Meras apdovanotas Šv. Florijono kryžiumi | Diena.lt

MERAS APDOVANOTAS ŠV. FLORIJONO KRYŽIUMI

  • 1

Kauno rajono savivaldybės tarybos posėdis balandžio 28 d. buvo ypatingas – meras Valerijus Makūnas apdovanotas Palenkės vaivadijos Šv.Florijono kryžiumi už nuopelnus ugniagesybai, be to, po dvejų metų pertraukos posėdis vėl vyko gyvai, ne per nuotolį.

Savivaldybės vadovui apdovanojimą įteikė Seinų apskrities tarybos pirmininkas, Seinų apskrities ugniagesių savanorių komandos pirmininkas Ryszardas Grzybowskis. Kartu atvykęs Punsko valsčiaus viršaičio pavaduotojas, Punsko savanorių komandos pirmininkas Jonas Vaičiulis dėkojo merui už bendradarbiavimą, kuris tęsiasi ne vienus metus, paramą ugniagesiams.

Per keletą metų Lenkija, bendradarbiaudama su Lietuva ir Kauno rajono savivaldybe, parengė tris projektus ir gavo finansavimą iš Europos regionų plėtros fondo „Interreg“. Jų dėka pakaunėje įsigyta naujos įrangos ir technikos, atnaujintos Piliuonos, Vandžiogalos, Poderiškių ir kitos gaisrinės, surengta daug mokymų, bendrų pratybų, įsigyta uniformų.

J.Vaičiulis tvirtino, kad tai buvo sėkmingiausi projektai, kuriuose jam teko dalyvauti. „Kauno rajono ugniagesių savanorių komanda yra lyderiai jūsų šalyje, todėl mūsų draugystė tikrai nenutrūks, tai tik tolesnio mūsų bendradarbiavimo pradžia. Esame Lietuvos ambasadoriai Lenkijoje. Netrukus turėsime ir bendrą lietuvių-lenkų orkestrą“, – pasakojo J.Vaičiulis.

Kauno rajono meras V.Makūnas dėkojo už garbingą apdovanojimą. „Šis įvertinimas yra mūsų visų bendro darbo rezultatas. Didžiuojuosi Kauno rajono savanoriška ugniagesių komanda, kurių darbas yra pavyzdys mums visiems. Saugumas yra vienas svarbiausių žmogaus poreikių, todėl siekiame užtikrinti savo krašto žmonių gerą ir saugų gyvenimą“, – pabrėžė meras, taip pat dalyvaujantis savanoriškoje veikloje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

VĖL VALDZIA

savus apdovanojo o apie eilinius gaisrininkus niekuo .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS