Lietuvos zoologijos sodo pranešimas gyvūnams: tempkite šeimininką nuo sofos ir pajudėkite! | Diena.lt

LIETUVOS ZOOLOGIJOS SODO PRANEŠIMAS GYVŪNAMS: TEMPKITE ŠEIMININKĄ NUO SOFOS IR PAJUDĖKITE!

  • 0

Kaune prasidėjo Europos judumo savaitė, kurios metu žmonės raginami palikti automobilius namuose ir rinktis netaršias transporto priemones. Prie šios iniciatyvos jungiasi ir Lietuvos zoologijos sodas, kreipęsis į visus augintinius, kad šie išvestų savo šeimininkus.

Pastarosiomis dienomis Lietuvos zoologijos sodo socialinio tinklo „Facebook“ galima rasti šmaikščių pasisakymų apie vykdomą rekonstrukciją. Tačiau šį kartą šypsnį keliantis įrašas pasirodė apie prasidėjusią Europos judumo savaitę. Įrašą socialiniuose tinkluose papildė ir nuotrauka, kurioje matyti, kaip keli asilai vedžioja savo šeimininkus.

Tad tempkite tą tingų dvikojį padarą nuo sofos ir keliaukite į gamtą arba bent apsukite porą garbės ratų kambaryje.

„Pranešimas visiems šunims, katėms, ropliams bei kitiems naminiams augintiniams“, – tokiu kreipimu zoologijos sodas pradėjo savo pranešimą.

„Raginame visus augintinius, skaitančius šį įrašą, informuoti savo tarnus, dar kitaip žinomus kaip šeimininkus, jog prasidėjo Europos Judumo savaitė! Neabejojame, kad jūs, mieli augintiniai, negalite nustovėti ant savo letenų, kanopų, plaukmenų ar kitų judėjimo organų ir norite parodyti visiems, kaip galite pajudėti. Tad tempkite tą tingų dvikojį padarą nuo sofos ir keliaukite į gamtą arba bent apsukite porą garbės ratų kambaryje“, – šmaikščiai pajudėti karu su savo augintiniais pakvietė zoologijos sodo atstovai.

Lietuvos zoologijos sodo nuotr.

Lietuvos zoologijos sodas socialiniame tinkle paragino ir parodyti, kaip naminiai augintiniai juda ir kaip jie kartu prisijungė prie judumo savaitės. Žmonės sureagavo į šį raginimą ir pasidalijo savo augintinių nuotraukomis bei vaizdo įrašais.

Internautai įkėlė pasivaikščiojimų su katėmis, šunimis, arkliais akimirkų nuotraukomis. Tačiau buvo ir tokių, kurie pasidalijo vabzdžių kelione, kurios metu gyvis tempia už save didesnį grobį.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad Europos judumo savaitė baigsis rugsėjo 22 dieną tradicine Diena be automobilio. Šią dieną Kauno viešasis transportas keleivius veš nemokamai.

BNS skelbė, jog kauniečiai 22 dieną nemokamai galės išbandyti ir vandens transportą – paplaukioti laivu „Žalgiris“. Jis kursuos kas dvi valandas nuo Vytauto bažnyčios iki Nemuno santakos su Nevėžiu ir atgal.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS