Neveronyse triūsia statybininkai | Diena.lt

NEVERONYSE TRIŪSIA STATYBININKAI

  • 3

Neveronių gyventojai turi dėl ko džiaugtis – vos prieš mėnesį duris atvėrė rekonstruotas vaikų lopšelis-darželis, o praėjusią savaitę prasidėjo aktyvaus poilsio zonos prie Neveronių tvenkinio įrengimo darbai, kitąmet statybininkų sulauks gimnazija.

Aktyvi Neveronių bendruomenė pati ėmėsi iniciatyvos sukurti gyventojams erdvę poilsiui ir laisvalaikiui, tam puikiai tiko gyvenvietėje esantys tvenkiniai. „Vos prieš kelerius metus čia viskas buvo apleista, vien brūzgynai, o dabar, vasaros metu, tai lankomiausia neveroniečių vieta“, – tvirtino Neveronių seniūnė Aldona Petkevičienė.

Šalia tvenkinio bendruomenė savo jėgomis įrengė smėlio pliažo zoną, pontoninį lieptą. Šių tvenkinių vanduo – švariausias vanduo pakaunėje, čia smagu ilsėtis, išsimaudyti. Tačiau, kad erdvė taptų traukos centru, šioje vietoje trūko infrastruktūros, todėl Neveronių bendruomenės centras parengė viešų erdvių sutvarkymo projektą.

Kauno rajono savivaldybė, siekdama atliepti gyventojų lūkesčius aktyviai leisti laisvalaikį, ugdyti fizinį pajėgumą, skatinti sveiką gyvenseną, rado lėšų projektui įgyvendinti.

Rangovai „Gruntinvesta“ prie tvenkinio įrengs takų, automobilių stovėjimo ir maisto vagonėlių aikštelių, taip pat bus pastatyta lauko terasa. Aktyviam laisvalaikiui čia atsiras kalnelių trasos dviračiams ir paspirtukams, vaikų žaidimo aikštelė. Prie tvenkinio bus pastatyta persirengimo kabina, suoliukų, šiukšliadėžių. Kad būtų saugu leisti laisvalaikį, teritorija bus apšviesta.

Projekto vadovas Arvaldas Brazas pažadėjo, kad statybininkai dirbs uoliai ir darbus pabaigs per metus.

Viešų erdvių sutvarkymas prie Neveronių tvenkinio kainuos beveik 315 tūkst. eurų.

Tikimasi, kad šie darbai bus tik pradžia, o ateityje tvenkinius sujungs pėsčiųjų tilteliai, čia plaukios vandens transportas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ka

Kada šančius tvarkis. ?

Geriausįa

Geriausia būtų kad sutvarkytų šaligatvius nejau nėra keramikų gatveje

Kad jau buvo sutvarkyta

Tai viska isdraske ir is naujo pinigus isisavina??? Be to tik kalneliu dviraciams ir betruksta, zmonems ant galvu, nebus kur prie vandens ilsetis nuo paaugliu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS