Milžiniškose spūstyse strigę Kauno vairuotojai: vaikai grįžta į mokyklas | Diena.lt

MILŽINIŠKOSE SPŪSTYSE STRIGĘ KAUNO VAIRUOTOJAI: VAIKAI GRĮŽTA Į MOKYKLAS

  • 8

Pirmadienio rytą vairuotojams teko apsišarvuoti kantrybe – Kauno ir Kauno rajono keliuose nusidriekė nemenkos automobilių spūstys. Yra manančių, kad pagrindinė to priežastis – į mokyklas vežami pradinukai.

Vaizdais iš sausakimšų gatvių kovo 22-ąją internautai ėmė dalytis socialiniame tinkle „Facebook“. Važiuojantiems kryptimi nuo Akademijos miestelio link „Megos“ vairuotojams prieš pat 8 val. teko ilgam strigti spūstyje.

„Vaikai grįžta į mokyklas“, – galimą tokios nepavydėtinos situacijos priežastį spėjo prie įrašo komentavęs vyras. Kone identiškas vaizdas, sakė kai kurie, ne tik kelyje link minėto laisvalaikio ir pramogų centro, bet ir Eigulių mikrorajone, kur stūkso mokykla. Tačiau problema esą galėtų būti ne tik į ugdymo įstaigas sugrįžę pradinukai – čia spūstys, pasak internautų, – dažnas reiškinys.

Vairuotojai, važiuojantys nuo Garliavos link Šilainių, taip pat turėjo apsišarvuoti kantrybe – lūkuriuoti prie vairo kai kuriems teko ne dešimtis minučių, o valandas, kol galės pajudėti pirmyn. Tiesa, ne visi komentatoriai buvo nusiteikę negatyviai – priešingai, kai kurie praskaidrinti nuotaiką vieni kitiems stengėsi šmaikštaudami, kad laiką spūstyse galima išnaudoti nenuobodžiai, pavyzdžiui, pakylant nuo sėdynės ir einant pasivaikščioti.

Vaikai grįžta į mokyklas.

Apie pirmadienio ryto situaciją Kauno mieste ir rajone portalo žurnalistai teiravosi pareigūnų. Pasak Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovės Odetos Vaitkevičienės, Kelių policijos valdybos pareigūnai pastebėjo padidėjusius transporto priemonių srautus, kurie siejami su kai kurių mokyklų atsidarymu karantino metu.

„Šiek tiek didesnės spūstys nei įprastai, ryte buvo autostradoje bei Panerių gatvės. Abiem atvejais – dėl įvykusių techninių įvykių. Gyventojams tokiose situacijose tenka apsišarvuoti kantrybe arba, jei galimybės leidžia, pastebėjus besiformuojančią spūstį, rinktis kitą kelionės maršrutą“, – patarė ji.

Primename, kad nuo pirmadienio 45 savivaldybėse į klases grįžo pradinių klasių moksleiviai.

Kontaktinis ugdymas atnaujinamas Akmenės rajono, Alytaus miesto, Alytaus rajono, Anykščių rajono, Birštono, Biržų rajono, Druskininkų, Elektrėnų, Ignalinos rajono, Jonavos rajono, Joniškio rajono, Jurbarko rajono, Kaišiadorių rajono, Kalvarijos, Kauno miesto, Kauno rajono, Kazlų Rūdos, Kelmės rajono, Kėdainių rajono, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Lazdijų rajono, Mažeikių rajono, Molėtų rajono, Pagėgių, Pakruojo rajono, Palangos miesto, Pasvalio rajono, Plungės rajono, Prienų rajono, Radviliškio rajono, Raseinių rajono, Rietavo, Rokiškio rajono, Skuodo rajono, Šakių rajono, Šiaulių miesto, Šiaulių rajono, Šilalės rajono, Šilutės rajono, Tauragės rajono, Telšių rajono, Ukmergės rajono, Vilkaviškio rajono, Zarasų rajono savivaldybėse.

Tačiau Vilniuje, Klaipėdoje, Panevėžyje ir dar 12-oje savivaldybių, kur epidemiologinė situacija prastesnė, gali veikti tik mokyklos, užtikrinančios kaupinių testavimą. Likusios ir toliau mokyti vaikus gali tik nuotoliniu būdu.

GALERIJA

  • Milžiniškose spūstyse strigę Kauno vairuotojai: vaikai grįžta į mokyklas
  • Milžiniškose spūstyse strigę Kauno vairuotojai: vaikai grįžta į mokyklas
  • Milžiniškose spūstyse strigę Kauno vairuotojai: vaikai grįžta į mokyklas
Feisbuko grupės „Kur stovi trikojis Kaune“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Gal

nereikia vaikų kaltinti dėl neapdairių vairuotojų...

Piktas

ties Mega (Vilniaus kryptimi) avarija buvo. Piktina tai, kad sudare kamsti, nors galejo susitarti ir patraukti tr.priemones...bet ne lauke policijos matai. Nesuprantu, kaip taip galima savanaudiskai elgtis. Nuo Marveles iki Megos vaziavau 1 val. 40 minuciu.

babule

o tai pas mus jau autobusai nekursuoja, kad visi vea tik automobiliais iki pat mokyklos duru, o kai vyresni prades mokytis tai tada turbut stovesit iki pietu spustyse ale u tai su automobiliu atveza budulius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS