Nemuno krantinė vis gražėja: šiukšlinės – ir tos kaip Šveicarijoje | Diena.lt

NEMUNO KRANTINĖ VIS GRAŽĖJA: ŠIUKŠLINĖS – IR TOS KAIP ŠVEICARIJOJE

  • 22

Viena lankomiausių laisvalaikio erdvių Kaune tampa vis patrauklesnė ir saugesnė. Praėjusių metų rudenį Nemuno krantinėje baigti montuoti atitvarai, o šią savaitę atsirado dar viena naujovė – modernaus dizaino šiukšlinės.

„Geriausia vieta sportavimui Kaune yra Nemuno krantinė. Neįtikėtinai gerai sutvarkyta aplinka. Šiukšlinės – ir tos kaip Šveicarijoje“, – penktadienį savo feisbuko paskyroje rašė Kultūros paveldo departamento (KPD) Kauno skyriaus vedėjas Svaigedas Stoškus.

Ir išties – naujos šiukšlinės ne tik puikiai dera prie bendro Nemuno krantinės vaizdo, tačiau prisidės prie svarbiausios misijos – švaresnės aplinkos.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis portalui kauno.diena.lt teigė, kad Nemuno krantinėje atsirado šešiolika naujų šiukšliadėžių, jos įrengtos šią savaitę.

„Svarbiausia, kad Kaunas būtų švaresnis ir tvarkingesnis“, – sakė A. Pakalniškis.

Feisbuko nuotr.

Tačiau tai ne vienintelės naujovės, kurios atliktos, kad ši vieta taptų dar patrauklesnė ir saugesnė kauniečiams, miesto svečiams.

„Tvarkant Karaliaus Mindaugo prospekto šaligatvius didelis dėmesys buvo skiriamas ir apšvietimui, todėl tamsiuoju paros metu šviesa pasiekia ir Nemuno krantinę“, – pabrėžė miesto atstovas.

Geriausia vieta sportavimui Kaune yra Nemuno krantinė.

Kol kas šioje vietoje daugiau pokyčių ar naujovių nėra numatyta.

Primename, kad bėgikų, dviratininkų ir pėsčiųjų itin pamėgta krantinė užpernai pradėta tvarkyti iš esmės – paklota nauja asfalto danga, iš pagrindų sutvirtinta ir pati krantinės konstrukcija. 

Užbaigus kapitalinį remontą buvo demontuoti seni neišvaizdūs, apsilaupę atitvarai. Jie galutinai pakeisti naujais praėjusių metų rudenį. Naujieji atitvarai išsiskiria neigiamu posvyrio kampu – visa konstrukcija pasvirusi į krantinės pusę, tad praeiviams kyla mažiau pagundų per juos lipti.

Nemuno krantinėje pradėta montuoti atitvarus

Justinos Lasauskaitės nuotr.

 

GALERIJA

  • Nemuno krantinė vis gražėja: šiukšlinės – ir tos kaip Šveicarijoje
  • Nemuno krantinė vis gražėja: šiukšlinės – ir tos kaip Šveicarijoje
  • Nemuno krantinė vis gražėja: šiukšlinės – ir tos kaip Šveicarijoje
"Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Swiss

Gyvenu Šveicarijoj, pirma kart matau tokias šiukšlines. Gal kokiam vienam kalnu kaime ir yra.

kaunietis

Nieko čia blatno. Tik kaina šveicariška, a ne?.. . Laisvės alėjos neperspjausit, betono garbintojai.

ura

Visi esam laimingi, nes tai daroma už mūsų pinigus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS