M. Mizgaitienė: myliu savo profesiją ir viską, ką darau (Metų kaunietės rinkimai) | Diena.lt

M. MIZGAITIENĖ: MYLIU SAVO PROFESIJĄ IR VISKĄ, KĄ DARAU (METŲ KAUNIETĖS RINKIMAI)

  • 3

10. Marija MIZGAITIENĖ – akušerė, gyvensenos medicinos specialistė, edukacinio tėvystės portalo „Sumani mama“ vystytoja. Parengė bestseleriu tapusią knygą „Nėštumo ir vaiko priežiūros vadovas“ ir analogo Lietuvoje neturintį leidinį „Būsimo tėčio vadovas“. Analizuoja problemas, su kuriomis susiduria nėščiosios, jaunos mamos ir tiesiog moterys, aktyviai dalijasi savo žiniomis, patarimais, kita edukacine informacija, atsako į iškilusius klausimus.

Padėkos galia

„Jausmas – įspūdingas, nuostabus, sunku apibūdinti. Plūstelėjo daug džiaugsmo, adrenalino“, – įspūdžiais dalijosi M.Mizgaitienė, tapusi „Metų kaunietės“ rinkimų finalo dalyve.

Dėkojo visiems už ją balsavusiems ankstesniuose etapuose ir balsuojantiems dabartiniame. Kaunietės manymu, didžiausio palaikymo sulaukia iš moterų, kurios dėkingos už jos visuomeninę veiklą, skleidžiamą profesionalią informaciją, tačiau jaučia ir didelį kolegų, visos medikų bendruomenės, draugų, artimųjų palaikymą.

„Visuose mokymuose ir seminaruose dalyvauju dėl to, kad, sužinojusi kažką naujo, pasidalyčiau su visuomene. Man gyvybiškai svarbu skleisti naujausias mokslu paremtas žinias“, – sakė M.Mizgaitienė, be visos kitos savo veiklos, savanoriaujanti ne vienoje organizacijoje.

„Palaikau visas finalo dalyves, visos vertos nugalėti“, – diplomatiškai sakė kaunietė, „Metų kaunietės“ projektą stebinti jau daug metų. „Man visąlaik ši iniciatyva atrodė puiki. Manau, kad kiekvienas miestas galėtų turėti tokius rinkimus, skirtus gerų darbų, moterų iniciatyvumo sklaidai, veiklioms, talentingoms, prisidedančioms prie kitų gerovės moterims pastebėti“, – siūlė medikė ir visuomenininkė.

Nesiskelbi, darai tai, kas rūpi, bet ačiū ar kitoks geras žodis suteikia papildomos motyvacijos, jėgų, įkvėpimo.

Ji puikiai žino, kiek daug reiškia nuoširdi padėka, nors dirba ne dėl įvertinimo, o norėdama padėti. „Nesiskelbi, darai tai, kas rūpi, bet ačiū ar kitoks geras žodis suteikia papildomos motyvacijos, jėgų, įkvėpimo“, – teigė kaunietė.

Atrastas pašaukimas

„Akušerija – mano pašaukimas. Kartais po sunkaus budėjimo, kai vienos dienos neužtenka atsigauti, klausiu savęs, kodėl dirbu šį darbą. Ir visada atsakau – nes negaliu be jo. Myliu savo darbą, savo profesiją ir viską, ką darau“, – prisipažįsta M.Mizgaitienė.

Visuomeninė veikla, kurią sudaro knygų leidyba, seminarai, savanorystės, švietėjiškas ir labai aktyvus bendravimas su sekėjais socialiniuose tinkluose, – irgi neatsiejama jos gyvenimo dalis. „Tiesiog intuityviai jaučiu, kad žmonėms reikia manęs, o man reikia jų“, – teigė M.Mizgaitienė ir neslėpė, kad sunkiausia rasti laiko sau ir šeimai.

Siekdama geriausio rezultato, moteris dažnai pamiršta save. Primindama kitoms moterims ir merginoms būtinybę mylėti ir rūpintis savimi kasdien ir kiekvieną akimirką, šiuos žodžius taiko ir sau. Taip pat primena, susidūrus su sunkumais, svarbu nebijoti ieškoti pagalbos, svajoti ir siekti savo svajonių, nepasiduoti iš anksto.

Jos gyvenimo varomoji jėga yra begalinis šeimos narių, draugų ir aplinkinių palaikymas, leidžiantis suprasti, kad juda tinkama linkme.

Neįkainojama pagalba

M.Mizgaitienė pelnytai didžiuojasi išleistomis knygomis, surengtais seminarais, skirtais būsimiems ir esamiems tėvams. Ne veltui kūdikio kraitelyje, kuris dalijamas kauniečiams, yra „Vaiko priežiūros vadovas“, kurį ji parengė bendradarbiaudama su Lietuvos medikais ir kitais savo srities specialistais.

Prieš kelerius metus nėrė į dar vieną labai svarbią sritį. Pradėjo rengti praktinius mokymus tėvams apie pirmąją pagalbą vaikui. „Didžiuojuosi, kad daugiau nei 1 000 tėvų sužinojo, kaip, nutikus nelaimei, suteikti pirmąją pagalbą vaikui“, – kalbėjo M.Mizgaitienė ir džiaugėsi susikurtomis galimybėmis savo žiniomis ir darbu prisidėti prie sklandesnio daugelio moterų nėštumo, gimdymo ir žindymo.

Šiemet ji norėtų atsidėti edukacinės knygos, skirtos visoms moterims, rašymui. Tai bus mokslu paremta knyga apie moters kūną, sveikatą, intymų gyvenimą.

Kaunas – gimtasis M.Mizgaitienės miestas. Čia ji gimė ir užaugo. Pastaruosius 20 metų yra Panemunės gyventoja ir, žinoma, gerbėja.


Balsuoti galite:

DIENRAŠTIS

išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, „Kauno dienos“ laikraščio redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialias balsavimo dėžes redakcijos skyriuje.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

! Jeigu turite galimybę, dienraščio iškarpas į redakciją prašom siųsti paštu.

SMS

trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1398 su tekstu „MKN XX“. XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale.

SMS kaina – 1 Eur.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portalo rubrikoje „Metų kaunietė“ kauno.diena.lt/mk. Portale už vieną kandidatę galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Iki kovo 4 d. 12 val. balsuodami iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją.

Kovo 5–6 d. susumuosime rezultatus.

Kovo 8 d. Metų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Kauno tiltai“, „Bosca/be alkoholio“, rėmėjams „Etapas group“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „SDG“, partneriams „Clinic DPC“, „East Island SPA“, „Centro kredito unijai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Gitana

Biznierė ji tikrai gera. Akušerė- silpnoka

Arvydui

Bet netau.,.

Arvydas

Grazi moteris...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS