Nauja Laisvės alėjos danga pasiklydo jūroje | Diena.lt

NAUJA LAISVĖS ALĖJOS DANGA PASIKLYDO JŪROJE

Rekonstruojamoje Laisvės alėjos dalyje darbininkų nematyti. Žadėtos dangos dar niekas nekloja, nes ją plukdę laivai užtruko Vokietijoje.

Ilga kelionė

Dar prieš prasidedant vasarai žadėta, kad liepos viduryje Laisvės alėjoje bus pradėta kloti naujoji granito danga. Atkarpoje nuo Šv.Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios iki A. Mickevičiaus gatvės darbininkai turėjo pradėti kloti kelių rūšių dangą, sudarytą iš dviejų granitinių uolienų – diabazo ir migmatito. Taip skirtingomis spalvomis turės atsiskirti dviračių takas, menamoji važiuojamoji dalis ir pėsčiųjų zona. Deja, kol kas kauniečiams vis dar tenka klampoti per dulkes, o palijus – per klampius purvynus.

Darbus atliekančios bendrovės "Autokausta" komercijos direktorius Algirdas Valinskas pasakojo, kad darbai šio mėnesio viduryje neprasidėjo, nes granitą gabenę laivai užtruko užsienyje. Krovinį užlaikė ir Klaipėdos muitininkai.

"Danga Kauno dar nepasiekė, šiuo metu Klaipėdoje vyksta muitinimo procesai, tačiau jau kitą savaitę atvyks ir į Kauną. Krovinys vėluoja, nes laivai buvo užlaikyti ir Vokietijoje", – sakė A.Valinskas.

Jo teigimu, į Lietuvą iš Kinijos siunčiama tik pirmoji dalis. Šiuo metu krante ir jūroje yra apie 70 jūrinių konteinerių, prikrautų naujos granito dangos, tačiau iš viso Kauną pasiekti turi 140 konteinerių.

A.Valinskas kol kas negalėjo pasakyti, kada bus gauta paskutinė siunta. Iš viso Laisvės alėjos rekonstrukcijai reikalingos 202 t įvairaus dydžio granito plokščių. Per pirmąjį rekonstrukcijos etapą bus paklota apie 17 tūkst. kv. m dangos.

Pabaiga – gruodį

Rangovai tvirtina, kad nors laivai užtruko, galutinė darbų užbaigimo data nesikeičia – planuojama iki gruodžio mėnesio pakloti naująją dangą. A.Valinskas sakė, kad granito plokštės Laisvės alėją pasieks rugpjūčio pirmomis dienomis. Kol kas dar nežinoma, kurioje pusėje pirmiausia bus paklota naujoji danga. "Autokaustos" komercijos direktorius tik užsiminė, kad granito plokštės pirmiausia atguls ties Soboru, o toliau bus žiūrima pagal situaciją.

Kauniečiai neslepia nusivylimo, kad tiek laiko Laisvės alėjoje nedirba jokie darbininkai. Jų manymu, švaistomas laikas, per kurį jau buvo galima sutvarkyti šią vietą.

"Kaip galima sakyti, kad vyksta ne per ilgai, jei jau žolė spėjo ties medžiais užželti", – atliekamais rekonstrukcijos darbais piktinosi kaunietė Inga.

Atliks bandymus

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas pripažino, kad rangovai šiek tiek nukrypo nuo plano ir dangą pradės kloti šiek tiek vėliau. Jis tikino, kad bendrovė "Autokausta" dar turi rezervinio laiko, nes sutartyje numatyta, kad galutinis užbaigimo terminas yra kitų metų vasario pabaiga.

"Vis dėlto mes tikimės, kad pavyks dangą pakloti iki gruodžio, nes žiemą šių darbų negalės daryti", – sakė G.Petrauskas.

Pasak jo, naują granito dangą rangovai jau yra išbandę, tačiau miestas dar kartą patikrins savivaldybės įmonėje Laboratorinių bandymų centre.

"Mes šiai įmonei patikime visus kokybės bandymus – tiek kelio remonto, tiek kitų medžiagų. Du bandymai yra greiti, vienas – šiek tiek ilgesnis, kuriuo nustatomas atsparumas šalčiui. Rangovas šiuos tyrimus yra pasidaręs, tačiau mes turime pasidaryti savo. Tai ne dėl to, kad nepasitikime, bet yra tokia nustatyta tvarka", – aiškino G. Petrauskas. Todėl dėl pakartotinių bandymų dar šiek tiek gali nusikelti granito klojimo darbų pradžia.

GALERIJA

  • Nauja Laisvės alėjos danga pasiklydo jūroje
Tomo Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Miesto šeimininkai esame mes

tačiau kažkodėl nuolat nusamdome nevykėlius ūkvedžius- tai ubagus, tai milijonierius. Daugiau galvokim prieš rinkdami.

Miesto šeimininkai

esam mes, todėl nuolat kontroliuokim šį kinietiško granito TIEKĖJŲ klausimą. Jie jau pelną pasidalinę... Neleiskim šiam bizniui galutini įvykti. LBC vadovas G.Kunčinas principingas specialistas - savo vardo purvu neaptaškys.

**

TIEK GYRĖSSI, TIEK REKLAMAVOSI, O IŠĖJO ŠNIPŠTAS. TIESIOG MELAS IŠ VISŲ PLYŠIŲ LENDA...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS