Lietuvos policijos mokykloje mokytis pradės 100 naujų kursantų | Diena.lt

LIETUVOS POLICIJOS MOKYKLOJE MOKYTIS PRADĖS 100 NAUJŲ KURSANTŲ

  • 0

Po savaitę trukusios atrankos Lietuvos policijos mokykloje (LPM) paaiškėjo, kas rugsėjį apsivilks kursantų uniformas.

Norą mokytis LPM buvo išreiškę ir prašymus pateikę 573 pretendentai, tačiau konkursinėje atrankoje dalyvavo tik 232 jaunuoliai, kurie atitiko sveikatos ir kitus keliamus reikalavimus. Visas užduotis įveikė ir į mokyklą įstojo 100 pretendentų. LPM šiemet mokysis 74 vaikinai ir 26 merginos. Daugiausia kandidatų nubyrėjo per pirmas atrankos dienas, kai jaunimas laikė fizinius normatyvus. Normatyvų neįveikė arba nesurinko reikiamo balo apie pusšimtis pretendentų.

LPM vadovai džiaugėsi, kad kitas užduotis (loginio mąstymo, teksto suvokimo ir raštingumo) jaunimui sekėsi įveikti gana gerai.

"Atranka į mokyklą nėra lengva, neužtenka būti fiziškai stipriam, bet reikia pademonstruoti savo turimas žinias, protą. Džiugu, kad į LPM stoja išprusęs jaunimas. Šįmet į LPM įstojo net trylika jaunuolių, kurie jau turi aukštąjį išsilavinimą", – paminėjo LPM viršininkas Algirdas Kaminskas.

Jis užsiminė, kad mokykloje mokytis nebus lengva. "Jūsų laukia intensyvios ir užimtos dienos. Jeigu jūs nusiteikę mokytis, tada mes pasiruošę jums padėti. Ne veltui Rytų išmintis byloja: "Jeigu mokinys pasiruošęs – mokytojas atsiras". LPM dirba savo srities profesionalai, praktikai, kurie jums perduos visas žinias, kurių jums prireiks tarnyboje", – sakė A.Kaminskas.

Naujoji LPM kursantų laida mokslo metus pradės rugsėjo 3 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS