Pakraupo pamatę negyvą kačiuką prie prieglaudos vartų: žmogau, nebūk š**o krūva! | Diena.lt

PAKRAUPO PAMATĘ NEGYVĄ KAČIUKĄ PRIE PRIEGLAUDOS VARTŲ: ŽMOGAU, NEBŪK Š**O KRŪVA!

  • 16

Prie šunų prieglaudos vartų – mažo kačiuko palaikai, o šalia – mįslinga dėžė su skyle.

„Žmogau, nebūk šūdo krūva! Nemėtyk savo atsakomybės nebuvimo pasekmių nei miške, nei braškių lysvėje, nei kibire su vandeniu, nei prie prieglaudos vartų… Skambink! Tarkis! Atvažiuok, kalbėk! Ir tikrai rasi pagalbą! Šio ryto radinys supurtė mus iš pagrindų. Dėžutė – tuščia. Ten palikta dešros. Prie tvoros guli kačiukas, kuriam padėti jau nebereikia – Visata juo pasirūpino… Dabar jau mūsų reikalas ir atsakomybė kažkur padėti palaikus.  Neaišku, nei kiek tų kačiukų buvo, nei kodėl šia nebegyvas“, – apie kraupų lapkričio 17-osios radinį feisbuke rašė Kauno rajone esančios šunų prieglaudos VšĮ „Penkta koja“ atstovai.

Jie pabrėžė, kad augintinių sterilizacija ar kastracija yra vienintelis būdas išvengti nereikalingos gyvybės. „Ir kitoms prieglaudoms patarsime, kad kastracija/sterilizacija yra būtina. Nes jūs taip pat prisidedate prie šito ar kito – niekam nereikalingo, gyvūno atsiradimo…“ – patarimais dalijosi šunų prieglaudos atstovai.

Pasak „Penktos kojos“ vadovės Agnės Volockytės, mažyčio juodos spalvos kačiuko lavonėlis mėtėsi tiesiog ant šaligatvio trinkelių.

Šiurpų vaizdą nuotraukose išvydę internautai plūdo, ant taip pasielgusio žmogaus. „Siaubas! Parazitai dvikojai“, – rėžė komentatorius. „Kas tuos išgamas gimdo? Negi nė trupučio meilės neturi šiems mažiems nuostabumams?“ – stebėjosi Greta. „Jau tikrai – visiškas nužmogėjimas“, – rėžė Inga. „O siaube, nejaugi tai padarė sveiko proto žmogus“, – jai antrino Edita. „Žmonės, jūs – tikri brudai, šiukšlės, atmatos. Kaip taip galima?“ – plūdo Odeta. „Nejaugi tikrai sunku skirti sekundę laiko ir parašyti vieną SMS žinutę, paskambinti ir tiesiog pranešti, kad palikai ir kur? Tikiu, kad viskas grįš bumerangu“, – įsitikinusi Aneta. „Tokie žmonės turėtų būti sodinami už grotų. Ilgam“, – žodžių į vatą nevyniojo Povilas.

O siaube, nejaugi tai padarė sveiko proto žmogus.

Tačiau atsirado ir kitokios nuomonės šalininkų. „Prie vienos prieglaudos moteris atėjo, padėjo dėžutę su šuniukais ar kačiukais, o toji prieglauda paviešino jos nuotrauką ir per visą Lietuvą skalambijo: „Žiūrėkite į šią personą – kokia ji bloga, paliko gyvūnėlius prie mūsų vartų, bus perduota policijai“. Tai jei taip ir toliau, dar daugiau bus tų lavonėlių“, – spėjo Rasa.

Tačiau tuoj pat sulaukė atkirčio. „Norite pasakyti, kad jei būtų šio žmogaus atvaizdas, viešinti nereikia? Žmogus pažeidžia gyvūnų gerovės įstatymus. Padaryta nusikalstama veika. Gyvūnas žuvo dėl žmogaus kaltės. Tai padaryta tyčia dėl gyvūno nepriežiūros. Reikalinga visuomenės pagalba atpažinti asmenį. Ir viešinti nereikia?“ – plūdo dar vienas komentavęs žmogus.

Kiti internautai, palikę emocijas nuošaly, spėjo, kad kačiukas greičiausiai buvo atneštas trečiadienio vakarą ir sušalo, nes lapkričio naktimis jau spaudžia nemenkas šaltukas.

Atvejis, kai prie šios šunų prieglaudos durų paliekamas katinas, šį mėnesį ne pirmas. „Krepšyje buvo paliktas ženklintas katinas, registruotas Vidos vardu. Pasidalijome gyvūno vaizdo įrašu feisbuke. Dalis žmonių mums priekaištavo, kad paviešinome šeimininkės vardą, tikėdamiesi, kad galbūt atsilieps ji pati. Nes, žinote, būna ir taip, kad gyvūną išveža kažkas iš giminių ir taip atsikrato, vedini piktumo“, – pasakojo pašnekovė.

Ji pridūrė, kad toks elgesys ir daugėjantys paliekamų keturkojų atvejai nėra geras visuomenės bruožas. Tačiau žmonių nuomonės šiuo klausimu – kontraversiškos. „Vieni puola teisinti: „Kaip gerai, kad ne miške paliko“. Bet mes visada turime argumentų – nei psichologinis, nei fizinis smurtas – kai muša, bet neužmuša, nėra geras. Negalime to pateisinti. Tokių dalykų būti neturėtų apskritai“, – samprotavo „Penktos kojos“ vadovė.

GALERIJA

  • Pakraupo pamatę negyvą kačiuką prie prieglaudos vartų: žmogau, nebūk š**o krūva!
  • Pakraupo pamatę negyvą kačiuką prie prieglaudos vartų: žmogau, nebūk š**o krūva!
  • Pakraupo pamatę negyvą kačiuką prie prieglaudos vartų: žmogau, nebūk š**o krūva!
VšĮ Penkta koja feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Jonas

Klaipėdos nuaras ne ką geresni renka pinigus sunims katėms. Nors važinėja su najom q5 iš žmonių pinigu

Andrius

Surežisuota viskas pačios prieglaudos, kad tik gautų daugiau paramos. Aplink prieglauda pilna kamerų, būtų užfiksavę mšiną ir žmogų. Jūs geriau vadovės Agnės veidą parodykit straipsnyje, verta atskiros diskusijos ta išgama.

ŽMOGIŠKUMAS--ŽMOGAUS VEIDROTIS

JONAI, ŽMOGUI IR GYVULIUKUI VIENUODAI SKAUDA,VIENUODAI PASISOTIMTI NORI...NET VIENUODAI DĖMESIO NORI..ŽMOGUS GALI PASRŪPINTI,PASIPRAŠYT PAGALBOS....KAS SKRIAUDŽIA BEJĖGĮ GYVULIUKĄ,TAS IR ANT ŽMOGAUS ,,SPIAUS''-KITA PRASME
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS