Lampėdžio pakrantėje – pokyčiai | Diena.lt

LAMPĖDŽIO PAKRANTĖJE – POKYČIAI

Į „Kauno dieną“ kreipėsi pirties prie Lampėdžio ežero lankytoja, apgailestavusi dėl užmojų pašalinti čia daugybę metų veikiančią ir kauniečių pamėgtą pirtelę.

Rinko parašus

„Rinkome parašus peticijai, bet savivaldybė į nieką nereaguoja ir buvo atsiųstas raštas, kad pirtis bus nugriauta. Vietoj jos esą bus skelbiamas konkursas ir statoma nauja pirtis. Gyventojams ši ilgaamžė, rąstinė, su akmenimis pirtis yra pats nuostabiausias Kauno objektas, labai nenorime, kad ir ši vieta Kaune būtų išdraskyta“, – rašė kaunietė.

Pirties savininkas Edgaras Varanavičius dienraščiui patvirtino, kad pirtelės nebeliks. „Prieš vėją nepapūsi. Leidimas buvo išduotas iki gegužės 31 d. Išsinešdinti dar turime penkiolika dienų nuo šio termino. Planuojame griauti, tik dar nežinau, kada pradėsime“, – dėl susiklosčiusios situacijos apgailestavo savininkas.

Jis minėjo, kad iš pradžių buvo kalbėta, kad pirčiai prie ežero vietos atsiras. Tik ji turės būti modernesnė, kad tiktų prie bendro estetinio vaizdo po pakrantės rekonstrukcijos. „Dabar jau kalba, kad nebebus ten pirties arba nebent kažkurioje kitoje vietoje, nes bus naikinamas privažiavimo kelias. Kai kalbėjau su darbų vadovu, jiems ta pirtelė visai netrukdė atlikti darbų“, – dėstė E. Varanavičius.

Prieš vėją nepapūsi. Leidimas buvo išduotas iki gegužės 31 d. Išsinešdinti dar turime penkiolika dienų.

Vyras neslėpė, kad jokių skundų, nuobaudų dėl pirties veiklos nėra gavęs – tik pagyrimų.

„Net nežinau, ką daryti toliau. Ar bus skelbiamas konkursas pirčiai? Bandytume dalyvauti, bet ar išvis ten bus pirtis, nes jų planai vis keičiasi“, – kalbėjo savininkas.

Tvarko aplinką

Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sakė, kad pirties paslaugoms planuojama numatyti vietą.

„Dažnam kauniečiui Lampėdžio ežeras prilygsta pajūriui, todėl nuosekliai dirbame prie pietinėje dalyje esančio paplūdimio atnaujinimo. Pirmiausiai išsprendėme patogaus susisiekimo ir parkavimo klausimą ties Gervių gatve, įrengdami žiedinę sankryžą ir erdvią automobilių stovėjimo aikštelę“, – komentavo skyriaus vedėjas.

Jau parengtas modernaus ir šiuolaikiško paplūdimio projektas, pagal kurį bus įrengta visa reikalinga infrastruktūra: persirengimo kabinos, gelbėtojų ir medicinos punktai, treniruokliai, tinklinio aikštelė, patogus medinis takas, pritaikytas neįgaliesiems. Teritorijoje numatyta mažoji architektūra – nuo lauko suoliukų iki dviračių stovų.

„Šiems darbams miestas numatęs 1,4 mln. eurų. Bandysime viską įgyvendinti per šiuos metus. Viena ryškesnių naujovių – palei paplūdimį besidriekiančią Dovinės gatvę planuojame atriboti nuo automobilių eismo, paliekant galimybę važiuoti tik vietos gyventojams. Ši erdvė pasitarnaus į pliažus atvykstantiems pėstiesiems, kad visi ten jaustųsi saugiai. Automobilių vieta – naujai išplėstoje parkavimo aikštelėje. Taigi ateityje automobiliai iki pat ligšiolinės pirties vietos ties akligatviu privažiuoti nebegalės. Todėl svarstomas klausimas koreguoti jos lokaciją, kad šaltuoju metų laiku atvykusiems pirties mėgėjams neprireiktų ilgiau žingsniuoti pėsčiomis nuo automobilių stovėjimo aikštelės“, – vardijo A. Pakalniškis.

Skelbs konkursą

Kauno miesto savivaldybės administracijos Licencijų, leidimų ir paslaugų skyriaus vedėja Sonata Šėlienė antrino, kad kauniečiai tikrai neliks be pirties pramogų – projekte numatyta vieta naujai pirčiai.

„Prie jos bus atvestos visos reikiamos komunikacijos. Pabaigus rekonstrukcijos projektą, planuojama skelbti konkursą pirties paslaugoms teikti. Jame galės dalyvauti visi norintys. Tai turėtų kilstelėti ne tik paslaugos kokybę, bet ir užtikrins estetiškesnį būsimo pirties pastato vaizdą, kuris derės prie atnaujinto paplūdimio aplinkos“, – minėjo vedėja.

Anot jos, esamos pirties leidimo galiojimo pabaiga sutapo su suplanuota rekonstrukcijos pradžia, todėl, pradėjus poilsiavietės teritorijos atnaujinimo darbus, pirtelę savininkas turės nukelti.

„Apie tai jis buvo informuotas dar projekto rengimo etape nuo 2017 m. Pirtelės savininkas yra fizinis asmuo. Pirtelė stovi daugiau kaip dešimtmetį. Leidimas galioja iki gegužės 31 d.“, – nurodė S. Šėlienė.

GALERIJA

  • Nesutinka: pirtį teks nukelti.
Regimanto Zakšensko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Pastebėjimas

Ta pirtis buvo žinoma visiems, kas ja naudojosi. Vien tik patys geriausi atsiliepimai buvo girdėti. Kam griauti tai, kas naudinga žmonėms? Bet savivaldybėje, kaip visada, žiūrima savo interesų, o ne miestiečių. Tegul lieka, kol bus sutvarkyta aplinka, jeigu niekam netrukdo. O griauti ir nieko vietoj jos nepasiūlyti, nėra gerai. Kitoje pusėje veikianti matyt stokoja klientų. Bet žmogus atsirenka, kas yra natūralu ir sveika. Reikėtų geranoriškai žiūrėti į visus pokyčius, bet apmokestinti vandens telkinių pakrantėse mašinas nėra išmintingas sprendimas. Reikėtų žmonės skatinti mažiau naudotis automobiliais kitais būdais. O jų tikrai yra.

Ruja-

Rujoja

Vietinis vilijampooles gyventojas

Tai jus paršysit ar lampedžiu karjere švarus vanduo, maudytis tinka, ar ne
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS