Mero patarėjas sureagavo į kritiką: „Žalgirio“ arenoje vykusio priėmimo svečiai dėvėjo respiratorius | Diena.lt

MERO PATARĖJAS SUREAGAVO Į KRITIKĄ: „ŽALGIRIO“ ARENOJE VYKUSIO PRIĖMIMO SVEČIAI DĖVĖJO RESPIRATORIUS

  • 25

Keli šimtai į priėmimą „Žalgirio“ arenoje pakviestų svečių vakaro metu dėvėjo respiratorius, teigia Kauno miesto mero patarėjas Tomas Jarusevičius.

Anot jo, apsaugos priemonės būdavo nuimamos tik užkandžiaujant arba kartais dėl triukšmo bendraujant.

„Tikrai buvo primygtinai ir griežtai prašoma dalyvių renginyje dėvėti apsaugos priemones ir net, sakyčiau, renginyje dalyvavusios premjerė su Seimo pirmininke  uždavė labai aiškiai toną tam. Tikrai pavyzdingai visi stengėsi dėvėti respiratorius“, – sekmadienį BNS sakė patarėjas.

Anot jo, kadangi renginyje dalyvavo keli šimtai žmonių, buvo foninis triukšmas, todėl trumpam kai kurie svečiai galėjo nusiimti respiratorius vien dėlto, kad susikalbėtų.

Tikrai pavyzdingai visi stengėsi dėvėti respiratorius.

„Galiu sąžiningai ir ramia širdimi pasakyti, kad respiratorių mes, kaip organizatoriai, buvo parūpinę prie įėjimo. Tikrai visi turėję. Visi, kas tuo metu nelaikė taurių rankose ar sumuštinių, kitų vaišių, stengėsi dėvėti respiratorius. Žinau, kad daugelis su respiratoriais ir į lauką išėjo stebėti didžiojo atidarymo“, – tvirtino T. Jarusevičius.

Naujienų portalas lrytas.lt publikavo nuotraukas iš priėmimo, jose kai kurie politikai užfiksuoti nedėvintys apsaugos priemonių.

„Žinoma, vienos kitos akimirkos išvengti tikriausiai, kad nepavyksta, kada norisi pasikalbėti, vienas kitą išgirsti, bet tai buvo pavienės ir labai trumpos akimirkos“, – sakė Kauno mero patarėjas.

Kauno – Europos kultūros sostinės atidarymas

Justinos Lasauskaitės, Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Priėmimas „Žalgirio“ arenos amfiteatre surengtas šeštadienį, likus porai valandų iki pagrindinio Kauno – Europos kultūros sostinės (KEKS) atidarymo renginio.

Į jį iš viso kviesta apie 700 žmonių – valstybės vadovai, užsienio svečiai, ambasadoriai, miestų-partnerių delegacijų atstovai ir kauniečiai, prisidėję prie KEKS projekto.

T. Jarusevičiaus teigimu, visi svečiai tikrai neatvyko, jų buvo gerokai mažiau.

Priėmime prezidentas Gitanas Nausėda nedalyvavo.

Visi renginio dalyviai prieš patekdami į areną, turėjo parodyti galimybių pasą.

Plintant COVID–19 omikron atmainai šią savaitę įsigaliojo reikalavimas per renginius uždarose patalpose dėvėti respiratorius.

Dėl blogėjančios epidemiologinės situacijos, kai kurios šalies savivaldybės uždraudė renginius uždarose patalpose. 

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Kirminas

Kokių dar lavonėlių jai respiratoriai tai sprestū ar GP senai baikta viskas butų.Aš pats niekur neinu kur reikia GP na savigarba neleidžią,Aš ne prekė kad man reiktu kodų.

kirminui

oi lauki lauki naujų lavonėlių ? marketingas geras.

Kirminas

Visi iki vieno žinom kad antsnukiai niekam nereikalingi nebent valdininkams slėpti veido išraiška kai paklausi kur dingo,kodėl nepadaryta kai veidą sukausto kvaila mina.O šventės yra šventės nesivaržykit arab sėdėkim namuose jai baisu nesaugu ar baudžią.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS