Nuo COVID-19 pasiskiepijote arba koronavirusu persirgote užsienyje: ką verta žinoti? | Diena.lt

NUO COVID-19 PASISKIEPIJOTE ARBA KORONAVIRUSU PERSIRGOTE UŽSIENYJE: KĄ VERTA ŽINOTI?

  • 4

Užsienio šalyse nuo COVID-19 paskiepyti arba šia liga persirgę asmenys gali perkelti savo duomenis į e.sveikatos sistemą ir gauti sertifikatą, kuris reikalingas norint naudotis kontaktinėmis paslaugomis.

Kaip praneša Kauno savivaldybė, duomenų perkėlimu pasirūpins Kauno miesto poliklinika. Gyventojams reikia su savimi turėti vakcinacijos arba persirgtą ligą įrodančius dokumentų originalus ir pateikti juos poliklinikos Darbo medicinos centrui.

Jų pagrindu bus generuojamas skaitmeninis COVID pažymėjimas, prilygsiantis Galimybių pasui.

Ką reikia daryti:

Internetu sertifikatas.kaunopoliklinika.lt užpildyti formą.

Elektroniniu paštu sertifikatas@kaunopoliklinika.lt  atsiųsti asmens dokumento kopiją ir kitos šalies sveikatos priežiūros įstaigos asmeniui išduotą dokumento kopiją, patvirtinančią paskiepijimą COVID-19 vakcina ar persirgimą COVID-19 liga. Dokumente turi būti nurodyta COVID-19 vakcina, jos dozės eilės numeris, skiepijimo data ir šalis, kurioje asmuo paskiepytas (jei asmuo paskiepytas COVID-19 vakcina) arba asmeniui atlikto tyrimo, kuriuo jam nustatyta COVID-19 liga, tipas, rezultatas ir data ir tyrimą atlikusi šalis (jei asmuo persirgo COVID-19 liga), taip pat turi būti nurodytas dokumentą išdavusios institucijos pavadinimas, dokumento data.

Per penkias darbo dienas į asmens nurodytą el. paštą išsiunčiama informacija apie atliktą duomenų pateikimą į e.sveikatos sistemą.

Jei asmuo pageidauja ES skaitmeninį COVID pažymėjimą gauti į elektroninį paštą (paslauga mokama), formoje sertifikatas.kaunopoliklinika.lt pildo laukelį „Prašau išduoti ES skaitmeninį COVID pažymėjimą (10,62 €)“ ir papildomai  prie minėtų dokumentų kopijų atsiunčia atlikto apmokėjimo už paslaugą kopiją.

Per tris darbo dienas  į asmens nurodytą elektroninį paštą išsiunčiamas ES Skaitmeninis COVID pažymėjimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Wtf

O jus ne Ah...l dar mokėti jums už QR kodą kurį gavai užsienį ir kuris veikia visose eu šalyse bet kažkodėl būtent Lt turi atverti piniginę ir sumokėti už jį zjb Biznis

Gudruciai

Nori uzdirbti. Jei pasiskiepijes uzsienyje, tai ir gauni toje valstybeje EU sertifikata . Ir nemokamai. O cia dar pinigu uzsidirbti uzsimane.

ką verta žinoti?

Mažiau žinai — geriau miegi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS