Nuo gegužės Kaune mažės geriamojo vandens kaina | Diena.lt

NUO GEGUŽĖS KAUNE MAŽĖS GERIAMOJO VANDENS KAINA

  • 26

Nuo gegužės pradžios bendrovės „Kauno vandenys“ klientai už šalto vandens kubinį metrą mokės 45 centais mažiau.

Kaip pranešė „Kauno vandenys“, butų gyventojams tarifas už geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas sumažės nuo 2,52 iki 2,07 euro už kv. metrą su PVM, o individualių namų gyventojams – nuo 2,48 iki 2,03 euro už kv. metrą su PVM.

Juridiniams asmenims kaina kinta nuo 2,59 iki 2,14 euro už kv. metrą  su PVM. Be to, paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugų tarifas įmonėms didės 6 centais – nuo 0,17 iki 0,23 euro už kv. metrą su PVM.

Pasak „Kauno vandenų“, pagrindinės paslaugų kainų keitimosi priežastys yra atpigusi elektros energija bei sumažėjusios išlaidos technologiniam kurui.

Bendrovės aptarnaujamoje teritorijoje vartotojų mokama suma už paslaugas sudarys 0,81 proc. vidutinių šeimos pajamų, t. y. neviršys 4 proc. vidutinių šeimos pajamų.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Kupiškėnas

Kuo daugiau kvadratinių metrų bute, tuo daugiau nuotekų galima išpilti ant grindų. :) Ar negėda verkti Kauniečiams? PVZ, Kupiškyje šalto vandens kaina: kubas- eur 4,61+abonentas-1.53 eur, karšto-8,40 eur.

kvadratas

tai jei butas 30 kvadratininiu metru sunaudodavo 3 kubus vandens po 3 eu =9 eu, tia dabar kai skaiciuos kvadratiniais metrais tai kiek gausis 2x30=60? o jei rimtai tai vanduo jau tiek kainuoja kad neber prasmes kiemo ir darzo laistyt, pigiau praejus sausrai zole atset ar darzoves is pardes pirkt nei augint ir laistyt...

XXX

Labai jau gudrus ėjimas .... Nuo sausio mėnesio kainą pakėlė, -- dabar sako mažins kainą....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS