Mirusių nuo COVID-19 kauniečių – jau pusšimtis | Diena.lt

MIRUSIŲ NUO COVID-19 KAUNIEČIŲ – JAU PUSŠIMTIS

Iki šiol COVID-19 pandemijos aukomis yra tapę 49 Kauno miesto gyventojai, dar 16 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų ligų. Viltinga tai, kad vis daugiau susirgusiųjų (iki šios dienos – 898) jau pripažinti pasveikusiais. Tai skelbiama pirmadienį Kauno miesto savivaldybės paviešintoje statistikoje, kuri atnaujinta šiandien perpiet.

Pagal epidemiologų duomenis, per praėjusią parą Kaune užfiksuoti 152 nauji infekcijos atvejai, ir šiuo metu COVID-19 serga 4466 kauniečiai. Per pastarąsias 7 dienas jų padaugėjo 26,45 proc. Per paskutines 14 dienų naujų atvejų skaičius 100 tūkstančių miesto gyventojų pasiekė 804,5.

Šalyje per tą patį laikotarpį šis rodiklis nustatytas šiek tiek mažesnis, – 806,3. Iš visų Lietuvoje atliktų tyrimų teigiamų atsakymų gauta 15,7 proc.

Su COVID-19 susijusios gyventojų ir verslo statistikos lentelėje skelbiama, kad per 14 pastarųjų dienų Lietuvoje patvirtinta netoli 23 tūkst. naujų infekcijos atvejų. Pokytis, lyginant su praėjusios savaitės duomenimis, siekia 20,75 proc.. Darbo dienomis įvairios laboratorijos šalyje atlieka apie 14 tūkstančių COVID-19 tyrimų, savaitgalį – gerokai mažiau.

Praėjusią savaitę Lietuvoje buvo trys savivaldybės, kurios pagal viruso plitimo duomenis buvo priskirtos geltonajai zonai, o savaitgalį jų liko tik dvi – Pagėgių ir Neringos. Visų kitų šalies savivaldybių teritorijos sergamumo žemėlapyje nuspalvintos raudonai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

To

Po vilijmpolės tiltų

Baisu

Kaune tai visiski kvailiai gyvena. Klaipedoje tai rusu vatniku suvaziavimas. Normaliausia tai Vilniuje. Bet ir ten valstieciai keliasi is kaimu. Reiketu vizas kazkokias ivesti.

!

Žurnalistui:parašykit kiek per dieną miršta žmonių Kaune?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS