Iš griūvančio daugiabučio iškraustyti kauniečiai dar negali grįžti namo | Diena.lt

IŠ GRIŪVANČIO DAUGIABUČIO IŠKRAUSTYTI KAUNIEČIAI DAR NEGALI GRĮŽTI NAMO

Vasarą iš pradėjusio griūti namo Kaune evakuoti apie pusšimtis gyventojų iki šiol negali grįžti į butus ir dar mažiausiai mėnesį turės glaustis kitur, pranešė LRT.

Namo administratorius žada, kad netrukus bus pradėtas remontas, jis gali atsieiti apie 200 tūkst. eurų. Sumokėti turėsiantys viso namo gyventojai renka pinigus avansui. Kauno miesto savivaldybės atstovai sako, remontas ir pinigai – butų savininkų ir namo administratoriaus rūpestis, tačiau žada, kad pabaigus darbus, padengs iki 15 proc. išlaidų.

„Mes buvome suradę rangovą, kuris būtų pakankamai greitai galėjęs pradėti darbus, ir žmonės tikrai būtų galėję daug greičiau grįžti namo, bet vėlgi tie patys butų savininkai norėjo pasitikrinti situaciją rinkoje ir pažiūrėti, galbūt yra kokia nors statybų bendrovė, kuri galėtų pigiau atlikti tuos darbus“, – teigė namo administratoriaus „Civinity“ įmonių grupės atstovė žiniasklaidai Jolanta Venskutė.

Iš penkiaaukščio Biržiškų gatvėje pirmos laiptinės dėl skylančios sienos gyventojai evakuoti liepos 25 dieną. Ekspertai pirmoje laiptinėje nustatė avarinę būklę ir patvirtino, kad visos bėdos – dėl bute pirmame aukšte išgriautos sienos ir atraminės sijos.

 

Kauno daugiabučio sienoje atsivėrė didžiulis plyšys

Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

manau jei statybu inspekcija

patikrintu daugiabucius namus rastu daugybe tokiu isgreutu sienu.

iš šalies...

"Atraminės sienos išgriovimas turėjo įtakos tam kad namas skilo, tačiau problema aštrėja ir dėl to kad pirmos laiptinės namo kampas sminga, dėl visada esančių pelkių ir šlapios žemės. Šitą problema n metų senumo, kaip ir įskilęs namas, skilo pirmą kart 2015, kodėl asmuo prižiūrintis tą namą, kuriam buvo mokėti pinigai, leido prieiti prie tokios kritinės situacijos",- kalta namą prižiūrinti organizacija, kad savalaikiai nesikreipė į Kauno vandenis, kad sutvarkius kanalizaciją ir reikėjo iškirsti peraugusius medžius, kurie ardo drenažinę sistemą... manau, kad senesnius medžius apie daugiabučius reikia kirsti ir į jų vietą sodinti vėl jaunus medelius, nes jie ateityje pridarys nemalonumų namams...

Alis...

remontuoti tokią namo nelaimę turėtų savivaldybė... jei savivaldybė neįgali,- tada Ji turėtų priversti visus miesto daugiabučių gyventojus mokėti nedidelius indelius į rizikos fondą ),- tai būtų lyg koks draudimas nuo tokių nelaimingų atsitikimų... ir nesijautų finansiškai nelaimingo namo gyventojams... juk savo laiku visi gyventojai buvo priversti privatizuoti savo butelius... o pamatai liko kieno?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS