Lietuvos zoologijos sode Kaune – statybų pradžia ir įkurtuvės | Diena.lt

LIETUVOS ZOOLOGIJOS SODE KAUNE – STATYBŲ PRADŽIA IR ĮKURTUVĖS

  • 3

Pirmadienį Lietuvos zoologijos sode Kaune pradedamas statyti egzotariumas ir atidaromas veterinarijos gydyklos bei karantino pastatas.

Egzotariumo – šilumamėgiams gyvūnams skirto pastato su edukaciniu centru – statybų pradžios proga bus įkasta laiko kapsulė.

Beveik 4 tūkst. kvadratinių metrų užimsiantis pastatas bus jungiamas prie 1954 metais statyto liūtų pastato, išlaikant jo autentiškumą, pranešė zoologijos sodas.

Egzotariume bus įrengtos atviros dykumos, džiunglių gyvūnų ekspozicijos, surikatų, liūtų, įvairių roplių, varliagyvių, vabzdžių ir  kt. gyvūnų ekspozicijos, įvairių pasaulio buveinių akvaterariumai, laboratorijos, personalo ir kitos patalpos. Buvusiame liūtų pastate bus įrengta atvira edukacinė erdvė, kurioje visi lankytojai galės susipažinti su pasaulio biologine įvairove. Jame taip pat veiks dvi uždaros edukacinės erdvės, kuriose edukacijas ves Lietuvos zoologijos sodo specialistai.

Pirmadienį taip pat bus atidarytas veterinarijos – karantino pastatas.

Jis pritaikytas ne tik teikti veterinarines paslaugas zoologijos sodo gyvūnams, bet ir karantinuoti atvykstančius, išvykstančius gyvūnus.

Kadangi šiuo metu atliekama viso zoologijos sodo rekonstrukciją, karantino pastate laikinai bus apgyvendinti gyvūnai.

Zoologijos sodo infrastruktūros atnaujinimo projektas turėtų būti baigtas 2023 metų viduryje. Viso projekto vertė – 18,3 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Čekiškės valstietė

Čia čempė Čiulpinskas čepsėdamas česnakinį čebureką čstankė čiubarina čierkutę čiulpdamas čiulpinukus, Čarlis Čaplinas čarbauskis Čeplinskis čeverykais čiuoždamas čiulps čiukčiui čiesną čiulpinuką

Žilvinas Ručys

Meras su savo pacukais čia kotedžus statys, o ne exotarhiuma. Kiek galima meluoti pagaliau? Aš sakau, kad meras keule ir rūke jis sėdi tikrai.

Anonimas

Saunuoliai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS