Motyvacija: būsimiems pakaunės policininkams skirs stipendijas | Diena.lt

MOTYVACIJA: BŪSIMIEMS PAKAUNĖS POLICININKAMS SKIRS STIPENDIJAS

  • 0

Kauno rajono savivaldybė, siekdama paskatinti jaunus žmones rinktis policijos pareigūno profesiją, o baigus studijas likti dirbti pakaunėje, nusprendė būsimiems policininkams skirti stipendijas ar padengti jų įsikūrimo išlaidas.

Skatinimo priemonės bus skirtos studijuojantiems Mykolo Romerio universitete ir pasirinkusiems Teisės ir policijos veiklos bakalauro programą arba Lietuvos policijos mokykloje.

Studentams bus skiriamos 250 eurų mėnesinės stipendijos visą pirminio profesinio mokymo, įvadinio mokymo ar studijų laikotarpį. Savivaldybė taip pat numatė vienkartinę įsikūrimo Kauno rajone išmoką – 5 tūkst. eurų. Tam pačiam asmeniui gali būti skiriama tik viena skatinimo priemonė.

2021 m. Lietuvoje 100 tūkst. gyventojų teko 275 pareigūnai, o Kauno rajono savivaldybėje – 75 pareigūnai 100 tūkst. gyventojų.

Gavęs stipendiją ar finansavimą įsikūrimui, asmuo įsipareigoja nepertraukiamai dirbti Kauno rajono policijos komisariate ne trumpiau kaip trejus metus ir ne mažesniu kaip 0,75 etato darbo krūviu. Jei dėl pateisinamų aplinkybių tam tikrą laikotarpį jis negalės dirbti (nėštumo ir gimdymo, vaiko priežiūros atostogos ir pan.), laikotarpis bus pratęstas.

Jeigu asmuo pašalinamas iš mokymo įstaigos, baigęs mokslus atsisako tarnauti vidaus tarnyboje, dėl jo kaltės atleidžiamas iš tarnybos arba neišdirba numatyto sutartyje laikotarpio, jis turi grąžinti gautas išmokas.

Studentų skaičius šiose mokymo įstaigose kasmet mažėja, todėl trūksta aukštos kvalifikacijos policijos pareigūnų. Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, šiuo metu policijoje yra 18 proc. laisvų pareigūnų darbo vietų. Kauno apskrities policijos komisariate per ateinančius trejus metus truks virš 30 policijos pareigūnų. Oficialiosios statistikos portalo duomenimis, 2021 m. Lietuvoje 100 tūkst. gyventojų teko 275 pareigūnai, o Kauno rajono savivaldybėje – 75 pareigūnai 100 tūkst. gyventojų.

„Tikime, kad šios naujos motyvacinės priemonės paskatins jaunus žmones rinktis pareigūno profesiją ir padės užtikrinti Kauno rajone viešąją tvarką, gyventojų saugumą ir gerinti kriminogeninę situaciją“, – teigė Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius.

Kauno rajonas skatinamąsias stipendijas moka ir būsimiems pedagogams ar norintiems persikvalifikuoti mokytojams, gydytojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS