Neryje kyla vandens lygis: upe pajudėjo ledai | Diena.lt

NERYJE KYLA VANDENS LYGIS: UPE PAJUDĖJO LEDAI

  • 13

Prie Neries esančio Jonavos rajono Salupių kaimo gyventojai praneša, kad upe pajudėjo ledai. Gyventojų teigimu, upės vandens lygis čia pakilo apie metrą.

Neries vandens lygiui tiek pakilus, didėja potvynio pakaunės gyvenvietėse Radikiuose, Saliuose, taip pat Kleboniškyje grėsmė. Ties Radikiais Neris daro posūkį, ten ir ties Saliais dažnai susigrūda ledai. 2010 m. potvynio vanduo čia pridarė daugiausiai žalos. Šeštadienį Nerį iš ledų ties Kleboniškiu, Radikiais ir Saliais vadavo bendrovės „Hidrum“ žemsiurbė, atlikusi ledlaužio funkciją.

Kauno rajono savivaldybė informavo, kad šią savaitę Neryje ties Radikiais buvo pastatytas vandens lygio matuoklis. Savivaldybės atstovų teigimu, jei vandens lygis pasieks kritinį – 1,6 m, apie tai iškart bus informuotas civilinės saugos specialistas, kuris įjungs sirenas. Tai bus signalas gyventojams, kad privalu evakuotis.


Meteorologai neatmeta tikimybės, kad Kauno rajone gali pasikartoti panašus potvynis, koks buvo 2010 m. Pasak jų, ledų sangrūdas, o kartu ir staigų vandens kilimą gali lemti ir staigiai kylanti oro temperatūra, ir dėl Kleboniškio tilto statybos darbų dirbtinai susiaurinta Neries vaga.

Fotoreportažas iš Radikių: ar gyventojai ruošiasi potvyniui?

Eitvydo Kinaičio nuotr.

GALERIJA

  • Neryje kyla vandens lygis: upe pajudėjo ledai
  • Neryje kyla vandens lygis: upe pajudėjo ledai
  • Neryje kyla vandens lygis: upe pajudėjo ledai
  • Neryje kyla vandens lygis: upe pajudėjo ledai
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

anonimui

nato pola

Aelita

Visos ledo lytis gražiai nuplaukė pro mūsų sodus... Gražaus pavasario visiems :)

Anonimas

Rusų darbas. Putinas kaltas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS