Nepraleiskite: 615-ojo Kauno gimtadienio fiesta tęsiasi! | Diena.lt

NEPRALEISKITE: 615-OJO KAUNO GIMTADIENIO FIESTA TĘSIASI!

  • 11

Zapyškyje šeštadienį 18-ąjį kartą vyks aitvarų festivalis, o iš Kauno centro į šį rajone palei Nemuną įsikūrusį miestelį pradedama plukdyti laivu.

Greta Senosios Zapyškio bažnyčios vyksiantis aitvarų festivalis šiais bus metais vienas didžiausių Kauno rajono renginių, jį vainikuos garsaus italų režisieriaus Roberto Magro specialiai šiam renginiui sukurta cirko šou premjera „Circo Aquilone“ („Aitvarų cirkas“).

Festivalyje visi bus kviečiami dalyvauti įvairiose edukacijose, kūrybinėse, bendruomeninėse dirbtuvėse bei prisijungti prie bendruomeninio 65 kv. m. dydžio aitvaro gamybos.

Kaune prasideda 615-ojo miesto gimtadienio renginiai

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Festivaliui pasibaigus, visi žiūrovai bus kviečiami vakarą pratęsti šalia esančioje senojoje žemkasėje „Nemuno 7“, virtusioje kultūros erdve, kur vyks jos sezono atidarymas.

Kauno savivaldybė savo ruožtu šeštadienį pradeda pramoginio laivo „Žalgiris“ plaukimus iš miesto centro į Zapyškį, jie vyks visą vasarą.

Ši vandens pramoga iškylautojų lauks šeštadienį ir sekmadienį.

Daugiau kaip 70 žmonių ir 20 dviračių talpinantis laivas pernai Zapyškio link kursavo ir penktadieniais. Tačiau šįmet dėl mažo plaukiančiųjų skaičiaus nuspręsta šios dienos maršrutų atsisakyti.

Kelionės nuo „Žalgirio“ arenos prieplaukos prasidės dviem laikais – 10.15 ir 15.30 val. Iš Zapyškio sustojimo vietos išplaukimas suplanuotas 13 ir 18 valandomis.

Kaip įprasta, tarp pradinio ir galutinio kelionės taškų kapitonas sustos greta Vytauto bažnyčios ir Kačerginėje. Plaukimas į priekį truks apie pusantros, o atgal – kiek daugiau nei dvi valandas.

Keleiviai už kelionę laivu galės atsiskaityti bilietų automate, portale kakava.lt, prie komposterio priglaudę viešojo transporto „Žiogo“ kortelę arba telefono programėlėje nuskenavę QR kodą. Apmokėti už dviračio gabenimą bus galima bilietų automate ir portale kakava.lt.

Suaugusiajam vienkartinis bilietas kainuos aštuonis eurus, pensininkai ir moksleiviai mokės pusę kainos. Dviračio gabenimas kainuos eurą.

„Kiemų šventė“ 2023

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Visą programą rasite čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

tarybinis produktas

Atejo laisve kiek pykcio pagiezos is tu kurie net nebuvo lyg pasakas seka ir augon ir kalbejo dainavo lietuviskai darbininkui buvo geriau nei tarnauti ponui sveikata issilavinias daina kalba;;;aisku buvo negandu o dabar laisvi pedofilijai edicinai korupcijai niekininui kitaip agalvojancii VISKAS PUIKU LAISVE buki teisingas o nepagiezingas is kur neapykanta savo tautieciui kuklioje Lietuveleje

puk

Puiki šventė, gražių dalykų pamačiau, koncertai - superiniai. Santakos parkas - žavingas tokioms šventėms. Kauno miestas- gražiausias miestas. Kauniečiai taip pat šaunuoliai, taikiai, švariai, linksmai ir draugiškai švenčia. Dėkoju organizatoriams!

Anonimas

615-ojo Kauno gimtadienio fiesta - iš atlikėjų lūpų keiksmažodžiai ( ko nebadžia ) ir rusiška kalba
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS