„Metų kaunietė 2019“: dėmesio – kandidačių dvidešimtukas | Diena.lt

„METŲ KAUNIETĖ 2019“: DĖMESIO – KANDIDAČIŲ DVIDEŠIMTUKAS

  • 32
Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Skelbiame projekto "Metų kaunietė" dalyvių dvidešimtuką. 

Šios ypatingos merginos ir moterys vertos mūsų pagarbos ir dėmesio. Jos buvo atrinktos iš skaitytojų pasiūlyto ilgo sąrašo.

Per artimiausias tris savaites visas dvidešimtuko dalyves pristatysime ir išsamiau, tačiau kol kas kviečiame visas jas palaikyti šiame antrajame projekto etape.

Renginį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, tad šalies vadovo palaikymą kandidatės jau turi.

Jūsų balsų už pasirinktą dalyvę ar dalyves laukiame iki vasario 10 d. Į kitą etapą pateks dešimt dalyvių, sulaukusių didžiausio skaitytojų palaikymo.

1. ANDRĖJA VELIČKAITĖ – šešiolikmetė, kuri, pamačiusi viešojo transporto stotelėje susmukusį ir, kaip vėliau paaiškėjo, netekusį sąmonės bei nebekvėpuojantį vyrą, nesutriko ir darė viską, kad jo gyvybė būtų išgelbėta.

2. AURELIJA GRAŽINA RUKŠAITĖ – audėja, už įspūdingus juostų kilimus pernai pelniusi "Aukso vainiko" apdovanojimą. Ji jau tris dešimtmečius puoselėja tautines tradicijas, kurios atsispindi jos kuriamuose taikomojo meno kūriniuose.

3. DALIA LAPĖNIENĖ – Kauno Jono ir Petro Vileišių mokyklos, veikiančios kaip daugiafunkcis centras, direktorė, kurios vadovaujamoje mokykloje daug dėmesio skiriama visų socialinių grupių poreikiams. Mokyklos veikloje vadovaujamasi bendruomeniškumo, pilietiškumo, dvasingumo, intelektualumo, kūrybiškumo vertybėmis, derinamas tradicinis akademinis ugdymas bei inovatyvus informacinių technologijų integravimas.

4. DAIVA DACKEVIČIENĖ – ilgametė anglų kalbos mokytoja, sportinių šokių trenerė, tarptautinės kategorijos teisėja, Kauno klubo "Kaspinas" vadovė, kartu su Giedrium Januškevičiumi treniruojanti 2019 m. pasaulio čempionus Evaldą Sodeiką ir Ievą Žukauskaitę-Sodeikienę.

5. DANGUOLĖ MIŠKINIENĖ – Kauno Jono Jablonskio gimnazijos direktorė, inicijavo ir įgyvendino inovatyvių veiklų ir tarptautinių bei vietinių projektų, kurie išjudino gimnazijos bendruomenę ir įkvėpė naujiems iššūkiams.

6. EGLĖ ŠILIŪNIENĖ – aštuonių vaikų mama, Kauno jėzuitų gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja, knygelių šeimai rašytoja. Pernai išleistame leidinyje ji per pasakų stiliumi kurtas istorijas dalijasi vertybėmis, kurios svarbios kiekvienai šeimai.

7. GIEDRĖ JAKŠTIENĖ – Kauno teisėja, teisminės mediacijos pradininkė Lietuvoje, pati jau padėjusi daugybei šeimų ir toliau didinanti mediacijos prieinamumą, vesdama specialius seminarus, paskaitas specialistams apie šią efektyvią ginčų sprendimo procedūrą, kurios metu ginčą padedama išspręsti taikiai, randant abiem šalims geriausią sprendimo variantą.

8. ILONA ALDAKAUSKIENĖ – Kauno klinikų Naujagimių intensyviosios terapijos skyriaus vadovė, viena iš medikų, kurių pastangomis išgyveno mažiausia šalies naujagimė – 350 g mergytė. Gydytoja su kolegomis yra padėjusi daugybei anksčiau laiko šį pasaulį išvydusių mažylių, kad šie kabintųsi į gyvenimą ir augtų kuo sveikesni.

9. ILONA VERONIKA KLIMANTAVIČIENĖ – Kauno kartų namų direktorė, besirūpinanti ne tik likimo nuskriaustų žmonių būtiniausiais poreikiais, bet ir gera Kartų namų atmosfera, gyventojų dvasine savijauta, plečianti jų kultūrinį akiratį.

10. INGA MIKŠTAITĖ – Europos viso kontakto kiokušin karatė suaugusiųjų čempionė ir pasaulio kiokušin karatė suaugusiųjų čempionato 2019 m. antros vietos laimėtoja, savo patirtį perduodanti mokiniams. Ji išrinkta geriausia 2019 m. Kauno sportininke.

11. INGA PAŽERECKAITĖ-KALĖDIENĖ – "Kaunas IN" Turizmo skyriaus vadovė, tikra Kauno ambasadorė, daranti viską, kad į Kauną plūstų turistai.

12. KOTRYNA ŽEMAITYTĖ – Kauno bienalės vadovė, kurios vadovaujamas šis grandiozinis projektas sulaukė dar didesnio atgarsio šalyje ir užsienyje bei padėjo ir kauniečiams, ir svečiams atrasti netikėtų mūsų miesto spalvų.

13. KRISTINA KRASKO – Kauno hospiso namų direktorė, kurios vadovaujama įstaiga neatlygintinai teikia medicininę, psichologinę, juridinę ir kitokią pagalbą nebepagydomiems žmonėms ir jų artimiesiems jų pačių namuose.

14. LINA ŠULCIENĖ – Vytauto Didžiojo universiteto docentė, mokslų daktarė, dalį savo laisvalaikio ir meilę dovanojanti vaikams iš socialiai pažeidžiamų šeimų. Ji šešiolika metų savanoriauja kaip vaikų ir jaunimo globos bei ugdymo programos vadovė Aleksoto Šv.Kazimiero parapijoje, vadovauja šios parapijos "Caritas", kuris rūpinasi skurstančiais ir kitokių bėdų prispaustais žmonėmis. Šioje veikloje Lina dalyvauja kartu su savo vyru Artūru.

15. LORETA MICKŪNAITĖ – visuomenininkė, padedanti sunkiai besiverčiančioms, vaikus su negalia auginančioms šeimoms, yra įkūrusi tris vaikų su negalia dienos centrus.

16. MARIJA ONIŠČIK – humanitarinių mokslų daktarė, renkanti ir su kitais besidalijanti istorine medžiaga ir įžvalgomis apie Kauną, nuotraukose fiksuojanti tai, kas svarbaus išlikę. Pernai surengė daugybę ypatingo dėmesio sulaukusių ekskursijų po legendines Kauno vietas.

17. RITA KABAŠINSKIENĖ – Kazio Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės Petrašiūnų skyriaus vedėja, besirūpinanti žmonėmis, kurių gyvenimas jau gęsta, atsidavusi, nuoširdi, viena paliatyviosios slaugos pradininkių Lietuvoje.

18. TERESĖ RINGAILIENĖ – filologijos mokslų daktarė, vertėja, Vytauto Didžiojo universiteto Užsienio kalbų instituto lektorė, laisvalaikiu mokanti Kaune gyvenančius užsieniečius lietuvių kalbos bei supažindinanti su lietuvių kultūra, tradicijomis. Tam įkūrė Lietuvių kalbos ir kultūros klubą užsieniečiams. 

19. VIKTORIJA ANDRULYTĖ – Kauno buriuotoja, pernai pasiekusi istorinę pergalę finaliniame pasaulio taurės etape Marselyje ir iškovojusi bilietą į Tokijo olimpines žaidynes, pasaulio ir Europos čempionatuose patekusi tarp dešimties sėkmingiausiai pasirodžiusių sportininkių, išrinkta į Lietuvos 2019 m. geriausių sportininkių trejetuką.

20. VIOLETA BUKMANIENĖ – globėja, savo meilę, šilumą skirianti ir vertybes perduodanti tiems, kam jos reikia labiausiai, – be artimųjų globos likusiems vaikams, bei viešai besidalijanti šia savo patirtimi, tikėdamasi, kad tai galbūt įkvėps ir kitus.


Į kitą etapą pateks dešimt daugiausiai skaitytojų palaikymo sulaukusios dalyvės.

Už 20-tuko dalyves balsuoti kviečiame iki vasario 10 d.

Balsuoti galite:

DIENRAŠTIS: išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, „Kauno dienos“ laikraščio redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialias balsavimo dėžes redakcijos skyriuje. 1 kuponas = 10 taškų.

SMS: trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1398 su tekstu „MKN XX“. XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale. SMS kaina – 1 Eur. 1 SMS = 10 taškų.

PORTALAS: kauno.diena.lt rubrikoje „Metų kaunietė“. Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Vieną pretendentę į finalinį šešetuką deleguos speciali komisija. Likusios pretendentės bus išrinktos susumavus balsavimo taškus.

Iki vasario 10 d. 12 val. balsuodami išrinksite dešimt šio titulo verčiausių kauniečių.

Vasario 12 d. paskelbsime dešimtuką.

Vasario 18 d. paskelbsime finalinį pretendenčių šešetuką.

Nuo vasario 18 d. iki kovo 3 d. 12 val. balsuodami iš šešių finalininkių rinksite Metų kaunietę.

Kovo 4–5 d. susumuosime rezultatus.

Kovo 6 d. Metų kaunietę paskelbsime šventiniame renginyje.

Rinkimų Metų kaunietė“ mecenatas: „Vikonda“ (valdybos pirmininkė Jolanta Blažytė).

Pagrindinis rėmėjas: „Kauno tiltai“.

Rėmėjai: „Volfas Engelman Nealkoholinis“, „Denticija“, SDG.

Partneriai: „Clinic / DPC“, „East Island“, „Jaukūs namai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

SAULE SIPAVICIENE

DALIA LAPĖNIENĖ yra nuoširdus ir nuostabus žmogus bei puiki pedagogė.

Mama Milda Stankevičienė

Dalia Lapėnienė-Moteris iš Didžiosios Raidės, sugebanti net mažiausias problemas spręsti aukščiausiu lygiu, sutelkianti darbui- lyg dirbtum Europarlamente. Ji ne tik suvokia demokratiją diplomatiškai, bet įtikina pasaulietiškai keisti požiūrį į aplinkui vykstančius procesus.

Julija

Metų kaunietės titulo tikrai nusipelnė J.Jablonskio gimnazijos direktorė gerb. DANGUOLĖ. Teko bendrauti, super nuoširdi, protinga, atidi pašnekovui moteris. Sėkmės Jums.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS