Medikai prakalbo apie žiauriai sužalotos jurbarkietės būklę: viltis neturi apleisti | Diena.lt

MEDIKAI PRAKALBO APIE ŽIAURIAI SUŽALOTOS JURBARKIETĖS BŪKLĘ: VILTIS NETURI APLEISTI

  • 173
Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Apie šiurpą keliantį incidentą Tauragės rajone žino kone kiekvienas. Žiauriai sumuštai ir bandytai išžaginti merginai sujudo padėti visa Lietuva – surastas teisininkas, surinkta pakankamai pinigų gydymui. Kol prokuratūra sprendžia, ar sugriežtinti kardomąją priemonę nusikaltimu įtariamam vaikinui, portalas pasidomėjo, kokia šiuo metu Kauno klinikose gydomos nukentėjusios paauglės būklė.

Portalo žiniomis, Kauno klinikose gydoma mergaitė didžiulio medikų profesionalumo ir pastangų dėka sveiksta.

„Viltis neturi apleisti“, – paprašius pakomentuoti žiauriai sužalotos jurbarkietės sveikatos būklę, paguodė Kauno klinikų Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus vadovas docentas Vaidotas Gurskis.

Jau merginos tėtis buvo sakęs, kad dukters sveikata gerėja. Docentas V.Gurskis patvirtino, kad mergaitė yra sąmoninga, jau yra atsistojusi ant kojų. Bando kalbėti, bet tai dėl sulaužyto žandikaulio sukelia didelį skausmą.

„Pirmadienį pacientę perkelsime į Veido ir žandikaulių chirurgijos kliniką, kur bus operuojamas sulaužytas apatinis žandikaulis“, – artimiausius gydymo planus atskleidė gydytojas reanimatologas.

Jurbarkietė po patirtų sužalojimų beveik savaitę praleido Kauno klinikų Vaikų intensyviosios terapijos skyriuje. Čia bus gydoma iki pirmadienio. Mergaitės tėtis labai dėkingas medikams už išgelbėtą dukters gyvybę.

Portalas primena, kad gegužės 26 d. rytą merginos šeimą pasiekė sukrečianti žinia: per klasės vakarėlį Tauragės rajone esančioje kaimo turizmo sodyboje buvo pasikėsinta išžaginti Eržvilko gimnazijos dešimtokę.  Jai smarkiai pažeista trachėja, išmušti keli dantys, sutrupintas žandikaulis, nustatyta labai stipri kaklo trauma.

Netrukus smurtautojo veiksmus socialinėje erdvėje pasmerkė ne tik sporto klubas, kuriam jis priklauso, bet ir gerai žinomi sportininkai.

„Nors apie įvykį nėra detalios, tikslios informacijos, tačiau faktas, kad įvyko kraupi, sukrečianti nelaimė, paveikusi daugelį Lietuvos piliečių ir sporto atstovų. Iš kur pas paauglį tiek žiaurumo?“ – feisbuke savo emocijas liejo buvęs boksininkas, dabar treneris, Kaune esančio sporto klubo „Daugirdas Gym“ vadovas Daugirdas Šemiotas.

Bendramoksliai sukrėsti

Pirmadienį gimnaziją susirinkę vakarėlio dalyviai vis dar buvo sukrėsti sekmadienio nakties įvykio. Jie pasakojo mokyklos vadovei sėdinėję terasoje, kai jų bendramokslė su vienu jurbarkiečių išėjo pasivaikščioti, užsiminė, kad netrukus grįš.

Draugai susirūpino jos likimu, kai į sodybą parėjo tik vaikinas. Nuėję ieškoti jie esą radę žiauriai sumuštą draugę, kuri spėjusi jiems pasakyti, kad tai padarė vaikinas, su kuriuo ji vaikštinėjo. Ji esą paminėjo jo pravardę.

Vietos laikraštis skelbė, kad bendramoksliai matė apsinuoginusį šį vaikiną mušantį jų draugę.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai bei bylos tyrimą kuruojanti Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė komentuoti tyrimo nelinkę, juolab, kad abu – nukentėjusioji ir įtariamasis – yra nepilnamečiai.

„Pirminiai įtarimai įtariamajam pateikti pasikėsinus išžaginti. Šios nusikalstamos veikos sudėtis apima ir nežymų kūno sužalojimą“, – teigė prokurorė.

Kadangi medikai dar negali pasakyti, kokio laipsnio sužalojimas aukai bus konstatuotas, todėl įtarime apie tai dar neužsimenama. Jeigu teismo medicinos ekspertai konstatuos, kad sužalojimai sunkesni nei nežymūs, dėl merginos sužeidimo bus pateiktas atskiras kaltinimas.

Eržvilko gimnazijos mokiniai patyrė ne vieną sukrėtimą. Pirmiausiai jie skaudžiai išgyveno, kai pamatė, kas atsitiko jų draugei. Pirmadienį mokykloje su jais bendravo psichologai.

Tyrimo eigoje atliekant proceso veiksmus buvo gauta pagrįstų duomenų, jog nukentėjusiajai buvo grasinta, reikalaujant tylėti.

Įtariamas sadistas – laisvėje

Dar vienas smūgis jų laukė trečiadienį, kai nukentėjusios dešimtokės bendramokslius pasiekė žinia apie tai, kad jau antradienį įtariamasis buvo laisvas ir sėdėjo savo mokyklos suole. Sužinota, kad vaikinas elgiasi arogantiškai, o klausinėjamas apie šiurpų įvykį neigia kaltę ir tvirtina, kad jis šioje istorijoje viso labo – „slidininkas“, pats nieko blogo nepadaręs. Apie tai papasakojusi B. Genienė teigė tai sužinojusi iš Jurbarko gimnazijos direktorės.

Prokurorė E. Mikalainienė patvirtino, kad šiuo metu įtariamajam taikomos dvi kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti, nepilnametis perduotas tėvų priežiūrai. Jos paskirtos atsižvelgus į įtariamojo asmenybę, gyvenimo būdą, amžių, gyvenimo sąlygas.

Nukentėjusiajai buvo grasinta

Penktadienį sulaukta žinių, kad Klaipėdos apygardos prokuratūra kreipėsi į teismą dėl namų arešto ir intensyvios priežiūros skyrimo įtariamajam pasikėsinimu išžaginti nepilnametę.

„Tyrimo eigoje atliekant proceso veiksmus buvo gauta pagrįstų duomenų, jog nukentėjusiajai buvo grasinta, reikalaujant tylėti. Įvertinus surinktus duomenis šiandien kreiptasi į ikiteisminio tyrimo teisėją dėl papildomų kardomųjų priemonių – namų arešto ir intensyvios priežiūros skyrimo įtariamajam, siekiant atimti bet kokias galimybes jam prisiartinti prie nukentėjusiosios ar liudytojų“, – rašoma pranešime.

Tėvai – įtakingi žmonės

Lietuvos garsenybės, paskelbusios paramą nukentėjusiajai, jau prabilo apie susitarimus su plastikos specialistais, kurie už suaukotus pinigus atkurs mergaitės grožį.

Iš atsiliepimų internetinėje erdvėje, akivaizdu, kad šeimai aukojo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse gyvenantys lietuviai.

Komentatoriai prisiminė, kad abu įtariamojo tėvai yra įtakingi savo rajone žmonės, jie abu priklauso Darbo partijai. Ketvirtadienį pranešta, kad vaikino motina sustabdė savo narystę partijoje. Tėvas to nepadarė.

Rašyti komentarą
Komentarai (173)

As

Jeigu žmogus po sumušimo vos kojų nepakrato tai yra pasikesinimas nužudyti! Nereikia čia dviračio isradineti vyniojant suda i vata teisininkų kalba!

Adas

Ta pokurorė tikrai nesveika ir dirba toky darba. Tai kokia gali but teisybė tada teisesaugoj. Sadistas laisvėje, prokuratura nemato čia blogio. Koks čia sumušimas juk tik žandikaulis dantys išmušti. Tai baika ju mastymu. Jos vaikui but taip padre tai tas ožys but uždarytas belangeja ir į jokia laisve nebut paleistas. Ka daro Lietuvoj pinigai

Galime kur kas daugiau, nei apie save manome

Sinonimai ŽYMUS ir SUNUS mūsų LR BK yra absoliučiai skirtingos reikšmės. Atseit kūno nužalojimas būna: 1) Nežymus 2) Nesunkus (atseit, suprask eilini žmogau, besimokęs lietuviškai, kad jau vidutinis) 3) Sunkus. Jei buvo išžaginimas (nes rado pusnuogį prie merginos). Pagal kitą versiją, jis jau pats grįžo ir tik tuomet ėjo ieškoti. Reiškias jau grįžo po VISKO, manau. Tai jei su išžaginimu būna, natūralu aukai besipriešinant, NEŽYMUS ar NESUNKUS kūno sužalojimas, tai išžaginimas ir sužalojimai traktuojami, kaip 1 bendras nusikaltimas. Jei su išžaginimu būna SUNKUS kūno sužalojimas, tai yra atskiri nusikaltimai ir to pasekoje bausmės sumuojasi, metai CYPĖJE dvigubinasi. Tad čia daug niuansų. Bet vis tiek teisės aktai turėtų būti rašomi TAISYKLINGA LIETUVIŲ kalba. Nes specialistai žino geriausiai, bet visuomenei taip pat turėtų būti suprantama.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS