Laisvuoju nardymu užkrėtė ir darbuotojus, arba kuo logistika susijusi su sportu? | Diena.lt

LAISVUOJU NARDYMU UŽKRĖTĖ IR DARBUOTOJUS, ARBA KUO LOGISTIKA SUSIJUSI SU SPORTU?

  • 0

„Laisvasis nardymas plečia ne tik fizinių galimybių, bet ir mąstymo ribas, palaiko norą nuolat kelti sau vis didesnius iššūkius“, – įsitikinęs klaipėdietis Aleksandr Tetervov. Verslininkas, sprendžiantis logistikos iššūkius, yra aktyvus Lietuvos laisvojo nardymo bendruomenės narys, besiruošiantis startams birželio 21–28 dienomis Kaune, „Žalgirio“ arenos baseine vyksiančiame AIDA Pasaulio laisvojo nardymo čempionate.

Aleksandro vadovaujama kompanija „First Logistics“ – pirmąkart mūsų šalyje rengiamo turnyro rėmėja. Verslininkas mano, kad kiekvienam  verslui svarbu rasti nišą, kurioje gali prisidėti prie visuomenės gerovės, užsiimti įvairiais socialiniais projektais. „First Logistics“ atveju tiek veiklos pobūdį, tiek socialinę kryptį padiktavo lokacija – kompanija įsikūrusi uostamiestyje, pagrindinė jos veikla – krovinių ekspedijavimas gabenant konteineriniais laivais jūra.

„Dažniausiai remiame ir patys aktyviai dalyvaujame iniciatyvose, susijusiose su vandens sportu – tai Vilties plaukimas, gerumo akcija „Para-tonas“, ežerų valymo akcijos. Taip, tai savotiškai įrašyta į mūsų DNR. Taigi ir freedivingas mums ypač artimas, kadangi tai gana jaunas, sudėtingas vandens sportas, reikalaujantis daug ištvermės ir ambicijų, o mes nebijome iššūkių“, – teigė įmonės vadovas.

Laisvasis nardymas – visame pasaulyje sparčiai populiarėjanti sporto šaka, kuria galima užsiimti tiek atviruose vandenyse, kur siekiama gylio rekordų, tiek baseine, kur siekiama nuplaukti kuo didesnę distanciją ar išbūti panirus po vandeniu.

Pats klaipėdietis laisvuoju nardymu užsiima ne vienerius metus ir savo sąskaitoje turi ne vieną Lietuvos rekordą. Jis neslepia, kad vadovo pavyzdys užkrečia: „Kiti kompanijos darbuotojai taip pat pradeda domėtis šiuo sportu ir net jau dalyvavo varžybose. Žinoma, jau mūsų pavadinimas įpareigoja būtų ambicingiems, norėti pirmauti, išbandyti kažką nauja.“

Aleksandr Teterov. Organizatorių nuotr.

Įdomu, kad tarp A. Tetervov pomėgių – ir kriya joga, kurioje, kaip ir laisvajame nardyme, svarbu taisyklingai sulaikyti kvėpavimą. „Kadangi jau turėjau pagrindus jogoje, buvo įdomu išmėginti nekvėpuoti po vandeniu“, – pradžią freediving’o bendruomenėje prisimena pašnekovas. Jis tiki, kad nesvarbu, kokia veikla užsiimi, kokį darbą dirbi, kasdieniame gyvenime šis sportas neabejotinai ugdo valią, ištvermę, diskredituoja baimės jausmą.

Nors Lietuvoje freediver’ių bendruomenė nedidelė, tačiau ji turi daug potencialo augti. Vienas būdų populiarinti šį sportą – vėliau šį mėnesį vyksiančios pasaulio pirmenybės, į Kauną sutrauksiančios per 150 atletų iš daugiau nei 30 šalių. „Tikiuosi, kad šis čempionatas padės garsinti Lietuvos vardą už jos ribų, suteiks galimybę viso pasaulio atletams pasikeisti savo gerąja patirtimi, o lietuviai turės galimybę iš arti stebėti šio ambicingo sporto varžybas“, – sakė Aleksandras.

Pasaulio pirmenybių Kaune organizavimu užsiima šiuo sportu susidomėjusius atletus vienijanti asociacija „Freediving Lietuva“. Atstovaujame Lietuvos atletams nacionaliniu ir tarptautiniu mastu. Esame AIDA (Association Internationale pour le Développement de l’Apnée), tarptautinės laisvojo nardymo sporto  organizacijos, asamblėjos naria“, – organizacijos veiklą pristatė vienas iš steigėjų Elvinas Stipinas.

Jo teigimu, asociacijos „Freediving Lietuva“ ir laisvojo nardymo bendruomenės nariai yra įvairiausių profesijų ir verslo įmonių atstovai: „Neretai patys asociacijos nariai remia organizaciją ir jos organizuojamas varžybas, edukacijas ar išvykas. Aleksandras yra itin stiprus abiejuose pasauliuose – ir sporte, ir versle, ir malonu, kad tokie žmonės padeda populiarinti šį sportą Lietuvoje.“

Birželio 21–28 d. į „Žalgirio“ arenos baseiną užsukti ir nemokamai tarptautines varžybas stebėti kviečiami visi kauniečiai ir miesto svečiai. AIDA Pasaulio laisvojo nardymo čempionato akimirkas transliuos ir televizija „LRT Plius“.

GALERIJA

  • Laisvuoju nardymu užkrėtė ir darbuotojus, arba kuo logistika susijusi su sportu?
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS