Moksleiviai paukščius pasitiko su inkilais | Diena.lt

MOKSLEIVIAI PAUKŠČIUS PASITIKO SU INKILAIS

Į Dubravos girioje suorganizuotą paukščių sutiktuvių renginį atskubėjo būrelis Kauno Vinco Kudirkos progimnazijos "Ąžuoliukų" būrelio jaunųjų miško bičiulių su vadove mokytoja Gintarė Jakaityte.

Moksleivius pasitiko Vaišvydavos girininkijos girininkas Kęstutis Bacvinka ir kiti darbuotojai. Savo pagamintus ir urėdijos dovanotus inkilus moksleiviai kėlė gražiame sengirės lopinėlyje "Pušyno aidų" poilsiavietės aplinkoje. Vaikai džiaugėsi išvyka, domėjosi įvairiais miško gyvenimo klausimais, į kuriuos atsakinėjo miškininkai.

Kiek sužvarbę bekeldami į medžius namelius paukščiams vaikai šildėsi prie miškininkų poilsiavietėje sukurto laužo, ant žarijų čirškino dešreles, vaišinosi karšta arbata ir atsivežtais sumuštiniais.

Kuro girininkijos miškuose paukščiams inkilus kėlė Altoniškių pradinukai su mokytojomis, vadovaujant girininkui Viktorui Sondai. Vaikams strikinėjant prie laužo netoliese medžiuose cypsinčios zylės ir švilpaujantys bukučiai greitai susiras jiems skirtus namelius.

Kovo 21-ąją, Pasaulinę miško dieną, pasveikinti sugrįžtančius paukščius jaunieji miško bičiuliai, jų vadovai mokytojai, globėjai miškininkai iš visos Lietuvos rinkosi Vilniaus Kalnų parke.
Kaip ir pernai, Kauno zoologijos sode, vaikus rikiavo Pelėda (Laima Rakauskienė) su savo vyru Gaideliu (Rimantas Rakauskas), atplasnojusi iš Ignalinos rajono Cijonų kaimo "Paukščių kaimo" sodybos.

Visose Lietuvos miškų urėdijose vyko jaunųjų miško bičiulių fotografijų konkursas "Paukščiai grįžta namo". Šio konkurso urėdijose nugalėtojai kartu su vadovais ir urėdijų atstovais kaip tik ir atvyko į Vilniuje organizuotą baigiamąjį renginį. Kiekviena delegacija atsivežė ir po patį gražiausią inkilėlį. Pelėda ir Gaidelis suruošė gražiausių inkilų konkursą ir trims pirmas vietas laimėjusiems moksleiviams įteikė dovanėles.

Po to vaikai, lydimi mokytojų, miškininkų ir fotoaparatais blyksinčių žiniasklaidos atstovų, kopė į stačiašlaites mišku apaugusias Vilniaus Kalnų parko kalvas ir suaugusiems padedant kabino inkilus ant medžių šakų.

Sukėlus inkilus į medžius, vaikai ir kiti renginio dalyviai vaišinosi miškininkų suruoštomis vaišėmis: skania karšta sriuba, arbata.

Vidurdienį renginys persikėlė į Generalinės miškų urėdijos salę, kur visi fotografijų konkurso laureatai buvo pagerbti atminimo diplomais.

Dubravos urėdijos fotokonkurso nugalėtojas Kauno Vinco Kudirkos progimnazijos moksleivis Grantas Aniulis (vadovė mokytoja Gintarė Jakaitytė) su meiliai susiglaudusių juodgalvių sniegenų porelės nuotrauka geriausiųjų dešimtuke pelnė trečią vietą ir dovanų gavo fotoaparatą.

Šventės metu vaikų nuotraukos buvo demonstruojamos Generalinėje miškų urėdijoje, o vėliau paroda keliaus po visą Lietuvą.

Generalinėje miškų urėdijoje kartu vyko ir Lietuvos šviesuolių – miškininkų pagerbimo ceremonija. Mikalojaus Konstantino Čiurlionio fondo "Rex" taurės buvo įteiktos Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) Miškų ir ekologijos fakulteto prof. habil. dr. Edvardui Riešui ir Dubravos eksperimentinės mokomosios miškų urėdijos buvusiam Kačerginės girininkijos girininkui Kazimierui Balčiūnui.

Už tautų bendrystės ryšių puoselėjimą taurė skirta ir Čekijos valstybinės miškų direkcijos atstovui doc. Vladislovui Slonekui, kurio iniciatyva į čekų kalbą buvo išversta garsioji Antano Baranausko poema "Anykščių šilelis". Taurę V.Slonekui į Čekiją nuvežti pažadėjo ASU atstovai.

GALERIJA

  • Moksleiviai paukščius pasitiko su inkilais
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS