Liepos 6-oji Kaune: Valstybės dienai skirti renginiai | Diena.lt

LIEPOS 6-OJI KAUNE: VALSTYBĖS DIENAI SKIRTI RENGINIAI

  • 5

Priartėjo antrasis didysis šios vasaros ir pagrindinis šį mėnesį savaitgalis. Nors kalendorius šįkart nelepina papildomu laisvadieniu – Liepos 6-oji, arba Valstybės diena, bus minima šeštadienį, – ypatingų renginių ir progų susitikti bei įdomiai praleisti laiką bus pakankamai daug. Žvalgomės – ką įdomaus šia šventine proga siūlo Kaunas? Ir palikite automobilius namuose – juk liepos 6 d. viešasis transportas – nemokamas!

Liepos 5 d.

19 val. Juliaus ir Dalios Vaicenavičių koncertas

Plačiai skambantis duetas žada ypatingai muzikalią ir lietuviškas šaknis turinčią programą, kurioje bus atliekamos liaudies dainos ir meilės baladės. Renginys nemokamas.

Nemokamai. Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Dainavos parko skaitykla.

20 val. „Operetė Kauno pilyje“. Kauno valstybinio muzikinio teatro Giacomo Puccini opera „Madam Baterflai“

„Madam Baterflai“ nedažnai matoma Lietuvos scenose, tad daugeliui žiūrovų tai bus nauja muzikinė patirtis. Juolab, kad pagrindinius vaidmenis atliks Japonijos solistai, diriguos Maestro Hirofumi Yoshida, didžiąją dalį savo kūrybinio kelio skyręs būtent G. Puccini kūrybai.

Nemokamai. Prie Kauno pilies (Pilies g. 17).

Liepos 6 d.

11–16 val. Istorinės LR Prezidentūros lankymas

Valstybės ir Tautiškos giesmės dieną Istorinė Prezidentūra atveria duris visiems ir kviečia patyrinėti muziejaus pristatomas istorijas ir parodas kartu su muziejininkais (kiti Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus padaliniai tądien nedirbs).

Muziejininkė istorikė Marija pasitiks lankytojus sodelyje ir kartu su ekskursijos dalyviais patyrinės Prezidento Antano Smetonos kelią nuo autoriteto iki autoritaro. Ekskursijų pradžia 11 val., 12 val., 14 val. ir 15 val. Trukmė – 40 min.

Muziejaus vadovė Renata lauks lankytojų pirmojo aukšto Budinčio karininko kabinete žadėdama papasakoti muziejaus įkūrimo, pastato restauravimo, tarpukario prezidentų skulptūrų atsiradimo sodelyje ir dar daug kitų istorijų.

Rinkinio kuratorė Erika savo istorijomis nukels į skirtingus laikotarpius, supažindins su įdomiausiais rūmų gyventojais, pristatys gubernijos laikotarpio ponų ir ponių madingus aksesuarus.

Edukatorė Kamilė pristatys meno kūrinius, pasakojančius apie prievarta sukurtą ir ugnimi sunaikintą Vilijampolės getą. Dalis jų buvo sukurta gete, dalis – jau po karo tų, kurie išgyveno Kauno košmarą ir norėjo jį liudyti kitiems.

Muziejininkas Laurynas pasiryžęs visus išmokyti Lietuvos himno žodžių, kad nereiktų žiopčioti ar raudonuoti iš gėdos. Taip pat su Laurynu galėsite pasitikrinti, kaip gerai pažįstate mūsų valstybės iškilius žmones.

Nemokamai. Vilniaus g. 33.

11.30 val. Vyčio Kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija

Ceremoniją atliks Lietuvos šaulių sąjungos Garbės sargybos kuopos Vėliavos būrys.

Nemokamai. Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelis (K. Donelaičio 64).

12 val. Kariljono muzikos koncertas

Muziką dovanoja kariljonininkė Roberta Daugėlaitė.

Nemokamai. Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelis (K. Donelaičio 64).

12–17 val. Orientacinis žaidimas „Karaliai, karalienės ir karūnos“

Žaidimas bus pasiekiamas per nemokamą „Actionbound“ programėlę mobiliajame įrenginyje. Žaidimo pradžia – Kauno pilis. Pirmų trijų maršrutą įveikusių ir teisingai atlikusių užduotis komandų laukia Kauno miesto muziejaus prizai.

Nemokamai. Kauno pilis (Pilies g. 17).

12–17 val. Nemokamas Kauno miesto muziejaus skyrių lankymas

M. ir K. Petrauskų namai (K. Petrausko g. 31), J. Gruodžio namai (Salako g. 18), Tautinės muzikos muziejus (L. Zamenhofo g. 12), Kauno pilis (Pilies g. 17).

20 val. „Operetė Kauno pilyje“. Koncertas opera Gala „G. Puccini ir jo amžininkai“

Koncerte skambės G. Puccini ir jo amžininkų italų veristų kūriniai – ištraukos iš R. Leoncavallo, P. Mascagni, F. Cilea, U. Giordano operų. Jas atliks Lietuvos ir Japonijos solistai, išskirtinis svečias programoje – italų tenoras Gregory Bonfatti.

21 val. Lietuvos valstybės himnas | prie Kauno pilies (Pilies g. 17).

21.05 val. Kauno miesto savivaldybės apdovanojimai. Koncertas opera Gala „G. Puccini ir jo amžininkai“ II dalis

Nemokamai. Prie Kauno pilies (Pilies g. 17).

22.30 val. „Romuvos“ lauko kinas. „Mamutų medžioklė“

Filmas „Mamutų medžioklė“ – tai kelionė laiku, bandant įminti vieną įdomiausių ir dramatiškiausių Lietuvos teatro paslapčių. Pasakojimas apie daugelį metų dingusia laikytą kino juostą, kurioje konspiracinėmis sąlygomis buvo įamžintas sovietų uždraustas spektaklis, taps sudėtingo laikmečio skerspjūviu, atidengiančiu bendražmogiškas ir universalias drąsos ir prisitaikymo, ištikimybės ir išdavystės temas.

Su bilietais, kuriuos galite įsigyti paspaudę šią nuorodą. NKDT Mažųjų scenų kiemelis (Kęstučio g. 62). Esant nepalankiam orui (stipriam vėjui, lietui), renginys persikels į „Romuvos“ kino teatro Didžiąją salę (Laisvės al. 54).

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kaunietė

Netiksli info ,tai kada opera -5 ar 6 d. 20 val?

Žilvinas Ručys

toks pat siaubas kaip per kalėdinius renginius , trūksta krysos kauno mero kuris neštu lietuvos priešo paveikslą

.

20 val.operetėms pasirinktas per vėlus laikas, galėjo būti 15 val.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS