Neveronyse, apleistoje patalpoje, galimai neblaivi moteris pagimdė kūdikį | Diena.lt

NEVERONYSE, APLEISTOJE PATALPOJE, GALIMAI NEBLAIVI MOTERIS PAGIMDĖ KŪDIKĮ

  • 22

Kauno rajone, Neveronių seniūnijoje, apleistoje patalpoje, kaip įtariama, neblaivi moteris pagimdė kūdikį.

Antradienį įvykusį gimdymą Neveronių seniūnijoje apleistoje patalpoje be elektros, šildymo ir vandens BNS trečiadienį patvirtino Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties vyr. gydytoja, direktorė Nelita Gudžiūnaitė-Bybartienė.

Vis tik daugiau detalių medikė tvirtino negalinti suteikti.

Kaip nurodoma portale lrytas.lt, 36-erių metų moteris kūdikį pagimdė būdama neblaivi.

„Aš tikrai ten nebuvau vietoje, negaliu pasakyti, mes blaivumo nenustatom“, – kalbėjo N. Gudžiūnaitė-Bybartienė paklausta, ar gimdyvė buvo neblaivi.

Kaip teigiama, mergaitė gimė nepilnai išnešiota. Po gimdymo naujagimė su mama buvo nuvežta į Kauno klinikas.

Ši situacija ypatingai jautri – nesaugioje aplinkoje atsidūrė naujagimis pirmosiomis savo gyvenimo valandomis.

Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Andželika Vežbavičiūtė komentare BNS rašė, kad šiuo metu naujagimis yra medikų priežiūroje, šeimai teikiamos socialinės paslaugos.

„Ši situacija ypatingai jautri – nesaugioje aplinkoje atsidūrė naujagimis pirmosiomis savo gyvenimo valandomis. Tad dabar svarbiausia yra naujagimio sveikata, šiuo metu vaikutis medikų priežiūroje“, – sakė A. Vežbavičiūtė.

Informaciją apie šį atvejį vaiko teisių gynėjai gavo iš medikų.

„Vertinsime naujagimio ir dar vieno šeimoje augančio vaiko situaciją, surinkus visą reikalingą informaciją ir jau pasikalbėjus su tėvais, išklausius vyresnį vaiką, spręsime dėl tolimesnių veiksmų – kaip geriausiai užtikrinti vaikų saugumą ir tinkamą augti aplinką“, – nurodoma atsakyme.

Freepik.com nuotr.

A. Vežbavičiūtė ragino nelikti abejingais, kai matoma su sunkumais susidurianti besilaukianti mama.

„Pirmosiomis gyvenimo dienomis, mėnesiais kūdikiui labiausiai reikalingi mylintys, ramūs ir jo poreikius atliepiantys tėvai. Abiejų tėvų jausenos kūdikiui persiduoda, veikia jo nuotaiką, elgesį. Itin reikšmingas ryšys su mama – kai moteris jaučiasi gerai, geba pasirūpinti kūdikiu, sulaukia artimųjų paramos, tada ir vaikelis saugus“, – rašoma komentare.

Vaiko teisių gynėjai priminė apie visuomenei pasiekiamą nemokamą informatyvią medžiagą apie vaiko poreikius, smurto atpažinimą ir reagavimo būdus. Šiuos mokymus galima rasti https://vaikoteises.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/mokomoji-medziaga-visuomenei svetainėje.

Kilus klausimams, kviečiama pasikonsultuoti su vaiko teisių gynėjais skambinant nemokamu telefonu 8 800 10 800, taip pat žinute interneto svetainėje vaikoteises.lrv.lt esančiame pokalbių laukelyje. Pranešti apie vaiko teisių pažeidimą galima artimiausiame vaiko teisių apsaugos skyriuje, užpildant formą Tarnybos interneto svetainėje arba skambinant bendruoju pagalbos numeriu 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Kita soc darbuotoja

Atsakymas tai soc darbuotojai, kuri kalba apie internatines pagalbines mokyklas ir priimtus vaikučius. Jus geriau papasakokite, kur tuos priimtus vaikučius “parduoda”. Lietuvos globos institucijos kartu su vtatais legaliai parduoda sveikus Lietuvos vaikus užsienio agenturoms. Italija, Prancūzija ir tt. Viskas organizuota legaliai. Mes lietuviai, stovim po 3 metus įvaikinimo ar globos eilėse, nes vaikų nėra. Lietuviams paliekami tik fizinę ar psichinę negalę turintys vaikai t,y “brokuoti” svetur. Lietuvoje vaikai yra atimami iš sumedžiotų soc.rizikoje esamų motinų, tokiems vaikams greitai sutvarkomi dokumentai ir jie išvežami. Vyksta aktyvus globos inst.ir vtato medžiojimas vienišų mamų, finansiškai nestabilių, turinčių negalę ir pan.

Socialinė darbuotoja

Viskas čia gerai. Atleidžiame girtumą , valkatavimą ir kitas nuodėmes . Svarbu, kad tradicinė tarybinė potarybinė moteris , kad su diedu gulinėjo : ) , kad ne lesbietė. O vaikutį gi priglobs internatinė pagalbinė mokykla , kaip ir tūkstančius kitų. Svarbu, kad neatiduotų lesbietėm :) . Nes gėjai ir l. yra labai baisu. Kaip ir kairiarankiai, kaip ir negrai , kaip ručkiai :)

blusinis suptastimas apie tėvystę

Kam rašyti" mama su naujagime" jei slepiama gimdyvėms blaivumas? Rodos, kad nėra jokios pagarbos tėvystei ,mamystei, taip ir tarakone ar bluse galima vadinti "mama" nes pasigimde.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS