Linksmakalnyje šaligatvis nebepriklauso pėstiesiems | Diena.lt

LINKSMAKALNYJE ŠALIGATVIS NEBEPRIKLAUSO PĖSTIESIEMS

  • 15

"Gyvenu Linksmakalnyje, Žaliojoje g. Apmaudu, kad šaligatviai šioje gatvėje neskirti pėstiesiems – jie nuolatos užstatyti automobiliais taip, kad neįmanoma praeiti. Ypač sudėtinga pravažiuoti dviračiu ar praeiti mamoms su vaikų vežimėliais. Kada bus išspręsta ši problema?", – skundžiasi Linksmakalnio gyventoja.

"Gyvenu Linksmakalnyje, Žaliojoje g. Apmaudu, kad šaligatviai šioje gatvėje neskirti pėstiesiems – jie nuolatos užstatyti automobiliais taip, kad neįmanoma praeiti. Ypač sudėtinga pravažiuoti dviračiu ar praeiti mamoms su vaikų vežimėliais. Kada bus išspręsta ši problema?", – skundžiasi Kauno rajone esančio Linksmakalnio gyventoja (pavardė redakcijai žinoma).

Atsako Linksmakalnio seniūnas Vaclovas Žvirblis: "Linksmakalnis – buvęs uždaras karinis miestelis, gyvenamieji pastatai čia statyti nenumatant prie jų vietos automobiliams. Sovietmečiu prie gyvenamųjų pastatų buvo galima tik privažiuoti, išsikrauti arba pasikrauti ir nuvažiuoti. Gatvės čia tokios, kad dviem automobiliams prasilenkti sunku. Saulės g. gyventojai jau įsirengė automobilių aikštelę – ten daugiau vietos, o Žaliojoje g. ši problema kol kas lieka. Bėda ta, kad transporto priemonių statyti nėra kur, todėl nemažai gyventojų automobilius stato ir ant pėsčiųjų tako. Mes įspėjame, kad nestatytų, bet ne visi klauso.

Žaliojoje g. planuojame įrengti automobilių aikštelę, apie tai esame informavę ir bendruomenę. Tokie projektai neįgyvendinami labai greitai, pirmiausia reikia parengti techninį projektą, apskaičiuoti sąmatą. Lėšų tam įgyvendinti neturime – parengę techninį projektą, teiksime paraišką savivaldybei finansavimui gauti. Savivaldybėje paraiška turėtų būti įtraukta formuojant kitų metų biudžetą, bet tai negarantuoja, kad projektui kitais metais ir bus skirtas finansavimas. Bet kokiu atveju, įrengiant automobilių aikšteles, gyventojai turės prisidėti finansiškai."

GALERIJA

  • Linksmakalnyje šaligatvis nebepriklauso pėstiesiems
  • Linksmakalnyje šaligatvis nebepriklauso pėstiesiems
  • Linksmakalnyje šaligatvis nebepriklauso pėstiesiems
Skaitytojos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

NEVIETINIS

Kiek matosi iš foto, tai čia apskritai didesnio dėmesio nevertas momentinis mažmožis. O nesprendžiamų rimtų netvarkos, nepatogumų žmonėms klausimų rajono miesteliuose yra aibės. Jei rajono vadovybė neužsiimtų vien linksmų renginukų finansavimu, beribiu garbės raštukų, besaikiu gėlių puokščių dalijimu, liktų šiek tiek pinigų ir rimtesniema dalykiniams reikalams.

..

Miela ponia, ar pastebėjote įvažiuojant į Linksmakalnį ženklą "Gyvenamoji zona"? Kai snarglėti vaikai po gatves duodasi nežiūrėdami mašinų, nes mama tuoj gerklę paleidžia, kad gyvenamoj zonoj kur noriu ten einu tai gerai, bet jeigu automobilis puse ratų ant šaligatvio tai jau dviratis nepravažiuoja...

Anonimas

Miela ponia, ar pastebėjote įvažiuojant į Linksmakalnį ženklą "Gyvenamoji zona"? Kai snarglėti vaikai po gatves duodasi nežiūrėdami mašinų, nes mama tuoj gerklę paleidžia, kad gyvenamoj zonoj kur noriu ten einu tai gerai, bet jeigu automobilis puse ratų ant šaligatvio tai jau dviratis nepravažiuoja..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS