Medikai apie būdus, kaip susidoroti su stresu ir įtampa: svarbiausia – palaikymas ir humoro jausmas | Diena.lt

MEDIKAI APIE BŪDUS, KAIP SUSIDOROTI SU STRESU IR ĮTAMPA: SVARBIAUSIA – PALAIKYMAS IR HUMORO JAUSMAS

  • 1

Į Lietuvą prieš metus įžengęs koronavirusas atnešė permainų į visų gyvenimus, tačiau labiausiai COVID-19 pakeitė priešakinėse fronto linijose stovinčių medikų kasdienybę. Nuolatinis skubėjimas, pagalbos laukiantys nukentėjusieji, stresas, įtampa – štai su kuo tenka susidurti žmonių gyvybes gelbstintiems medikams. Tačiau Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS) darbuotojai atviri – kad ir kaip būtų sunku, svarbiausia neprarasti tikėjimo vienas kitu ir stengtis praskaidrinti kiekvieną iššūkių kupiną dieną.

„Tikriausiai nė viena mūsų para nepraeina be iššūkių, būna sunku ir fiziškai, ir emociškai... Stresas, įtampa, tempas. Daugelis iš mūsų esame ne kartą sakę, kad tai, kas mums padeda susidoroti su ta įtampa, patiriama darbe – tai palaikymas, kurį suteikiame vienas kitam. Kas gali suprasti geriau nei tas, kuris patiria tą patį?“ – feisbuke mintimis dalijosi GMP medikai.

Pasak jų, įtemptų situacijų nestokojančiame darbe itin svarbu nepamiršti gerų emocijų. „Beje, kitas gelbstintis dalykas – tai humoro jausmas. Kartais net ir tarp labai varginančių kvietimų randame būdų, kaip patiems sau padėti – paleisti įtampą, nuovargį, ir visą kitą negatyvą, kuris „nusėdo“ kažkur viduje. Seredžiuje, Jurbarko rajone, dirbanti brigada juokavo, kad sukasto sniego kalnai dideli, o naudos – jokios, tad prie įėjimo durų laikinai budi „sargas““, – apie poelgius, praskaidrinančius kasdienybę, feisbuke rašė Kauno GMPS medikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O tai

Lietuvoj dar liko medikų ? Dar ne visus suskiepijo !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS