Lietuvos sporto muziejaus kolekciją papildė boksininko apdovanojimai | Diena.lt

LIETUVOS SPORTO MUZIEJAUS KOLEKCIJĄ PAPILDĖ BOKSININKO APDOVANOJIMAI

Lietuvos sporto muziejui buvo padovanoti Čikagoje mirusio Lietuvos šaulių sąjungos išeivijoje (LŠSI) Baltijos jūrų šaulių kuopos vado, daugkartinio Lietuvos, Sovietų Sąjungos ir tarptautinių bokso turnyrų nugalėtojo Rimanto Šalaviejaus sportiniai apdovanojimai.

Muziejui perduoti sportininko ženklelių ir medalių kolekcija bei šaulio uniforma.

Apdovanojimų perdavimo ceremonijoje dalyvavo Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) vadovybės, Lietuvos bokso federacijos atstovai ir buvę boksininkai, pažinoję R.Šalaviejų. Perdavimo ceremonijoje dalyvavo LŠSI Gen. T.Daukanto jūrų šaulių kuopos vadas Vytautas Jurevičius, J.Daumanto šaulių kuopos vadas Klemensas Petruševičius (Los Andželas, JAV), LŠS V.Putvinskio-Pūtvio klubo nariai.

Muziejaus direktorius Pranas Majauskas ceremonijoje kalbėjo: "Turime visas galimybes džiaugtis būdami laisvi ir nepriklausomi. Sulaukėme mūsų garbingų svečių ir draugų. Atkeliavo nuostabi kolekcija. Muziejui tai didelis turtas."

Muziejaus direktorius dėkojo artimiesiems už sumanymą padovanoti šį turtą muziejui – viskas bus saugoma ateities kartoms.

LŠS atstovai pasakojo, kad Šaulių sąjungos tikslas buvo karinė organizacija, bet be savo tiesioginių tikslų, ši organizacija visada puoselėjo sportą, skatino fizinį aktyvumą. Daugybė sportininkų priklauso LŠS ir garsina Lietuvą. Renginyje dalyvavęs LŠS vado pavaduotojas ats. mjr. Židrūnas Šadauskis pasidžiaugė: "Mums didelė garbė, kad ir Rimantas Šalaviejus priklausė Šaulių sąjungai, o jo apdovanojimai yra perduodami muziejui ir ateities kartoms."

"Džiaugiuosi, kad Rimanto kolekcija rado garbingą vietą. Pažinojau R.Šalaviejų kaip bokso teisėją, kai dar boksavausi, vėliau buvome kolegos. Rimantas buvo šmaikštus, geranoriškas žmogus, neatsisakydavo padėti jaunesniems sportininkams. Gaila bokso visuomenei praradus tokį žmogų", – prisiminimais dalijosi Lietuvos bokso federacijos viceprezidentas….. ?

Ceremonijoje kalbėjusi sportininko dukterėčia Daiva perdavė Rimanto Šalaviejaus žmonos padėkos žodžius: "Pagaliau išsipildė Rimanto svajonė, kad jo medalių ir ženkliukų kolekcija būtų eksponuojama muziejuje. Šį norą jis išreiškė dar būdamas sveikas. Aš laiminga, kad jo svajonė tapo tikrove ir dar laimingesnė, kad kolekcija atkeliavo į Lietuvą, į Lietuvos sporto muziejų. Visos šeimos vardu dėkoju, kad susirinkote pagerbti a.a. Rimanto atminimą."

Po ceremonijos muziejaus direktorius pakvietė svečius apžiūrėti muziejaus kolekcijų.

GALERIJA

  • Lietuvos sporto muziejaus kolekciją papildė boksininko apdovanojimai
  • Lietuvos sporto muziejaus kolekciją papildė boksininko apdovanojimai
L. Kodžio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS