Laisvės alėją kertančiose gatvėse – naujos taisyklės | Diena.lt

LAISVĖS ALĖJĄ KERTANČIOSE GATVĖSE – NAUJOS TAISYKLĖS

  • 15

Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisija nusprendė sumažinti automobilių greitį dviejose gatvėse. Nauji apribojimai įsigalios artimiausiu metu.

Šiandien posėdžiavusi komisija pritarė Kauno vyriausiojo policijos komisariato (VPK) siūlymui sumažinti greitį centrinėse miesto gatvėse. Pritarta, kad greitis nuo 50km/h iki 30 km/h bus mažinamas A. Mickevičiaus ir Maironio gatvėse. Atkarpose, kur gatvės kerta Laisvės alėją, greitis sumažės iki 20 km/h.

„Greitis bus sumažintas ne ištisose A. Mickevičiaus ir Maironio gatvėse, o tik tam tikrose šių gatvių atkarpose. Greitį ribojantys ženklai bus įrengti ties Kęstučio ir K. Donelaičio gatvių sankryžomis“, – sakė Kauno VPK specialistas Paulius Stanionis.

Protingi žmonės ir taip pristabdydavo, Laisvės alėją kirsdavo 30 km/h greičiu, tačiau kai kurie – ne, todėl tokie greičio ribojimai būtini.

Policijos atstovai inicijavo tokius greičio pakeitimus Laisvės alėją kertančiose gatvėse, nes ja eina dideli pėsčiųjų srautai, o kai kurie vairuotojai nepristabdo ir pralekia 50 km/h greičiu, o kartais ir dar greičiau.

Be to, tiek A.Mickevičiaus, tiek Maironio gatvėse leidžiama įstrižai parkuoti automobilius, todėl neapribojus eismo kyla grėsmė, kad vairuotojas nespės sustabdyti, jei prieš jį atbulomis iš stovėjimo vietos išvažiuos kitas automobilis.

„Protingi žmonės ir taip pristabdydavo, Laisvės alėją kirsdavo 30 km/h greičiu, tačiau kai kurie – ne, todėl tokie greičio ribojimai būtini“, – kalbėjo P. Stanionis.

Greitį ribojantys ženklai bus pastatyti artimiausiu metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Viga

Įdomu kiek avarijų per 2016 metus buvo šiose atkarpose?

,

Geriau būtų priverst vairuotojus perstumti užgesintus automobilius per laisvės alėją , švaresnis oras būtų.

a

Jei tikrai protingi vairuotojai neskuba, kirsdami Laisvės alėją, tai koks jums skirtumas tada, bus tie ženklai ar ne? Tai ir daroma neprotingiems, kad pamatę ženklą, sumažintų, nes , tikėtina, ženklus supranat, tik mąstyti neišgali.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS