Mokosi ne tik matematikos, bet ir įveikti ligą | Diena.lt

MOKOSI NE TIK MATEMATIKOS, BET IR ĮVEIKTI LIGĄ

Rugsėjo 1-ąją šventinis šurmulys buvo juntamas ne tik mokyklose, bet ir Vaidos Tumėnienės vaikų reabilitacijos centre, įsikūrusiame Panemunės šile, netoli Kauno marių. Čia mokslo metai prasidėjo 25 moksleiviams, patyrusiems įvairias traumas ar sunkiai sirgusiems.

Rugsėjo 1-ąją šventinis šurmulys buvo juntamas ne tik mokyklose, bet ir Vaidos Tumėnienės vaikų reabilitacijos centre, įsikūrusiame Panemunės šile, netoli Kauno marių. Čia mokslo metai prasidėjo 25 moksleiviams, patyrusiems įvairias traumas ar sunkiai sirgusiems.

Mokytis į centrą

"Džiaugiamės, kad atvažiuojate pas mus, bet kartu ir liūdime, kad turite sveikatos problemų. Mes tikimės, kad padėsime jums ne tik atgauti sveikatą, bet ir įgyti žinių", – į moksleivius kreipėsi ir netradicinę rugsėjo 1-osios šventę pradėjo V.Tumėnienės vaikų reabilitacijos centro mokyklos direktorė Violeta Miloševičienė.

Į reabilitacijos centrą susigrąžinti prieš patirtą traumą turėtas jėgas ar vėl išmokti vaikščioti susirinko moksleiviai iš Alytaus, Rokiškio, Prienų, Kauno ir kitų Lietuvos miestų.
Mokslo metus čia pradėjo 1–11 klasių mokiniai, kurie į savo tikrąsias mokyklas galės sugrįžti tik po kelių savaičių ar mėnesių.

"Mano berniukas dar prieš kelias savaites gulėjo ligoninės lovoje, o štai tapo pirmoku. Dabar svarbiausia, kad jis pasveiktų, o tada jau galės dūkti su savo naujaisiais draugais. Jei būtume rugsėjo 1-ąją sutikę jo tikrojoje mokykloje, vėliau būtų sunku įkalbėti sūnų visą mėnesį praleisti nuošaliame reabilitacijos centre. O čia jau apsiprato, dar ir dovanėlių gavo", – pasakojo jauna mama Jurgita.

Į namus neparbėgsi

V.Tumėnienės vaikų reabilitacijos centre esanti mokykla nuo įprastų skiriasi tuo, kad vaikai čia praleidžia visą dieną: nuo ryto iki vakaro. Tam, kad vaikai nenuobodžiautų, laisvu nuo pamokų ir procedūrų juos stengiamasi užimti įvairiais žaidimais, sportu. Kaip ir visur – papildomų priemonių dažnai trūksta.

"Norime geresnių ir saugesnių sąlygų vaikams sportuoti. Suteikti daugiau galimybių jiems žaisti sportinius žaidimus lauke ir viduje. Ateityje planuojame įrengti salę, kur galėtų žaisti stalo tenisą ar kitus stalo žaidimus, nupirkti naujų, įdomesnių knygų", –  pasakojo V.Miloševičienė.

Reabilitacijos centro vadovės teigimu, pagalbos jie sulaukia iš Ritos Garbaravičienės vaikų labdaros ir paramos fondo. Vasarą čia fondas surengė sporto šventę, kurioje energiją išliejo ir linksmai laiką leido ne tik vaikai, bet ir jų tėvai, artimieji, centro darbuotojai. Mažųjų ligoniukų fondo darbuotojai nepamiršo ir pirmąją mokslo dieną.

Sveikatos ir žinių

Pasak fondo įkūrėjos Ritos Garbaravičienės, norėjosi pradžiuginti moksleivius, kurie dėl įvairių gyvenimo negandų negali rugsėjo 1-osios sutikti savo mokyklose. Fondas besigydantiems moksleiviams dovanojo enciklopedijų ir krepšinio kamuolių, linkėdamas greičiau pasveikti ir grįžti į savo draugų būrį.

"Sveikite, atsigaukite ir vėl linksmi lakstykite su savo draugais. Tam čia yra puikios sąlygos. Tačiau labai svarbu, kad kartu ir mokytumėtės. Nors tai yra sunkus darbas, žinokite, kad be mokslo gyvenime bus dar sunkiau", – žmonos, kuri pati rugsėjo pradžioje peršalo ir negalėjo dalyvauti, žodžius perdavė Arvydas Garbaravičius.

Prie sveikinimų prisidėjo ir Respublikinės Kauno ligoninės generalinis direktorius Linas Vitkus. Žinomas gydytojas pasidžiaugė, kad Ritos Garbaravičienės vaikų labdaros ir paramos fondas jo vadovaujamoje ligoninėje įkūrė mažiesiems skirtą bibliotekėlę.

Fondo atstovų teigimu, bendradarbiavimą su reabilitacijos centru planuojama tęsti. Dėmesys atkreiptas į lauko sporto aikštelę. Ji nėra tinkama žaisti vaikams, besigydantiems įvairius lūžius ar kitas traumas.

Ritos Garbaravičienės vaikų labdaros ir paramos fondo atstovai pažadėjo ieškoti žmonių ir įmonių, kurie padėtų renovuoti šią aikštelę.

GALERIJA

  • Mokosi ne tik matematikos, bet ir įveikti ligą
  • Mokosi ne tik matematikos, bet ir įveikti ligą
  • Mokosi ne tik matematikos, bet ir įveikti ligą
DMN nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

To AšAšAĮ

Iš nuotraukų matosi, kam vaikai rūpi.

AšAšAĮ

Iš nuotraukų matosi, kas norėjo pasireklanmuoti.

kauno fanas

va va , koncervu pakalikai dabar pradekit lot kad arteja rinkimai - ir nusprokit pikti pavyduoliai kurie tiek ir tesugebat ... respect Garbarui .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS