L.Stankūnaitė dėl dukros perdavimo bylinėsis su valstybe | Diena.lt

L.STANKŪNAITĖ DĖL DUKROS PERDAVIMO BYLINĖSIS SU VALSTYBE

Laimutė Stankūnaitė dėl nevykdomo teismo sprendimo perduoti jai dukros globą ketina bylinėtis su valstybės institucijomis.

Pasak L.Stankūnaitės advokato Gintaro Černiausko, ieškinį dėl nevykdomo teismo sprendimo rengiamasi pateikti dar šią savaitę. Kaip svarbus epizodas jame bus pateikta socialinės apsaugos ir darbo viceministro Daliaus Bitaičio išsakyta pozicija.

Viceministras praėjusią savaitę teigė, kad valstybės tarnybos nepasirengusios įvykdyti teismo sprendimą – perimti mergaitę iš dabartinės globėjos Neringos Venckienės.

„Toks ministro pasakymas, praėjus daugiau kaip mėnesiui po nepavykusio bandymo įvykdyti teismo sprendimą, panašus į politinę akciją, o ne rimtą pasisakymą“, – portalui kaunodiena.lt tvirtino G.Černiauskas.

Advokatas teigė, kad nei policija, nei vaiko teisių apsaugos specialistės per bendrus pasitarimus, kaip įvykdyti teismo sprendimą, nėra kalbėję, kad tam nėra pasirengę. „Jau nekalbu apie tai, kad sprendimas turėjo būti įvykdytas dar pernai“, – akcentavo G.Černiauskas.

Advokatas kol kas neatskleidžia, kokią sumą L.Stankūnaitė bandys prisiteisti iš valstybės.

Kėdainių rajono apylinkės teismas pernai gruodžio 16 dieną velionio Drąsiaus Kedžio dukros globą perdavė motinai L.Stankūnaitei. Dabartinė globėja N.Venckienė sako, kad gyventi su motina nenori pati mergaitė.

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas nagrinėja beveik prieš dvejus metus žuvusio Andriaus Ūso baudžiamąją bylą, kurioje jam pateikti įtarimai dėl mažametės D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (80)

Ona

Geriau paskaiciuok kie kainuoja Venskiene ir jos melas trukdant spresti teismo vykdyma valstybei ir tu moki jai is savo kisenes,o vis klausi kiek kainuoja Stankunaites byla.Ji niieko nekainuoja,jos teismas turi isreikalauti is Venskienes kad ji padegu pralaimejusias bylas taip kaip visi zmones moka,o nedaryti isimciu. 79 komentarui.

mokesčių mokėtoja

Kadangi aš visą gyvenimą dirbu ,moku mokesčius,tai norėčiau ,kad ir panelė Stankūnaitė ir visi kiti Lietuvoj gyvenantys sveiki,drūti "tunijacai"/labai geras rusiškas žodis/ dirbtų ir susimokėtų valstybei mokesčius,o ne stengtųsi gyventi iš valstybės. O išvis koks šios personos kaip pilieties indėlis Lietuvai .Kaip ji pati viešai pasakojo ,kad su Kedžiu gyveno nuo 16 metų,paskui kažkiek dirbo kirpėja ar panašiai.Mes žinom kaip kirpėjos /tegul neįsižeidžia tikri savo amato meistrai/ moka mokesčius.Nu žodžiu " paukštelis geras".

jankis

gal reiks stankunaitei bylinėtis su pedofilais,bet tie greitai ją į ūso balą įkiš
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS