Neįprastas konkursas Kaune: įamžinusių juodąjį troleibusą laukia dovanos | Diena.lt

NEĮPRASTAS KONKURSAS KAUNE: ĮAMŽINUSIŲ JUODĄJĮ TROLEIBUSĄ LAUKIA DOVANOS

  • 10

Kauno gatvėse vienas po kito pasirodo neįprastai išmarginti troleibusai. Prie mobiliosios meno galerijos prisidėjo ir „Kaunas 2022“ komanda, kuri kviečia dalyvauti konkurse ir kauniečius žada apdovanoti.

„Iš laikinosios sostinės vis didesniais žingsniais tampant šiuolaikine, kartu atsinaujina ir Kauno viešasis transportas! Naujiesiems „Solaris Trollino“ keičiant senąsias „Škodas“, miestą užliejo mobilioji meno galerija, prie kurios #KAUNAS2022 troleibusu prisidėjome ir mes!“ – visai neseniai prie įkeltos nuotraukos feisbuke parašė „Kaunas 2022“ komanda.

Nuotraukoje buvo matoma, kaip senasis miesto troleibusas nusidažė juoda spalva, o baltos linijos išryškina „Kaunas 2022“ simbolikos kontūrus.

Vakar šis naujai iškeptas troleibusas jau pajudėjo miesto gatvėmis, o idėjos organizatoriai kviečia visus dalyvauti neeiliniame konkurse.

„Gaudyk jį gatvėse, troleibusų parke ar pralekiantį pro tavo langus! Savo kadrą dėk į komentarus ir lapkričio 20 d. burtų keliu net dviems troleibuso gaudytojams padovanosim #kaunas2022 bliuzono ir maišelio rinkinį! Keliaukim drauge!“ – ragina „Kaunas 2022“ komanda.

„Kauno diena“ primena, kad Kaune jau galima pamatyti keturis spalvotus troleibusus, kurie yra mobiliosios gatvės parodos „Atia senienos, labas naujienos“ eksponatai. Ji skirta atsisveikinimui su senaisiais troleibusais, kuriuos jau kitąmet pakeis nauji. Jau kitais metais senieji „Škoda“ troleibusai keliaus užtarnauto poilsio, juos pakeis 85 naujutėlaičiai ir modernūs „Solaris“ troleibusai.

Pirmasis gatvės piešiniais išmargintas troleibusas į Kauno gatves išriedėjo prieš mėnesį. Ant troleibuso pavaizduoti keli gerai žinomi Kauno gatvės meno akcentai – seneliuko pypkė ir dramblys.

Nepraėjus nė savaitei po pirmojo pasirodymo į Kauno gatves išriedėjo ir antrasis gatvės menininko Timomtiejaus Norvilos – Morfai kūrinys. Ant troleibuso pavaizduotas linksmas geltonas automobiliukas, kuris dažnai vadinamas tiesiog „vabalu“.

O spalio 27 d. įstabus piešinys nugulė ir ant trečiojo troleibuso. Jis išmargintas baltais, geltonais, oranžiniais, rudais, bet daugiausiai – mėlynais dažais. Ši spalva dominuojanti. Kairėje troleibuso kėbulo pusėje pavaizduotas vienas K.Donelaičio g. namų, dešinėje – centrinis paštas.

Pirks naujus

„Kauno diena“ primena, jog Kauno viešąjį transportą valdanti bendrovė „Kauno autobusai“ su Lenkijos kompanija „Solaris Bus & Coach S.A“ pasirašė 29,4 mln. sutartį, kuria nurodoma, kad Kaunas pirks 85 naujus troleibusus.

„Kaunas per visą savo istoriją investuoja didžiausią sumą, skirtą viešojo transporto atnaujinimui. Ši sutartis leis pakeisti visiems mums daugelį metų tarnavusius senus „Škoda“ markės troleibusus ir pasiūlyti keleiviams komfortiškiausias paslaugas. Nauji žemagrindžiai moderniausi troleibusai turės daugiau sėdimų vietų, efektyvų salono kondicionavimą ir šildymą, aukštos kokybės informavimo sistemas, vaizdo stebėjimo kameras, ergonomišką vairuotojo darbo vietą. Nauja technika ir lygiagrečiai vykstantys kontaktinio tinklo atnaujinimo bei gatvių remonto darbai leis troleibusams važiuoti patikimiau, gerokai greičiau. Ir, neabejotinai, šiuolaikiško dizaino troleibusai labai papuoš miestą“, – kiek anksčiau kalbėjo bendrovės „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis. 

Pirmieji nauji troleibusai Kauną pasieks kitų metų rugpjūtį, o visi senieji troleibusai bus pakeisti iki gruodžio.

GALERIJA

  • Neįprastas konkursas Kaune: įamžinusių juodąjį troleibusą laukia dovanos
  • Neįprastas konkursas Kaune: įamžinusių juodąjį troleibusą laukia dovanos
„Kaunas 2022“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Mano kuklia nuomone

Kaunui priimtinas tik juodasis variantas. Visi kiti spalvoti variantai - "detskij lepet na lužaike".

Jauniškiui

irgi tiktų pas psi..rą apsilankyti...Nemaišytų...

Rutenis

man gaila tų žmogenų, kurie neturi fantazijos ir viską beatodariškai kritikuoja...Smagus tas trulikas su "vabalu' ant šono...o kaunietei ir gintukui reiktu pasigydyti pas psichiartra...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS