Kulminacija: šįvakar bus paskelbta Metų kaunietė 2021 | Diena.lt

KULMINACIJA: ŠĮVAKAR BUS PASKELBTA METŲ KAUNIETĖ 2021

  • 6

Šįvakar vyks Metų kaunietės 2021 paskelbimo iškilmės. Tai gėriui skleisti ir padėkai už atsidavimą, talentą skirtas projektas, rengiamas jau dešimtus metus. 

Kauno valstybiniame muzikiniame teatre ypatingu dėmesiu ir pagarba apsupta ne tik nugalėtoja, bet ir visos rinkimų „Metų kaunietės 2021“ finalo dalyvės.

„Metų kaunietės“ projektas yra skirtas pagerbti moterims, kurios įkvepia imtis prasmingų darbų. Pastarųjų dienų įvykiai kaip niekada verčia pasakyti ir parodyti, kad gėris, atjauta ir nuoširdus veiklumas yra didžiulė vienijanti jėga, galinti nugalėti patį didžiausią blogį“, – sakė rinkimus organizuojančią „Kauno dieną“ leidžiančios bendrovės direktorius Tadas Širvinskas.

Iš viso šiemet plačiau pristatėme dvidešimt šio projekto pirmo turo dalyvių, aprašėme jų veiklą, kuri – labai skirtinga, tačiau prisideda prie Kauno ir visos šalies gyventojų gerbūvio.

Metų kaunietės titulas laukia vienos iš šešių finalo dalyvių. Dar kartelį jas trumpai pristatome:

Gabrielė BUKINĖ – Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė, 2021 m. sužibėjusi pagrindiniais vaidmenimis „Traviatoje“ (Violeta) ir „Turkas Italijoje“ (Dona Fiorila). Kol mokėsi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Muzikos akdemijoje, jai du kartus buvo skirta Prezidento Antano Smetonos stipendija. Šiuo metu pati moko užsienio studentus dainavimo.

Marija MIZGAITIENĖ – akušerė, gyvensenos medicinos specialistė, edukacinio tėvystės portalo „Sumani mama“ vystytoja. Parengė bestseleriu tapusią knygą „Nėštumo ir vaiko priežiūros vadovas“ ir analogo Lietuvoje neturintį leidinį „Būsimo tėčio vadovas“. Analizuoja problemas, su kuriomis susiduria nėščiosios ir jaunos mamos, aktyviai dalijasi savo žiniomis, patarimais, kita edukacine informacija, atsako į kylančius klausimus.

Milda DAMBRAUSKIENĖ – gydytoja vaikų neurologė, visuomenininkė. Gilinasi į retų ligų sritį, suteikdama daugiau vilties ir gelbėdama pacientus nuo nežinomybės. Ji yra gerais darbais garsėjančio Kauno moterų LIONS klubo prezidentė, prisideda prie neatlygintinos kraujo donorystės idėjos sklaidos, jai suteiktas Lietuvos donorystės žymūnės vardas.

Monika STRAUPYTĖ – nepaprastai kūrybinga asmenybė, ieškanti ir randanti originalių būdų, kaip sudominti žmones knygų skaitymu, ir ne tik. Jos, Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos darbuotojos, dėka mieste atsirado tokių iniciatyvų kaip skaitymai su šunimi, pirmoji Lietuvoje „Emocijų biblioteka“, pirmoji Kaune žaisloteka, kuri buvo išrinkta įsimintiniausia Kauno kultūros iniciatyva.

Nomeda VILKANAUSKAITĖ-KUKULSKIENĖ – viena garsiausių ir iškiliausių Kauno valstybinio muzikinio teatro solisčių, sukūrusi daug įsimintinų vaidmenų Lietuvoje ir užsienyje. Ji – ir VDU Muzikos akademijos vokalo katedros docentė, Kauno A.Kačanausko muzikos ir M.Petrausko scenos menų mokyklų klasikinio dainavimo mokytoja ekspertė, kuriai 2021 m. suteiktas Kauno Metų mokytojos vardas. Jos auklėtiniai yra respublikinių, tarptautinių festivalių, konkursų laureatai.

Vaida RUDMINIENĖ – nuoširdi iniciatyvos „Niekieno vaikai“ savanorė, jau daugiau kaip treji metai skirianti savo dėmesį ir laiką vienišiems vaikams ligoninėse. Tai moteris, kupina meilės žmonėms ir visiems aplinkui.

Apdovanojimų iškilmių programoje – melodijos iš žymiausių operečių, dainos iš pasaulinio garso miuziklų, choreografinės miniatiūros.

Režisierė – Viktorija Streiča, dirigentas – Jonas Janulevičius. Dalyvaus teatro solistai: Martynas Kavaliauskas, Andrius Apšega, Marija Arutiunova, Egidijus Bavikinas, Akvilė Garbenčiūtė, Karina Krysko, Rokas Laureckis, choro ir baleto artistai, teatro simfoninis orkestras. Renginio vedėjas – aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Renginyje bus laikomasi visų COVID-19 saugumo reikalavimų.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Kauno tiltai“, „Bosca/be alkoholio“, rėmėjams „Etapas group“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „SDG“, partneriams „Clinic DPC“, „East Island SPA“, „Centro kredito unijai“, „Jaukūs namai“.

GALERIJA

  • Kulminacija: šįvakar bus paskelbta Metų kaunietė 2021
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vardan Lietuvos

Gyventi reikia linksmai ir turtingai net jeigu išprotėje rusijos barbarai puola

Jums negėda?

Šabašas karo metu.

Kavno den’

C 8marta vatnyki.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS