi, nors Rotušės aikštėje koncerto nebuvo, jis buvo transliuotas iš saugios aplinkos, tačiau šioje erdvėje kauniečių vis tiek buvo galima sutikti.

Kauno rotušės aikštėje įžiebta „morenginė“ žaliaskarė

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Nuotoliniu būdu kauniečiai ir miesto svečiai galėjo stebėti šventinį eglutės įžiebimo koncertą. Taip saugiai įsileisti Kalėdų laukimą į savo namus ir širdis. Iš televizorių ekranų vaikams mojo Kalėdų Senelis, žinomiausias dainas atliko Lietuvos scenos žvaigždės.

Įžiebus eglutę, prie kauniečių namų plykstelėjo fejerverkai. Šiemet miestiečius fejerverkai džiugino ne tik miesto centre, bet net šešiose Kauno vietose, tad dauguma kauniečių šiuos šventinius simbolius galėjo stebėti pro namų langus.

Pretenduoja tapti gražiausia Europoje?

Vilniaus Katedros aikštėje ką tik įžiebta pagrindinė šalies Kalėdų eglė. Šiemet ji – lyg siurrealistinis paveikslas. Atidžiai įsižiūrėję pamatys, kad sujungus nuo centrinės eglės dalies žaismingai atitrūkusias keturkampes dalis, galima išvysti dar vieną 12 metrų skersmens eglės figūrą. Pirmą kartą pagrindinė šalies eglė įžiebta ne didžiuliame šurmulyje, o tyloje.

Vilniaus eglė jau kelerius metus iš eilės džiugina savo grožiu ne tik sostinės gyventojus ir miesto svečius, bet patenka ir į užsienio žiniasklaidos sudaromus gražiausiųjų eglių sąrašus.

2020 m. Vilniaus Kalėdų eglės įžiebimas

P. Peleckio / Fotobanko, S. Žiūros nuotr.

Šiemet sostinės kalėdinės eglės aukštis – net 24 m. Šiai eglei sukurti prireikė net 6000 eglės šakų, 3,5 km kilometrų girliandų, 800 žaisliukų ir net 150 kv. metrų veidrodžių.

Primename, kad penktadienį gražuolė žaliaskarė įžiebta Kauno rajone, taip pat Visagine, o šeštadienį be Vilniaus ir Kauno ji suspindėjo ir Panevėžyje.

Įžiebimų dar bus

Klaipėda žiemos švenčių laukimą pradės gruodžio 5 d. 17 val. Skambant šventiniam koncertui, Teatro aikštėje nušvis svarbiausias žiemos švenčių simbolis – eglutė ir visą šventinį laikotarpį papuošianti šviesos instaliacija „Šiaurinė žvaigždė“. Klaipėdos savivaldybė šventinę programą kviečia saugiai stebėti internete.

Alytuje įžiebta kalėdinė eglė miestiečius džiugins nuo gruodžio 4 dienos, kito penktadienio.

Kalėdinė žaliaskarė Marijampolės J. Basanavičiaus aikštėje nušvis pirmąjį gruodžio mėnesio savaitgalį.

Mažeikiuose viešo renginio taip pat nebus, o eglės įžiebimo ceremoniją bus galima išvysti virtualiai internetu savivaldybės socialinių tinklų paskyrose, vietinėje televizijoje gruodžio 11 d. 19 val.

Utenos žaliaskarė bus įžiebta gruodžio 4 dieną.

Dalis šalies miestų dar viešai nėra paskelbę apie planuojamus eglučių įžiebimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

Kauno eglė NATŪRALESNĖ

primena sniego pusnis miške ir eglutes, trūksta tik per jas šokinėjančių zuikių striukuodegių.

Busimiems lavona,s

Linkiu visiems buvusiems eglutese jums ir jusu seimoms greitai numirti bejokiu skausmu bei neapkreciant kitu. Jusu lavonais pasirupinsime.

Užbaikite !

Nusibodo jau tie kvaili eglučių rinkimai .Kalėdinės eglutės esmė , sukurti šventinę nuotaiką ,o ne dalyvauti konkurse ,tad nustokime didelius pinigus taškyti eglučių puošimui .Kodėl negalėtų būti kukliai papuoštos kalėdinės eglutės ,o tie sutaupyti pinigai tegu sukuria gerą darbą , skirti vienišų žmonių maistui arba socialinių būstų remontui ,kurie praktiškai yra kaip landynės ,nors ten auga vaikai ir gyvena jauni žmonės .Juokinga ,kad jau 14m Kauno eglutę puošia vis ta pati menininkė ,tai gal nuo jos gaunamo užmokesčio geri "otkatai"nubyra savivaldybės klerkui ir jau tapo kaip giminės? Pagaliau ,man tas popierinis grožis už tokius didelius pinigus yra apgailėtinas ,koks nors chuliganas kištelės degtuką ir suliepsnos tas grožis su visais priedais prie jos . Tad ir kyla klausimas ,kodėl toks prastas savivaldybių tvarkymasis su pinigais ,kodėl taip ne razionaliai jie taškomi ,o po to dejuojama ,kad nėra pinigų rimtiems reikalams ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS